Schoolreis Gent

 

Een reis door de tijd
Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een boeiende en historische stad met tal van bezienswaardigheden en gezellige grachten. Gent is Belgisch, dat merkt u aan de gemoedelijkheid. Maar tegelijkertijd is Gent ook rebels. De dappere Gentse volksheld Jacob van Artevelde is daar de verpersoonlijking van en zijn standbeeld op de markt staat symbool voor het gevecht dat Gent voerde tegen de onderdrukking van de vorstenmacht.

Musea en shoppen
Die vrijgevochten relaxte sfeer proeft u nog steeds als u door het centrum van deze bruisende studentenstad loopt. Het historische centrum wordt beheerst door een imposante torenrij, die te bewonderen is vanaf de Sint-Michielsbrug. In de diverse musea vindt u niet alleen werken van oude meesters, maar ook bijzondere hedendaagse kunstwerken. Het museum voor Schone Kunsten bijvoorbeeld, is het oudste museum van België en is zeer interessant voor scholen om te bezoeken. Daarnaast leent Gent zich prima voor een dagje shoppen. Het centrum is volledig verkeersvrij waardoor u ongestoord kunt rondslenteren met de leerlingen.

Gentse lekkernijen

U vindt er kleine speciaalzaken, zoals het Kloskanthuis aan de Korenlei, de Temmerman aan de Korte Dagsteeg en de Tierenteijn aan de Groenmarkt met typische lokale lekkernijen. Daarnaast vindt u op bijna elke straathoek wel een sfeervol cafeetje of een smaakvol bonbonwinkeltje. In Gent vindt u uiteraard ook de leukste restaurantjes. Eten en drinken is in Gent een waar feest!

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor uw schoolreis of werkweek naar Gent, welke educatieve excursies het beste aansluiten op uw schoolprogramma en uw leerlingen? Neem voor meer informatie telefonisch contact op via 088-1030700 of stuur een e-mail naar [email protected].

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.