Schoolreis Ardennen

Op avontuur in de ongerepte natuur

De ongerepte natuur van de Belgische Ardennen laat zich niet eenvoudig beschrijven.  U kunt er dagen rondzwerven zonder iemand tegen te komen, terwijl u geniet van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, rotspartijen en snelstromende riviertjes. In de Ardennen maken jullie kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve schoolreis, werkweek of een spannend survival weekend.

Outdoor activiteiten 

Midden in de prachtige Ardennen bieden wij voor uw schoolreis een tal van locaties en heel veel activiteiten aan. Diogenes Reizen biedt een tal van verschillende Outdoor activiteiten aan o.a.:

  • Klimgroeve Dieupart: In Aywaille liggen meerdere steengroeves. Wanneer u vanaf de snelweg de afslag afrijdt van Aywaille doemen ze direct al op. Tegenover de kerk van Dieupart gaat u een klein tunneltje door en hierachter ligt een waar klimparadijs verscholen. In een oude groeve is, op het prachtige rots massief, een professioneel parcours aangelegd met staalkabels en beugels; een spannende via ferrata met verschillende tyroliennes, ook vindt u er top-rope klimroutes en meerdere abseil routes. Een prachtige plek om je actief te vermaken. De Via Ferrata is een zeer leuke en intensieve activiteit. Iedere deelnemer draagt een gordel met klettersteigset en zekert zichzelf aan de kabel langs de rots (via ferrata = ijzeren weg). Onderweg heb je verschillende passages; bruggetjes, trappetjes, ziplines, twee maal maak je zelfs de oversteek over het ravijn! Een andere activiteit die hier gedaan wordt is het klimmen & abseilen. Bij het klimmen leren de leerlingen elkaar zekeren en coachen om de top van de wand te bereiken. Bij het abseilen begeleidt de instructeur jullie langs de wand (van 20!m hoogte) naar beneden.
  • Challenge parcours & tokkelen: Het Challenge Parcours is – zoals de naam al zegt – een uitdaging. Wat de uitdaging dan precies is? Droog blijven. Het parcours gaat namelijk voor een groot deel over water. Houdt uw evenwicht op de verschillende touwbruggen en voer gave opdrachten uit waarbij het doel altijd is om droge voeten te houden. Er wordt afgesloten met een tokkelbaan, met hoge snelheid vliegen jullie over de rivier! Is deze net te hoog, kies dan voor de lagere variant waarbij u een heel stuk over de lengte van de rivier zoeft.
  • Vlotbouwen & Varen: Touwen, palen en tonnen. Ja daar gaan we het mee doen. Als team gaan de leerlingen aan de slag! Wat is het plan, wie doet wat, en hoe gaan we het doen? Dat zijn vragen die de leerlingen na een beknopte instructie van onze instructeurs moeten beantwoorden en uitvoeren. één ding is zeker, we gaan met het vlot te water!
  • Mountainbiken: What comes up, must go down! Na een gedegen uitleg en een oefenronde op locatie, neemt de instructeur jullie mee op pad. De instructeurs kennen de omgeving, ze passen de route aan op het niveau van de leerlingen. De Ardennen zijn niet plat! Dit wordt af en toe is het best afzien, maar dit wordt beloond! Mooie singeltracks, karresporen met vergezichten, leuke paden door de bossen, klimmen en afdalen, alle verschillende elementen kom je tegen tijdens de mountainbike-activiteit. We mountainbiken door de Ardennen op echte Van Nicholas mountainbikes. Het bijzondere van deze fietsen is dat de frames gemaakt zijn van uiterst sterk titanium. Ook is er geen traditioneel schakelsysteem, maar een inventief en eenvoudig exemplaar. Deze techniek maakt het schakelen stukken makkelijker. De Van Nicholas geven snel het vertrouwen dat jullie het kunnen!
  • Hiken in de Ardennen: Wandelen saai? Niet in de Ardennen! Door het bos met spannende paadjes, langs de rivier, afgewisseld met mooie vergezichten. Aan de hand van de foto’s of met behulp van de gps vinden jullie de juiste route.
  • Kajakken: Daar gaan we, in de bus, met z’n allen richting de instapplek van het kajakken. Na een instructie op de kant gaan we te water. Samenwerken om het juiste ritme te pakken. De tocht is +-8,5 km over de stromende rivier.

Locaties

In de Ardennen kunnen wij tal van accommodaties voor uw groep verzorgen. Van sfeervolle campings tot aan kleinschalige herbergen, eenvoudige en luxe groepshuizen, bungalowparken, kastelen, of zelfs een luxe hotel. Alles is mogelijk en wij verzorgen het graag tijdens jullie schoolreis of werkweek naar de Ardennen.

Impressies

Excursies in de Ardennen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in de Ardennen. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Speleologie

Via smalle gangen en duistere spleten dalen de leerlingen, onder leiding van een gids, ongeveer 35 meter af naar indrukwekkende ruimtes met stalagmieten en stalactieten. Een bijzonder mooie ondergrondse wereld die je met helm en zaklamp ontdekt, kruipend door smalle donkere gangetjes. Gelukkig beschikt de gids over een kaart en zaklamp!

Vlot bouwen en varen

De groep bouwt zelf een vlot. Het enige dat jouw leerlingen meekrijgen, is een uitgebreide uitleg en het benodigde materiaal. Klaar? Nee hoor. Natuurlijk zal het vlot ook getest worden. Onder leiding van een instructeur gaat de hele groep het water op om te kijken of het bouwkundig inzicht van de leerlingen genoeg is om droog aan de overkant te komen!

Steenkolenmijn Blegny

Trek je jas maar aan, zet de helm maar op. Met een gids daalt de groep af in de liftkooi naar een andere wereld. De leerlingen wonen een voorstelling bij over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Uitleg over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorg, hun angsten. Aansluitend ontdekken jullie de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot zijn vervoer. Aanvoerwagons, zeven, laadtrechters, systeem van laden en lossen van de mijnwagens, zuiveringsproces, wassen en opslag; het gehele proces van de kolenwasserij worden jullie getoond. De temperatuur beneden is 15 graden. Een jas en een helm worden geleend.

Klimmen & abseilen

Het abseilen mág je niet missen. Hangend in een gordel, gezekerd door een touw en met je klimmaatje beneden op de grond, zoeken de leerlingen op eigen wijze de weg naar boven. Met de instructies van de instructeurs zal het echt lukken. Niet alleen het behalen van de top is een kick, ook de weg terug, achterover hangend in je gordel langs het touw naar beneden glijdend, is onvergetelijk.

Challenge Parcours

In een prachtige outdoor steengroeve midden in de bossen gaan de leerlingen dé uitdaging van hun werkweek aan! In de steengroeve wordt de groep opgesplitst in kleinere teams en volgt een roulatiesysteem. Dit betekent voor de leerlingen meer tijd per onderdeel en meer persoonlijke begeleiding. Wat er allemaal kan? De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), boogschieten, bushwalk, catcrawl, en nog veel meer.

Kanoën

All on board! Alleen of met zijn tweeën/drietjes in een kano, de rivier de Ourthe afzakken. Onderweg zijn er stroomversnellingen en natuurlijk mooie uitzichten. De instructeur geeft de leerlingen instructie over het varen op stromend water. Houdt iedereen droge voeten?

Accommodaties in de Ardennen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques

Deze locatie is top on the top of the hill! Een groepshuis met ruime kamers, een grote en gezellige gezamelijke ruimte, op een unieke locatie. Het uitzicht geven je direct het echte Ardennengevoel. Ook buiten is er veel ruimte, een speelbos, sportveld en zelfs een midgetgolfbaan. Hier kunnen de leerlingen zich zeker uitleven! Bij Diogenes kunnen we een heel outdoor-programma op maat maken naar wens!

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig hebben wij nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van jouw wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wil je graag op reis. Daarom kies je voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Willen jullie 's nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaal je het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens jullie schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Reizen met de trein is populair. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat je vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maak je efficiënt gebruik van je tijd tegen relatief lage kosten. Kortom: ideaal voor een schoolreis!

Video Ardennen

Reisbegeleiding

Wil je graag een aanspreekpunt tijdens jullie reis? Dat kan! Neem dan een reisspecialist van Diogenes Reizen mee.

Wij adviseren: 
✔️ 1 reisbegeleider voor groepen tot 80 personen
✔️ 2 reisbegeleiders voor groepen van 80 tot 160 personen 
✔️ 3 reisbegeleiders voor groepen van 160 tot 240 personen 
✔️ 4 reisbegeleiders voor groepen groter dan 240 personen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Geef je wensen door via het aanvraagformulier of neem contact op via: 088 -10 30 700.