Groepsreis Volendam

Volendam: een gezellig vissersdorp

Dit eeuwenoude vissersdorp met typische authentieke huisjes ligt aan het Markermeer, niet ver van Amsterdam. Volendam was grotendeels katholiek, in tegenstelling tot de rest van Noord-Holland. En dat was niet het enige waarin de Volendammers afweken van de rest, ze hadden ook hun eigen klederdracht en dialect. Volendam is ook bekend om zijn muzikaliteit. Volendam heeft verschillende bekende artiesten en ook de ‘palingsound’, de eigen muziekstijl genoemd naar de vis die hier veel wordt gevangen, voortgebracht. En wat u zeker niet moet vergeten wanneer u Volendam bezoekt: een broodje gerookte paling te eten!

Het dorp is wereldberoemd om het authentieke Nederlandse karakter, de klederdracht, de fraaie vissershuisjes, haven en vishandel. Ook komen de duizenden toeristen voor de vrolijke souvenirwinkeltjes en nemen maar al te graag de bekende klederdrachtfoto van Foto de Boer als souvenir mee naar huis.

Rondwandelen is de beste manier om Volendam te ontdekken, bijvoorbeeld over de Dijk of door Het Doolhof. In deze oude buurt van het dorp staan leuke oude vissershuisjes in een doolhof van straten die eeuwenlang een grote aantrekkingskracht uitoefenden op kunstenaars en schilders. Ook zijn er aan de Dijk talloze leuke restaurantjes en cafés te vinden. Bezoek ook één van de vele musea die een ode brengen aan de geschiedenis van het dorp of zijn sound.

In de omgeving van Volendam liggen verschillende leuke dorpen die heel goed met  elkaar te combineren zijn. Bezoek ook Edam, Monnickendam, de Zaanse Schans, de Alkmaarse kaasmarkt of maak een boottocht met de Volendam Marken Express en ontdek het idyllische schiereiland Marken met zijn fraaie vuurtoren.

Kortom: Volendam en haar omgeving hebben genoeg te bieden voor een onvergetelijke groepsreis, bedrijfsreis of personeelsreis!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.