Groepsreis Edinburgh

U wilt met uw collega’s of verenigingsleden op pad? En bent op zoek naar een personeelsreis, bedrijfsuitje of groepsreis op maat naar Edinburgh? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw groepsreis op maat; met informatie over accommodaties, culinaire en gezellige excursies en de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke groepsreis naar Edinburgh begint bij Diogenes Reizen!

Het mysterieuze decor van een trots koninkrijk

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Het is niet de grootste stad van het land, maar wel met afstand de mooiste. Hier domineren prachtige 16e en 17e eeuwse gebouwen het stadsbeeld. Het verbaast niet dat de schrijfster van de Harry Potter boeken hier geboren en getogen is: de smalle donkere straatjes vormen een prima decor voor een griezelfilm.

Kastelen en musea

Edinburgh is gebouwd op zeven heuvels, met op één van die heuvels als eyecatcher Edinburgh Castle. Ook opvallend is de Griekse akropolis op Calton Hill. Edinburgh wordt dan ook niet voor niets het Athene van het noorden genoemd. De stad is rijk aan talloze bezienswaardigheden, kastelen, kerken en paleizen. Laat uw mede-reizigers zich tijdens uw groepsreis naar Edinburgh verbazen door Holyrood Palace, the National Gallery of Scotland, the Royal Botanic Garden, diverse interessante musea en galerieën en het Whisky Heritage Centre.

Shoppen in Edinburgh

Naast oude gebouwen en musea heeft Edinburgh meer te bieden. Wat te denken van shoppen. De hele week, ook op zondag, zijn de winkels open. Bezoek de grote warenhuizen, zoals Debenhams en Harvey Nichols, of ga naar de exclusieve boetieks aan de chique George Street. Edinburgh wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Alleen het weer werkt niet altijd mee. Maar dat hoort net zo bij Edinburgh als de gemoedelijkheid en gastvrijheid van haar inwoners.

Impressies

Excursies in Edinburgh!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Edinburgh

Deze stadswandeling is ideaal om tijdens uw groepsreis Edinburgh te verkennen! Er is zoveel te zien in deze stad, waar begint u? Onder leiding van een Engelstalige gids wordt uw groep meegenomen door het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Optioneel kunt u er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Edinburgh Castle.

Nationaal Museum van Schotland

Het Nationaal Museum van Schotland is gevestigd in het hart van het oude centrum van Edinburgh. Hier vindt u collecties die het verhaal van Schotland vertellen. Zo ontdekt u meer over het land zelf, de inwoners en de cultuur. Een interessante excursie tijdens uw personeelsreis of jubileumreis naar Edinburgh.

Ondergrondse Ghost Tour Edinburgh

Uw groepsreis is pas compleet als u deze ondergrondse wandeling heeft gemaakt. Het thema van de wandeling is de donkere geschiedenis van Edinburgh... In de onderaardse gangen worden verhalen en anekdotes verteld. De meeste verhalen zijn op waarheid berust.

Bezoek Edinburgh Castle

Uw groep zal tijdens dit bedrijfsuitje hun ogen uitkijken als ze een bezoek brengen aan Edinburgh Castle, de eyecatcher van de stad. Dit kasteel is gelegen op Castle Rock, een oude vulkanische plug. De Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, mag tijdens een bezoek niet worden overgeslagen. Het kasteel ligt aan het einde van de Royal Mile, de bekendste straat van Edinburgh.

Accommodaties in Edinburgh!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* The Point Hotel

Modern hotel gelegen in de schaduw van Edinburgh Castle. The Point Hotel ligt centraal in het centrum van Edinburgh. Op korte loopafstand vindt u winkels, bedrijven en de financiële wijk. U verblijft op tweepersoonskamers met faciliteiten. Het hotel beschikt o.a. over een stijlvolle bar en een restaurant waar gerechten met vers Schots rundvlees en vis worden geserveerd.

3* Premier Inn Edinburgh City Centre

Premier Inn Edinburgh City Centre is gelegen in het centrum van Edinburgh, op ca. 500 m. afstand van Station Haymarket. Ook op loopafstand vindt u de winkels en bars van Princes Street en de Princess Street Gardens met het beroemde Edinburgh Castle. Dit nette hotel beschikt over een restaurant.

3* Edinburgh First

Edinburgh First bestaat uit twee accommodaties: Salisbury Green Hotel en Kenneth MacKenzie Suite. De groep zal in één van deze twee accommodaties worden geplaatst. Beide accommodaties liggen zeer nabij Holyrood Park. Bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle, Parliament House en Royal museum of Scotland liggen op loopafstand. Ook de winkelstraten Princes Street en Royal Mile vindt u vlakbij. Verblijf is op tweepersoonskamers met faciliteiten.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.