Groepsreis Thessaloniki

Thessaloniki, ontdek de geschiedenis van het noorden van Griekenland

Geniet van een waanzinnige ervaring tijdens een bedrijfsreis met uw collega ’s of een groepsreis met uw vereniging of vrienden van het noorden van Griekenland. Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland en de hoofdstad van de provincie Macedonië. De strijd met Griekenland heeft er inderdaad voor gezorgd dat het land ‘Macedonië, tegenwoordig ‘Noord-Macedonië’ heet. Voor de liefhebbers is Thessaloniki ook goed te combineren met Chalkidiki of de kloosters van Meteora.

 Een stad vol met historie

Gedurende de hectische geschiedenis van de stad heeft Thessaloniki onder andere deel uitgemaakt van het Macedonische Rijk, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Tijdens een reis naar Thessaloniki is een bezoek aan de oude wijk Ano Poli een echte must. De wijk is gelegen op een heuvel en omringd door de Byzantijnse muren waar onder andere een bezoek kan worden gebracht aan Ottomaanse badhuizen, orthodoxe kerkjes en de restanten van het paleis van keizer Galerius.

Breng ook zeker een bezoek aan het archeologisch museum van Thessaloniki. De schatten van de geschiedenis van Thessaloniki zijn hier te bezichtigen. Onder andere ook van de periode dat Thessaloniki onderdeel was van het Macedonische Rijk en het Romeinse Rijk.

Verken de stad

Tijdens een wandeling langs de boulevard komt u onder andere langs één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Thessaloniki, De Witte Toren. De Witte Toren heeft onder andere gediend als verdedigingstoren en als gevangenis. Sla ook zeker het Aristotelesplein, de Galerius bogen en Rotonda niet over. Vergeet ook vooral niet te genieten van het heerlijke eten dat Griekenland te bieden heeft.

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.