Schoolreis Tirana

Ontdek het onontdekte Albanië

Albanië is een land dat tot de Balkan wordt gerekend. Het land is ongeveer net zo groot als België en heeft slechts 3 miljoen inwoners waarvan er alleen al zo’n 900.000 in de hoofdstad Tirana wonen. Laten we eerlijk zijn… Het is niet het rijkste land van Europa. Dat komt voornamelijk omdat het in de communistische tijd niet bevriend was (en dus geen steun kreeg) van machtige communistische landen als de Sovjet-Unie en China. Het land is jarenlang gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers. De westerse invloeden zijn nog zeer beperkt. Dat maakt Albanië een perfecte bestemming voor een schoolreis. Het is een leerzame bestemmingen voor de leerlingen.

Tirana
Verder biedt Albanië een bijzondere cultuur en taal, een gastvrije bevolking, ruige berggebieden en met Tirana een zeer interessante levendige stad. De stad maakt op dit moment een ongekende groei door. Zowel op het gebied van cultuur als op economisch gebied. Dat is vooral goed te zien in de wijk Blloku. Vroeger een gesloten bolwerk voor de elite van de Communistische Partij, nu een trendy en upcoming wijk in Tirana. Voor de kleine boetiekjes, leuke restaurantjes, kroegjes en meerdere uitgaansgelegenheden moet je zeker in deze wijk zijn.

Cultuursnuiven
Het Skanderbegplein is het hart van de stad Tirana. Vanaf hier tref je op korte afstand vele bezienswaardigheden van Tirana. Breng hier onder andere een bezoekje aan het Nationaal Historisch Museum en de Et’hem Bey-Moskee. Een bijzondere bezienswaardigheid is ook wel de piramide van Tirana, die ooit diende als museum en nu voornamelijk een culturele ontmoetingsplek is.

Het communisme
Net buiten de stad Tirana is het oorlogsmuseum Bunk Art gelegen. Dit is een echte must see tijdens een tripje naar Tirana. Tijdens het bezoek aan de bunker krijgt u meer informatie over hoe heftig het was tijdens de communistische militaire geschiedenis, maar ook hoe het daarna weer is opgepakt. Ga vervolgens na het bezoek met de Dajti Ekspres naar de top van Dajti berg en geniet vooral ook van het prachtige uitzicht.

Albanië is een land waar de geschiedenis in uw gedachten blijft hangen. Vraag u vrijblijvend uw offerte aan voor een schoolreis!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.