Groepsreis Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft alle ingrediënten voor een mooie groepsreis. Diverse cultuurschatten, prachtig landschappen en historische steden. Dit alles wordt gecombineerd met een heerlijk klimaat en een smakelijke keuken. Succes verzekerd! 

Cultuurschatten 
Sicilië kent een rijke geschiedenis en is een smeltkroes van culturen. Vele bevolkingsgroepen hebben hun sporen achtergelaten op dit prachtige eiland. U vindt op Sicilië bijvoorbeeld Romeinse amfitheaters, Arabische moskeetorens en Griekse tempels. Slechts een impressie van de vele culturen die Sicilië hebben aangedaan. 

Prachtig landschap
Het landschap op Sicilië is werkelijk prachtig te noemen. Glooiende heuvels worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes en een bergachtig binnenland. De vulkaan de Etna is natuurlijk één van de trekpleisters op het eiland. Vergeet ook zeker de mooie stranden niet. 

Historische steden 
Naast een prachtig landschap kent Sicilië ook diverse historische steden. De barokstad Palermo mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit eiland, daarnaast is Catania met tientallen pleinen, statige kerken en prachtige paleizen een werkelijke aanrader. Vergeet ook Taormina niet, prachtig gelegen tussen de Middellandse Zee en de rokende Etna. 

Siciliaanse keuken 
Daarnaast staat Sicilië bekend om haar keuken. Deze lijkt sterk op de Italiaanse keuken maar kent ook invloeden uit Spanje, Griekenland en Frankrijk. Bekende gerechten uit Sicilië zijn onder andere: Cannoli en Pasta alla Norma.

Impressies

Excursies in Sicilië!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Er zijn geen items gekoppeld.

Accommodaties in Sicilië!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

Er zijn geen items gekoppeld.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de voordeligste vlucht.