Groepsreis Santorini

Ontdek Santorini, het populairste eiland van Griekenland

Santorini is een bestemming om volop van te genieten tijdens een bedrijfsuitje met uw collega’s of een reis met vrienden of de vereniging. Het is het populairste eiland van Griekenland en voor velen ook wel het mooiste eiland van Griekenland. De officiële naam van Santorini is Thera en is op circa 200 kilometer vanaf het vasteland gelegen. Santorini wordt ook wel het vulkaaneiland genoemd. Het eiland was ooit rond, maar door meerdere vulkaanuitbarstingen heeft het eiland de vorm van een maan gekregen. Wanneer men denkt aan Santorini is het eerste wat te binnen schiet de witte huisjes en kerkjes met de blauwe daken en accenten en het uitzicht op de Caldera, de krater van Santorini.

De witte huisjes, kerkjes en blauwe daken en accenten

Fira is de hoofdstad van het eiland Santorini en hier zijn de prachtige witte huisjes te vinden die tegen de heuvel aan zijn gebouwd. Het stadje heeft allemaal kleine straatjes en paadjes, ook wel ezelspaden, en de makkelijkste manier om hier te verplaatsen is per kabelbaan of per ezel. Voor wat extra geschiedenis van het eiland is een bezoek aan het archeologisch museum in Fira ook zeker een aanrader.

Vanaf Fira is het mogelijk om via een wandelroute over de rand van de krater te lopen. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht en de wandelroute eindigt in Oia. Oia is een stadje gebouwd op rotsformaties en hier zijn ook de smalle straatjes, witte en blauwe huisjes, tavernes en kerkjes te vinden. Ga op een terrasje zitten en geniet van het prachtige uitzicht en het heerlijke Griekse eten.

Een beetje historie

In Griekenland is nog veel geschiedenis terug te zien, zo ook op Santorini. Breng een bezoek aan de antieke stad Thera, want hier zijn de ruïnes uit de 3e en de 4e eeuw voor Christus te vinden. Een bezoek aan het stadje Akrotiri is ook echt de moeite waard. Hier zijn momenteel de opgravingen uit de Minoïsche tijd te vinden. De stad is in 1860 ontdekt, nadat Akrotiri in de Oudheid werd bedolven door een vulkaanuitbarsting.

Het roestkleurige strand

Het mooiste strand van Santorini is Red Beach. Het strand is omringd door vulkanische bergen en heeft dan ook een zwarte en rode kleur, een bijzondere verschijning. Santorini heeft vele stranden, dus een bezoek aan het stadje en het strand van Kamari is ook zeker een must.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.