Incentivereis Leuven

Ontdek de bierstad van Belgie!

Leuven, op een steenworp afstand van Brussel, is een gezellige universiteitsstad die het waard is om ontdekt te worden. De stad wordt ook wel de 'bierstad' genoemd, met dank aan de vele brouwerijen die er gevestigd zijn. Maar Leuven is meer dan bier alleen. Dompel onder in de stad en proef de rijke Middeleeuwse geschiedenis op en rond de Oude Markt en Grote Markt. En vergeet niet de prachtige abdijen, musea en begijnhoven te bezoeken!

In Leuven is het leven ontspannen en Bourgondisch. De gezellige pleinen staan ‘s zomers vol met terrasjes en de monumentale bezienswaardigheden mogen er meer dan zijn. De abdij van Keijzersberg bijvoorbeeld, of het Groot Begijnhof met zijn straatjes, tuinen en parkjes. En vergeet de Sint-Pieterskerk niet, met het drieluik ‘het laatste oordeel’, of het Stadhuis op de Grote Markt; één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld.

Wat voor excursies zijn er mogelijk? Bezoek bijvoorbeeld de brouwerij van Stella Artois met afsluitende proeverij. Of ga cultuur snuiven in Museum M, dat een mix biedt van oude en nieuwe kunst. Wilt u Leuven vanaf het water ontdekken? Maak dan een kanotocht over de Dijle. Het kasteel van Arenberg, de Marcatortoren en nog veel meer historische Leuvense monumenten komen allemaal langs tijdens uw ontdekkingstocht.

Eten, drinken en uitgaan; u vindt het allemaal in de Muntstraat. Shoppen doet u op de Bondgenotenlaan of rond de Brusselsestraat. U vindt hier merkwinkels, maar ook kleine boetiekjes met snuisterijen en leuke speciaalzaken. Op het Mathieu de Layensplein is er elke zaterdagochtend een antiek- en brocantemarkt met vintage spullen. En daarna...een kop koffie in één van de omringende cafeetjes en terugkijken op een geweldige incentivereis naar Leuven!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.