Groepsreis Fez

U wilt met uw collega’s of verenigingsleden op pad? En bent op zoek naar een personeelsreis, jubileumreis, bedrijfsuitje of groepsreis op maat naar Fez? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke groepsreis naar Fez begint bij Diogenes Reizen!

Het historische hart van Marokko

Fez of Fès is de op twee na grootste stad van Marokko en telt ruim een miljoen inwoners. Het is de oudste van de vier zogenaamde koningssteden, samen met Marakesh, Meknes en Rabat. Fez werd gesticht in de 9e eeuw en was ooit de trotste hoofdstad van Marokko. Tegenwoordig is het de enige middeleeuwse Arabische stad die nog volledig intact is. Er zijn talrijke monumenten in Fez, waaronder het heiligdom van Moulai Idriss, die de stad heeft gesticht.

De oude Medina

Waar u zeker moet rondslenteren is de oude Medina, een waar doolhof van straatjes en steegjes, waar u zich zonder moeite in de middeleeuwen waant. Gemotoriseerd verkeer is verboden; ezels zorgen voor het vervoer van zware spullen. In het centrum van de medina liggen de leerlooierijen, waar nog op traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd. Bezoek tijdens uw groepsreis ook de Al Karaouine moskee uit 859, een van de oudste en beroemdste moskeeën in het westelijk deel van de moslimwereld. De moslimuniversiteit van Fez wordt beschouwd als de oudste universiteit ter wereld.

Marrokaanse sferen

Naast de paleizen en moskees zijn het vooral de bekende middeleeuwse madrasas die een hoogtepunt vormen. De Bou Inania bijvoorbeeld, met zijn fabelachtige mozaïeken, geometrische koepels en tegels die verzen van de Koran weergeven. Bijzonder is ook de kleurige Bab Boujeloud toegangspoort tot de stad. De buitenkant heeft een helderblauwe kleur, de binnenkant is groen, de kleur van de Islam. En Fez heeft natuurlijk zijn naam gegeven aan het typisch ronde en rode hoofddeksel met het kwastje: de fez. Maar Fez is vooral het historische hart van het koninkrijk en een plaats met een ‘heilige ziel'.

Impressies

Excursies in Fez!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat.

Er zijn geen items gekoppeld.

Accommodaties in Fez!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Menzeh Fes

Het hotel ligt in het rustigere gedeelte van de stad, maar nog steeds op slechts 15 minuten loopafstand van de medina. Faciliteiten van het hotel zijn o.a. een buitenzwembad in de Andalusische tuinen, deze wordt gedeeld met Menzeh Zalagh I Hotel, een bar, een nachtclub en twee restaurants met zowel internationale als Marokkaanse gerechten. Een leuk adres om te verblijven tijdens uw bedrijfsuitje naar Fez.

4* Hotel Zalagh Parc Palace

Dit stijlvolle vijfsterrenhotel ligt in het centrum van Fèz. Het hotel beschikt over klassiek ingerichte kamers aangevuld met Marokkaanse accessoires. Faciliteiten zijn o.a. airconditioning, zithoek, balkon en minibar. Zalagh beschikt over drie zwembaden,  een tennisbaan in de tuin, een zes restaurants waar verschillende gerechten worden geserveerd. U kunt gebruik maken van gratis wifi.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de beste vlucht.