Groepsreis Utrecht

Utrecht… Domstad aan de Oude Gracht

Utrecht is elke dag anders. Of u nu zin hebt om te winkelen, rond te wandelen en te genieten van de mooie architectuur, een festival te bezoeken of een leuke rondvaart te maken: in Utrecht kom je zeker aan je trekken. De binnenstad van Utrecht wemelt van musea, kerken en bijzondere bouwkunst. En zoals het een grote universiteitsstad betaamt zijn er restaurants uit alle windstreken en is het uitgaansleven er superlevendig met opvallend veel poppodia en talloze bruine kroegen.

Met 112 meter is de Domtoren het hoogtepunt van de stad. Beklim niet alleen de toren, maar neem ook een kijkje in de kerk, die aan de andere kant van het plein ligt. Het interieur en de hoogte zijn imponerend. Musea zijn er genoeg. In het Museum van Speelklok tot Pierement zit absoluut muziek, het Spoorwegmuseum is een echte must en het Volksbuurtmuseum verrast met een collectie die bijeengebracht is door en voor de bewoners. Vergeet niet ook het beroemde en strakke Rietveld Schröderhuis te bezoeken, dat iets buiten het centrum ligt.

Bekend en geliefd is zondermeer de Oude Gracht, een oud kanaal dat dwars door de stad loopt. Aan de kaden, die veel lager liggen dan de weg, vindt u de typisch Utrechtse werven. Dat levert bijzonder beschutte terrasjes op waar u in alle jaargetijden kunt genieten van de zon. Winkelen in Utrecht is keuzes maken. Gaat u naar het mondaine Hoog Catharijne of snuffelt u liever in een oud boekenzaakje of exclusieve boetiek? Of kiest u voor de Oosterse sfeer van de Kanaalstraat? Een bedrijfsreis naar de Domstad zult u niet gauw vergeten.

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.