Schoolreis Brussel

Bruisende hoofdstad van Europa

Ga op ontdekkingstocht door Brussel, een wereldstad met een intieme dorpse sfeer. Begin op de befaamde Grote Markt met haar prachtige gildehuizen en gezellige terrassen. Vervolgens kiezen jullie de weg al slenterend door de Beenhouwersstraat, met zijn restaurantjes, over de Zavel, met talloze antiekwinkeltjes en over het volkse Vossenplein. De Hoofdstad van Europa mag dan minder tot de verbeelding spreken dan bijvoorbeeld Parijs of Londen, toch heeft Brussel veel te bieden als bestemming voor uw schoolreis.

Winkels, Musea en Uitgaan

Prachtige gebouwen, lommerrijke parken, een enorm winkelaanbod en natuurlijk bars en restaurants in overvloed. De inwendige mens komt niets te kort in Brussel, maar ook cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken. De kunstminnende bezoeker kan zijn hart ophalen in het Museum voor Moderne Kunst, het Museum van de Stad Brussel, gevestigd in het Broodhuis en het Horta Museum. Ben je meer een stripliefhebber? Dan vindt u de geschiedenis van Kuifje in het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal.

Smeltkroes van sferen en culturen

Overdag komt u ogen en oren te kort om deze geweldige smeltkroes van sferen en culturen te beleven. Ter afsluiting van een heerlijke dag is het niet meer dan logisch om in een restaurant in één van de vele pittoreske steegjes te genieten van een hapje en een drankje. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, Brussel bruist!

Impressies

Excursies in Brussel!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Brussel. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod. 

Fietstocht Brussel

Ontspanning én inspanning. Deze trip mag niet ontbreken tijdens jullie werkweek. Onder leiding van een Nederlandstalige gids is er een ruime keuze in culturele, ludieke en inspirerende tochten. Enkele thema's van fietstochten zijn:

  • Art Nouveau in Elsene en Sint-Gillis
  • Art Nouveau in Schaarbeek en de Squares
  • Art Deco en modernisme
  • Het hart van Brussel, historisch bekeken
  • Brussel voor Beginners
  • Stripverhalen - Groen in Brussel
  • Fietstocht met koekjes en pralines
Europees Parlement

Brussel staat ook bekend als het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom vaak als de hoofdstad van Europa beschouwd. In Brussel vindt u daarom ook het Europees Parlement. Dit Parlement is de direct gekozen volksvertegenwoordiging van de Europese Unie. Het is het enige instituut van de EU dat direct door de burgers wordt gekozen; hiervoor vinden één keer per vijf jaar de Europese verkiezingen plaats in de diverse lidstaten. Het is mogelijk om met uw leerlingen hier rondgeleid te worden en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Planète Chocolat

Natuurlijk moet jullie schoolreis ook leuk en gezellig zijn. Een bezoek aan Planète Chocolat is dan dé perfecte excursie. In dit chocoladeatelier krijgen jullie uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de chocolade en bonbons. Je ziet hier het productieproces van de beroemde Belgische chocolade.

Stadswandeling Brussel

Leuke verhalen en historische anekdotes over de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Brussel. De gids brengt jullie langs de klassieke trekpleisters en de meest gezellige wijken van de hoofdstad: de Beurs, de Grote Markt, de Sint-Hubertusgalerijen, de Vismarkt, het levendige Sint-Goriks en het hippe Sint-Jacobs.

Experience Brussels

In het BIP (Brussel Info Plein) bevindt zich op de eerste verdieping de tentoonstelling Experience Brussels. Deze tentoonstelling gratis toegankelijk, 7/7 dagen van 10 uur tot 18 uur. De naam van deze interactieve en ludieke tentoonstelling zegt het zelf al. Kom Brussel (her)ontdekken! Doe mee aan de quiz en test kennis over de Europese en internationale identiteit van Brussel. Leer er de ‘homo bruxellensis’ kennen, de enige echte inwoner van Brussel.

Parlamentarium

Ontdek tijdens deze schoolreis de fascinerende wereld van het Europees Parlement, het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Het centrum is beschikbaar in 24 talen en is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Na het bezoek kun je een kijkje nemen in de cadeauwinkel en genieten van een versnapering of een drankje in de cafetaria van het centrum.

Atomium

Zijn jouw leerlingen op zoek naar kunst en cultuur tijdens hun werkweek? Bezoek dan zeker Atomium. Sinds de bouw in 1958 voor de wereldtentoonstelling is het Atomium het symbool van de 20e eeuw geworden. Het ontwerp stelt een 165 miljard keer lineair vergroot ijzerkristal voor volgens het ‘kubisch gecentreerd model’. Het Atomium heeft een hoogte van 102 meter en bestaat uit negen bollen. Vanuit de bovenste bol heeft u een indrukwekkend uitzicht over Brussel.

Accommodaties in Brussel!

 Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Meininger Brussels

Dit Meininger Hostel in Brussel heeft in 2013 haar deuren geopend. Meininger is gevestigd in een oud fabrieksgebouw direct aan het Brussel-Charleroi kanaal. Het hostel is een uitstekende uitvalsbasis om Brussel te ontdekken. Het hostel beschikt over moderne en nette meerpersoonskamers voorzien van tv, douche & toilet op de kamer.

Hostel Sleep Well Youth

Sleep Well Youth Hostel is gelegen in hartje Brussel. Je vindt het hostel in een nieuw en modern gebouw. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage. Overige faciliteiten in de jeugdherberg zijn o.a. een eetzaal, terras en bar.

Jeugdherberg Génération Europe

Gelegen in het centrum van Brussel, op ca. 15 min. loopafstand van de Grote Markt. De jeugdherberg heeft een moderne en comfortabele inrichting. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met wastafel en douche. In de jeugdherberg is een eetzaal, televisiezaal, parkeerplaatsen voor bussen en tuin aanwezig.

1* Hotel Max

Maxhotel biedt gloednieuwe eensterrenkamers in een volledig opnieuw ontworpen, modern gebouw met negen verdiepingen, gelegen aan een van de belangrijkste boulevardkruispunten in het centrum van Brussel. Het hotel beschikt over nette tweepersoonskamers voorzien van privefaciliteiten en gratis wifi. Maxhotel is een eensterrenhotel zonder receptionist en ontbijtzaal. De check-in wel verzorgd door een receptionist. In de ochtend zijn er ontbijtpakketjes die jullie op de eerste etage in de knusse loungeruimte kan nuttigen. De loungeruimte is voorzien van verkoopautomaten die een groot aanbod aan voeding (sandwiches, snacks e.d. ) dranken (warme, koude en alcoholische dranken), voorzieningen en diensten aanbieden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig hebben wij nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van jouw wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wil je graag op reis. Daarom kies je voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Willen jullie 's nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaal je het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens jullie schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Reizen met de trein is populair. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat je vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maak je efficiënt gebruik van jtijd tegen relatief lage kosten. Kortom: ideaal voor een schoolreis!

Video Brussel

Reisbegeleiding

Wil je graag een aanspreekpunt tijdens jullie reis? Dat kan! Neem dan een reisspecialist van Diogenes Reizen mee.

Wij adviseren: 
✔️ 1 reisbegeleider voor groepen tot 80 personen
✔️ 2 reisbegeleiders voor groepen van 80 tot 160 personen 
✔️ 3 reisbegeleiders voor groepen van 160 tot 240 personen 
✔️ 4 reisbegeleiders voor groepen groter dan 240 personen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Geef je wensen door via het aanvraagformulier of neem contact op via: 088 -10 30 700.