Groepsreis Amersfoort

Amersfoort: mix van oud en nieuw

De historische binnenstad is een plaatje, de winkels en terrasjes zijn uitnodigend, en daaromheen vind je een inspirerende mix van oud en nieuw. Het is een stad van muurhuizen, sprookjesachtige stadspoorten, grachten en Mondriaan. Maar er is ook een hip en ruig rafelrandje: een nieuwe bruisende microstad vol werkplaatsen en ateliers waar u volop inspiratie op kunt doen.

Wanneer u door de Muurhuizen loopt waanu u zich in de middeleeuwen. Toen de stad zich als gevolg van de economische bloei in 1380 begon uit te breiden, moest er een nieuwe stadsmuur gebouwd worden. De oude muur werd afgebroken en vanaf ongeveer 1500 werden er huizen gebouwd met het materiaal van de oude muur langs de lijn waar de stadsmuur had gestaan. Doordat de constructie van deze huizen plaats heeft gevonden in verschillende perioden is er een grote diversiteit aan vormen ontstaan.

De Koppelpoort, ook wel het visitekaartje van Amersfoort genoemd, is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.

Een ander icoon van de stad is de Onze Lieve Vrouwetoren. Beklim de 346 treden van de Onze Lieve Vrouwetoren en geniet van het uitzicht!

Wist u dat Piet Mondriaan hier is geboren aan de Kortegracht? Hij was één van de grondleggers van de kunstbeweging De Stijl. In zijn geboortehuis op nummer 11 zit nu een museum waar je alles komt te weten over het leven en het werk van deze grootmeester in abstracte kunst.

Direct gelegen aan de Eemhaven is een bijzonder historisch gebied te bezichtigen. De authentieke sfeer en rijke geschiedenis van De Nieuwe Stad proef je nog steeds op plekken als de oude zeepfabriek, de Rohm & Haas villa en de voormalige Prodentfabriek. Een stad in een stad, waar je denkt en doet, woont en werkt, eet en drinkt. Met mensen die elkaar versterken. Die samenwerken zoals ze zelf willen. De Nieuwe Stad is authentiek en avontuurlijk; mooie historie en heel veel toekomst. De Nieuwe Stad is een plek waar u leert en creëert op uw eigen manier.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.