Groepsreis Luxemburg Stad

Wilt u niet te ver van huis maar toch naar het buitenland met uw bedrijfs of personeelsvereniging? Waarom gaat u niet naar Luxemburg! Diogenes helpt u graag met het organiseren van deze mooie stedenreis!

Wilt u meer over de geschiedenis van Luxemburg weten? Ga dan naar het ondergrondse verdedigingsbolwerk ‘de Bock-kazematten’ met kilometerslange gangen. De bezichtiging van de archeologische crypte is een spannende ervaring!  Ook zijn er ruïnes te bezichtigen van het Bock Kasteel, welke rond 963 gebouwd is. Maar ook het Groothertogelijk Paleis is een bezoek waard.Voor bijzondere musea kunt u naar Museum Drai Eechelen. Dit historisch gebouw is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De spectaculaire onderaardse gangen- en mijnbouwstelsel bevindt zich nog steeds grotendeels in de toestand van de laatste bouwfase in 1836-1837.

En iets wat zeker indruk maakt is de Amerikaanse militaire begraafplaats, die gedurende de tweede wereldoorlog in Luxemburg om het leven zijn gekomen. Wilt u daarna wat luchtigers doen? Ga dan naar de Cityskyliner. Deze toren geeft u een adembenemend uitzicht over Luxemburg-stad op 81 meter hoogte!

Een leuke manier om veel van de bezienswaardigheden te zien is middels het toeristentreintje Pétrusse Express. De trein rijdt langs de oude vestingen en heeft een stereo-audiguide welke ook in het Nederlands beschikbaar is. Zo komt de geschiedenis tot leven!

En natuurlijk kunt u na een drukke dag heerlijk neerstrijken op een van de vele terrasjes en genieten van deze prachtige stad vanaf op slechts een aantal uur rijden!

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.