Groepsreis Rome

Rome, het grootste openluchtmuseum ter wereld

Rome is een geweldig openluchtmuseum. U ontdekt het tijdens uw personeelsreis naar de Italiaanse hoofdstad. Wat u zeker moet zien? Castel San Angelo, Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel natuurlijk. Maar ook het Forum Romanum, het Colosseum en de Trevi fontein. Wilt u ook minder bekende highlights zien? Laat Diogenes Reizen dan een culinaire fietstocht organiseren. Een smakelijke excursie voor u en uw collega's langs onder meer de catacomben en het Caffarella park. Maar geniet ook van de vele trendy winkels, gezellige terrasjes, hippe uitgaansgelegenheden en een keuken om uw vingers bij af te likken. Proef de bijzondere sfeer van La Dolce Vita en kom na uw bedrijfsuitje zeker nog een keer terug. Want eenmaal Rome is voor eeuwig Rome.

Impressies

Excursies in Rome!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Rome

In Rome komt u tijdens uw groepsreis ogen te kort. Er is zo veel te zien. Neem uw groep daarom mee tijdens een stadswandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids. Zo ziet en hoort u veel over de diverse de bezienswaardigheden en komt u op plekken die u anders misschien voorbij loopt. Het is ook mogelijk om een bepaald thema te koppelen aan de wandeling. Bijvoorbeeld Klassiek Rome, Barok Rome, een architectuurwandeling of avondwandeling. Heeft u andere wensen? Uiteraard kunnen wij een wandeling samenstellen op basis van uw wensen.

Wijnproeverij inclusief rondleiding

Als u tijdens uw bedrijfsuitje in Italië bent, dan wilt u natuurlijk proeven van de beroemde Italiaanse wijnen en olijfoliën. Het kan tijdens dit bijzondere uitstapje naar een typisch Italiaanse wijnkelder in zone Castelli, gelegen op ca. 15 km van het centrum van Rome. Het gebied van de Frascatiwijnen. Tijdens een wijnproeverij en rondleiding maakt u kennis met vier echte Frascatiwijnen en Extra Vergin Olijfolie gecombineerd met kaas en salami. Het is mogelijk om in deze wijnkelder met uw groep aansluitend te genieten van een lunch of diner uit de typische Italiaanse keuken.

Fietstocht Rome

Ontspanning én inspanning. Deze trip mag niet ontbreken tijdens een personeelsreis of jubileumreis naar Rome. Enthousiaste Nederlandstalige gidsen nemen uw groep mee langs de wereldberoemde bezienswaardigheden van Rome. Met o.a. Coloseum, Forum Romanum, Trastevere, Trevi fontein, maar ook zullen de minder bekende maar karakteristieke pleinen, gebouwen, parken en knusse steegjes niet ontbreken. De gidsen vertellen u de complete historie en achtergronden, zodat u in korte tijd alles over deze betoverende Italiaanse hoofdstad te weten komt! 

Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea is een groep musea in de Apostolische paleizen waarin kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten of veroverden. Onder paus Sixtus IV della Rovere, tevens opdrachtgever tot de bouw van de Sixtijnse Kapel, werd de aanzet gegeven tot de bouw van het eerste museum. Dit museum werd gebouwd naar aanleiding van een ontwerp van Donato Bramante. De huidige musea, verdeeld in afdelingen, ontstonden pas in de 18e en 19e eeuw. De voornaamste trekpleisters zijn het Museo Pio-Clementino, de Stanze van Raphaël, de Sixtijnse Kapel en de Pinacoteca.

Accommodaties in Rome!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

2* Hotel Luciani

Hotel Luciani is een prima tweesterrenhotel gelegen dichtbij Station Termini. Het hotel bevindt zich op de eerste verdieping van een 'Palazzo' uit de negentiende eeuw en wordt beheerd door vier broers die met veel passie werken. Het hotel beschikt o.a. over een 24-uurs receptie en een bar. De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer, airconditioning en tv.

4* Hotel H10 Roma Città

H10 Roma Città is een modern viersterrenhotel en ligt op loopafstand van de historische, gezellige uitgaanswijk Trastevere. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar en buitenzwembad (alleen geopend in de zomer juni-september).

Generator Rome

Dit zeer moderne hostel beschikt over kamers met een privébadkamer en slaapzalen met een gedeelde eigen badkamer. De basiliek van Santa Maria Maggiore vindt u om de hoek, en u kunt vanaf hier naar het Colosseum wandelen. De ideale locatie voor een schoolreis!

3* Hotel Madison

Hotel Madison ligt pal tegenover Station Termini, waar metro's en bussen voor de hele stad vertrekken. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. een bar, 24-uurs receptie en een bagage depot.

Voorbeeldprogramma

3-daagse groepsreis naar Rome

Dag 1 - Een eerste impressie
Ochtend: Vertrek naar Rome. Het begin van uw groepsreis.
Middag: Bij aankomst in Rome wordt uw groep per transfer naar uw hotel gebracht. Hier staan een hapje en drankje voor uw groep klaar.
Aansluitend: Vervolgens wordt u door een gids opgehaald voor een stadswandeling.
Avond: Gezamenlijk diner bij Piazza Navona.

Dag 2 - Een historische dag met een culinaire afsluiting
Ochtend: Ontbijt in het hotel.
Aansluitend:Uiteraard mag tijdens uw personeelsreis naar Rome een bezoek aan de Vaticaanse Musea niet ontbreken. Uw groep zal hun ogen uitkijken!
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Vervolgens is het tijd voor de wijnproeverij inclusief rondleiding.
Avond: Na de wijnproeverij volgt er een gezamenlijk diner.

Dag 3 - Het afscheid nadert
Ochtend: Na het ontbijt in het hotel is het mogelijk om Rome op eigen gelegenheid te verkennen.
Middag: Vervolgens is het alweer tijd om deze prachtige stad te verlaten en komt er een einde aan uw bedrijfsuitje Rome.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de voordeligste vlucht.

Informatie over Rome

Groepsreis Rome

Een groepsreis naar Rome organiseren? Diogenes Reizen is de ideale partner voor het organiseren van groepsreizen. Wij organiseren reizen voor groepen groter dan 20 personen. Zo kunt u bij ons ook een schoolreis naar Rome boeken. Wij zorgen ervoor dat groepsreizen naar Rome van A tot Z worden geregeld. Zo kunnen wij onder andere de accommodatie en het vervoer naar Rome regelen. Daarnaast brengen wij u op de hoogte van allerlei interessante excursies. Hieronder leest u meer over onze reizen naar Rome.

Mooiste verhalen van de stad Rome

Rome is een stad met veel geschiedenis. Wanneer u in Rome rondloopt, komt u daar snel achter. Ontdek de prachtige historische gebouwen en onderneem allerlei activiteiten. Bent u nog op zoek naar leuke activiteiten tijdens een groepsreis naar Rome? Dan kunnen wij u goed verder helpen. Wij hebben interessante excursies die u samen met een groep kunt volgen. Benieuwd naar de excursies? Wij informeren u graag over populaire excursies in Rome. De kans is groot dat er ook voor uw groep een passende excursie is!

Colosseum, Trevi fontein en meer

Kunst en cultuur? Dat ontkomt u niet in Rome. Rome is één en al kunst en cultuur. Met een groepsreis naar Rome komt u hier al snel genoeg achter. Niet voor niets worden er zoveel schoolreizen naar Rome georganiseerd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Colosseum. Of wat dacht u van een bezoek aan de Trevi fontein? Natuurlijk kunt u het Vaticaan ook niet vergeten. Eén ding is zeker: er is genoeg te beleven in deze bruisende stad!

Groepsreis naar Rome organiseren?

Ziet u het wel zitten om een groepsreis naar Rome te organiseren bij Diogenes Reizen? Wij hebben al heel wat groepsreizen naar Rome georganiseerd én met succes. Beleef samen met Diogenes Reizen de mooiste verhalen van de stad Rome! Neem contact met ons op voor een groepsreis naar Rome. Op basis van uw wensen kunnen wij een groepsreis op maat maken. Wij zorgen ervoor dat uw schoolreis naar Rome tot in de puntjes wordt geregeld. Wilt u graag meer informatie ontvangen over schoolreizen naar Rome? Ook dan helpen wij u graag verder!