10X leuke uitjes om het hoofd koel te houden

06-08-2018 16:54
10X leuke uitjes om het hoofd koel te houden

Met dit warme weer kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Daarom hebben wij voor jou de leukste ‘coole’ activiteiten op een rijtje gezet. Prima te doen in de zomer, hoe warm of benauwd het ook is. Leuk voor tijdens je vakantie, een vrije dag of gewoon in het weekend. Enjoy!

1. Varen

Ga het water op! Huur een bootje en ga een dag varen. Uitwaaien onder het genot van een hapje en een drankje: dat klinkt als muziek in de oren!  Er zijn genoeg mogelijkheden. Kies voor een fluisterbootje, een mooie sloep, of maak met een grote groep een groepsrondvaart. Een dagje naar Giethoorn (lees: het Venetië van het Noorden) of gewoon ergens bij jou in de buurt. Pas wel op met de zon, op het water verbrand je namelijk wel sneller.

Tip: Huur ook eens een BBQ donut! Al varend kan je genieten van een heerlijke barbecue. In Almere heb je zelfs de mogelijkheid om een High Tea op z’n ‘donuts’ te doen. Proberen dus!

2. Indoor skiën

Geen zonaanbidder? Het voordeel is dat je niet ver hoeft te reizen om de warmte te vermijden. Neem een dagje vrij en ga indoor skiën! In Nederland, België en Duitsland zijn er genoeg skihallen waar je terecht kan om te skiën of snowboarden. Wat dacht je van Bottrop, Zoetermeer of Landgraaf? Eindigen jullie gezellig in een après-ski café!

Wist je dat… er zelfs in Dubai een indoor ski-resort zit? Het is het eerste indoor ski-paradijs in het Midden-Oosten. Een prachtige setting en met meer dan 22.500 m2 overdekt skigebied.

3. IJsbar

Bezoek een van de coolste bars in Nederland, de XtraCold Icebar in Amsterdam. Het interieur, de muren en de sculpturen zijn in de Icebar allemaal gemaakt van ijs. De bar wordt op een constante temperatuur van -10 °C gehouden. Zelfs het glas waarin je drankje wordt geserveerd is van ijs! Breng ook gerust een bezoekje aan onze Duitse buren: de Index Icebar in Schüttorf of de IceBAR in Keulen.

4. Zwemmen

Liever in, dan op het water? Dan is zwemmen meer iets voor jou. Een dagje naar het strand of een bezoek aan het openluchtbad zorgt zeker wel voor verkoeling. Daarbij is zwemmen ook nog eens een supergezonde workout. Hé, een klein zwembadje bij huis is ook altijd nog een idee.

Tip: breng een bezoek aan Duinrell. Goed, het Tikibad is misschien niet jullie eerste keus, maar het buitenbad biedt zeker wel verkoeling. Op zomerse dagen is het buitenbad gewoon open en is een entreeticket voor het attractiepark al genoeg. Genoeg coole glijbanen!

5. Outdoor Adventure Waterpark

Vind je baantjes trekken maar saai? Bezoek dan een outdoor waterpark! Deze zomer is het grootste waterpark van Nederland geopend: het DX Adventurepark in Gasselte. Sinds 7 juli 2018 heeft het waterpark haar deuren geopend voor alle waterratten onder ons.

Het waterpark heeft een groot parcours waarop je kunt klimmen, glijden, slingeren en veel meer. Voor de echte durfal is er ook een waterschans van 7, 9 en 11 meter hoog. Je vervelen doe je hier niet!

6. Waterski

Spierpijn gegarandeerd, maar wat is het leuk!  Als je zelf een motorboot hebt is het natuurlijk nog makkelijker, maar je kan ook naar een waterskibaan gaan. Er zijn er gelukkig genoeg in Nederland. Ga je voor het eerst het water op? Het leren waterskiën is voor zowel jongeren als ouderen erg leuk om te doen. Een combinatie van inspanning en ontspanning! Niks is leuker dan het water opgaan als het warm weer is.  

Tip: Neem eens een kijkje bij Lakeside in Zwolle. Je kunt hier voor €10,- een uurtje waterskiën. Daarna eten jullie lekker een hapje bij de beachclub. Genieten!

7. Blokarten

Blokarten is een van de meest ‘frisse’ uitjes die je kan bedenken. Korte omschrijving? Veel, heel veel wind. Blokarten wordt ook wel strandzeilen genoemd: je rijdt zo hard mogelijk over een vlakke ondergrond in een karretje op drie wielen met in het midden een groot zeil. Eigenlijk net als zeilen, maar dan op het vaste land. Blokarten doe je op het strand, waar de kracht van de wind natuurlijk nog sterker is. Zo kun je blokarten bij Wijk aan Zee, Hoek van Holland, Scheveningen en op meer locaties. Ideaal voor een teambuilding uitje!

8. Ijskarten

Ice, ice, baby! Hou je wel van een beetje actie maar is blokarten niets voor jou? Probeer dan eens een dagje ijskarten. Samen met je collega’s, vrienden of familie race je een dag op een toffe ijskartbaan. Bij karten op het ijs gaat het vooral om behendigheid. Een verkoelend, maar ook uitdagend uitje!

Tip: Deze zomer geen tijd? Je kunt bij IceKart Rucphen het hele jaar door ijskarten. No need to rush!

9. Surfen of suppen

Wind, golven en water: de perfecte combinatie tijdens het warme weer. Plan een dagje strand en stap samen op een surfboard. Surfen niet voor jou weggelegd? Kies dan voor suppen, bekend als ‘stand up paddling’.  Huur een supboard en wetsuit en suppen maar! Gelukkig is suppen voor iedereen geschikt, waardoor het een leuk uitje is om met een grote groep te doen. Suppen kan door de grachten van je favoriete stad, of gewoon aan het strand. Er is soms zelfs de mogelijkheid tot yoga op een supboard. Genoeg mogelijkheden dus!

10. Terras

Last but not least: het terras op. Of je nu veel of weinig tijd hebt, een drankje op het terras kan nooit kwaad. Lekker in de schaduw onder de parasol, of juist met een ijskoud drankje in de zon. Onlangs is de Terras Top 100 in Nederland weer uitgekomen. Een goede reden om weer wat nieuwe terrassen uit te proberen.