Insider tips: Excursies in Rome

06-01-2020 17:00

De stad van de liefde en romantiek. De stad van het heerlijke eten en de gezelligheid. De stad met een rijke geschiedenis, waarbij het continu voelt alsof u door een museum loopt. Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom Rome zeker op uw bucketlist mag staan. Zoals het oude gezegde luidt: ‘Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome’. Bij Diogenes Reizen weten we dit maar al te goed!

Waar de één graag de hotspots van Rome bezoekt, combineren wij dit graag met de ‘niet-alledaagse’ excursies.  Hieronder delen wij met u de vijf leukste insider tips voor excursies in Rome!

Dag wandelroute, hallo fietstocht!

Rome is mooi, dat is een feit. Overal waar u loopt ziet u prachtige gebouwen en kijkt u uw ogen uit. Maar wat nou als u dit op de fiets kan meemaken? Echt op z’n Hollands door Rome! Meer bezienswaardigheden en in een kortere tijd dan een wandeltocht. Tijdens de fietstocht laat u zich leiden langs de populaire bezienswaardigheden van Rome. Het Colosseum, Forum Romanum, de Trevi Fontein en meer: op de fiets is alles mogelijk. Alle hotspots al gezien? Tijdens de fietstocht komt u ook langs mooie pleinen en knusse steegjes. Voor ieder wat wils!

Pizza’s bakken als een echte Pizzaiolo

Italië is pizza, pizza is Italië. Tijdens uw bezoek aan Rome kan een heerlijke pizza niet ontbreken. Het is natuurlijk nog leuker als u deze Italiaanse pizza ‘skills’ mee naar huis kunt nemen. Gelukkig is er dan de pizza workshop! Tijdens deze workshop leert u hoe u de lekkerste pizza’s kan maken door middel van verse ingrediënten en een authentieke, houtgestookte oven. Ga voor de traditionele Italiaanse pizza, of voor een pizza naar eigen smaak. Het leukste van de workshop? Het opeten van de pizza’s!

IJs, zoals u nog nooit ijs heeft geproefd

In Rome vindt u genoeg verschillende ijssalons. Het zijn er eigenlijk zoveel, dat u niet meer weet welke u moet kiezen. Zelf zijn wij fan van IJssalon Della Palma, dé beroemde ijssalon vlakbij het Pantheon. In het begin van de twintigste eeuw begon het als een melkwinkel, waarna er steeds meer werd gespecialiseerd in ijs. Hierdoor werd er in 1978 een ijssalon geopend.  Op dit moment zijn er ongeveer 150(!) verschillende smaken. Gek van chocola? Met de keuze uit 20 soorten chocola wordt kiezen een zware opgave!

Een reis met de tram is nooit meer hetzelfde

Een ritje met de tram is vaak niet echt bijzonder. Meestal kijkt u een beetje op uw telefoon, naar buiten of naar de mensen om u heen. In Rome bedachten ze dat dit ook anders kon. Zo is er de mogelijkheid om een tramtour in Rome te doen in een tram uit de jaren ‘20. Nog niet bijzonder genoeg? Wat dacht u van een heerlijk diner, een lekker wijntje en een dessert als kers op de taart? Dat klinkt al beter! Tijdens de bijzondere tramtour in Rome ziet u de mooiste plekjes van Rome terwijl u geniet van het eten, de gezellige live muziek en de ontspannen sfeer. Aanrader!

Puzzelen saai? Nee hoor!

Als u toch besluit te gaan wandelen, is het leuk om er een bijzondere tocht van te maken.  Wat dacht u van een puzzeltocht? Spelenderwijs verkent u de stad aan de hand van een soort speurtocht.  Vooral erg leuk in groepsverband, zo leert uw groep om nóg beter samen te werken. Van de Spaanse trappen naar de wijk Trastevere, alles is mogelijk. Maar uiteindelijk kan er maar één iemand winnen…

In Rome zijn er genoeg bijzondere locaties te bezoeken. Wilt u meer weten over de groepsreizen die er mogelijk zijn in Rome? Bekijk dan onze pagina’s voor Schoolreizen, Bedrijfsreizen of Koorreizen. Bij Diogenes Reizen is alles mogelijk, bel gerust voor meer informatie!