Groepsreis Malta & Gozo

Malta, onontdekte parel in de Middellandse Zee

Welkom op Malta. Een prachtig gelegen archipel in het hart van de Middellandse Zee. De republiek, die uit de drie eilanden Malta, Gozo en Comino bestaat, is eeuwenlang een springplank geweest voor vele volkeren. Prehistorische tempelbouwers, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Johannieter Ridders en Engelsen, allen lieten hun sporen na. Het resultaat is een veelzijdige bestemming met veel culturele invloeden, tal van bezienswaardigheden en volop sportieve mogelijkheden. Ieder eiland heeft iets anders te bieden.

Malta is een inspiratiebron voor actieve reizen op en rond het water. Het is een schitterend eiland met een grillige, rotsachtige kustlijn, sfeervolle plaatsjes, een vriendelijke bevolking en niet te vergeten een heerlijk klimaat. Ga op treasurehunt op Gozo en geniet van de natuur, ga zwemmen in de Blue Lagoon op Comino of ga duiken bij de Blue Grotto in het zuiden van Malta. De prachtige natuur daagt uit tot actieve teambuildingstrips waar nog lang over zal worden nagepraat.

Malta is klein maar fijn en daardoor uitermate geschikt voor een korte trip. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er talrijke mogelijkheden voor uitgaan, sporten en andere activiteiten. Bezoek de gezellige hoofdstad Valletta en de historisch belangrijke steden Rabat en Medina. Medina, de voormalige hoofdstad van Malta, wordt ook wel de stille stad genoemd.  In Medina is geen verkeer toegestaan, alleen paard- en wagen. De smalle straatjes en de rust die de stad uitstraalt, zorgt voor een bijzondere sfeer. Medina beschikt over slechts 400 inwoners, dus de meeste mensen huisvesten in Rabat, wat net buiten de stadsmuren van Medina is gelegen. In Rabat kun je onder andere een bezoek brengen aan de St Paul’s Church en Catacomben. Op het eiland Malta bevinden zich verschillende tempelcomplexen, catacomben en meer dan 360 kapellen en kerken die ook zeker een bezoek waard zijn. Malta biedt het allemaal… en meer. Ontdek deze parel en geniet!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.