Incentive Oslo

 Oslo, de vlakte van de goden

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen werd gesticht in 1048. Jarenlang heette de stad Christiana naar de Deens-Noorse Koning Christiaan IV, maar sinds 1929 heet de stad weer Oslo wat ‘vlakte van de goden’ betekent. Inderdaad, in Oslo waant u zich als een god in… Noorwegen. Zoals u leest een fantastische ervaring tijdens een incentivereis met uw medewerkers naar het adembenemende Oslo. De ligging is namelijk fantastisch aan het begin van de 107 kilometer lange Oslofjord en omgeven door beboste heuvels. Dan zijn er nog eens 40 eilanden binnen de stadsgrenzen! Teambuilding in de natuur, de stad verkennen en afsluiten met een heerlijk diner. Alles is hier mogelijk!

Skiën in de winter, zwemmen in de zomer en een keur aan bezienswaardigheden, topmusea en mooie parken; dat is Oslo. Begin uw ontdekkingstocht op de Karl Johans Gate, de boulevard die begint bij het centraal station en doorloopt tot het Koninklijk Paleis. Onderweg komt u langs bekende winkelketens, cafés, restaurants en straatmuzikanten. Op een steenworp afstand vindt u het museum de Nasjonalgalleriet, de Kathedraal van Oslo en Stortinget. Loopt u door tot de haven dan kan u een bezoek brengen aan de Aker Brygge, het Akershuis Slott en het Stadhuis van Oslo. Het Munch Museet is ook zeker een must om te zien tijdens een stedentrip. Hier is het modernisme van Edvard Munch te bewonderen.

Op het schiereiland Bygdoy bevinden zich de populairste stranden van de stad, waaronder Strand Huk. Bovendien kan u er mooie wandelingen maken en fraaise musea bezoeken zoals de Vikingskipshuset, het Frammuseet, het Noors Volksmuseum en het Kon-Tiki Museum. Ook niet te missen zijn de Vigelandsparken, het park staat vol met beelden van Gustav Vigeland, de beroemde kunstenaar van Noorwegen. Genoeg gezien en beleefd? Ga dan uit eten en stappen rond de Karl Johans Gate, het chique Bogstadveien of het hippe Grünerlokka. Kortom; op de vlakte van de goden waant u voor even in hogere sferen.

 

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.