Schoolreis Sarajevo

Een unieke bestemming waar de tijd heeft stil gestaan

Ga tijdens jullie schoolreis met de leerlingen op reis naar een bijzondere bestemming. Het is niet een bestemming die voor de hand ligt, maar uniek is het zeker. Sarajevo is een bestemming waar de Turkse invloeden en de littekens uit de oorlog nog zichtbaar zijn. Het is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, wat tot 1992 deel uitmaakte van het voormalig Joegoslavië. Er volgde een dramatische oorlog waarbij in 1995 de vrede werd getekend. Sarajevo is een bestemming waar de oorlog nog een belangrijke rol speelt, maar het is ook zoveel meer dan dat.  

Het verdriet van de oorlog

De oorlog speelt in Sarajevo nog een zeer belangrijke rol en dat is onder andere terug te zien in het Tunnelmuseum. De tunnel is een bijzondere bezienswaardigheid, aangezien deze werd gegraven in 1993 tijdens de belegering van de stad. Het was voor inwoners de enige verbinding met de rest van de wereld. Tegenwoordig is het een museum en kunt u hier een kijkje nemen. Hier leert u alles over de oorlog. Breng ook zeker een bezoek aan Galerija 11/07/95, een memorial waar u door middel van visuele tentoonstellingen een kijkje krijgt in de geschiedenis van Bosnië.

In 1984 werden de Olympische Winterspelen in Sarajevo gehouden, maar de burgeroorlog heeft daar weinig van overgelaten. Tijdens de oorlog werd de bobsleebaan gebruikt door sluipschutters. Tegenwoordig is dit een echte bezienswaardigheid en staat het vol met street art.

Voor velen werd het startschot van de eerste wereldoorlog gegeven in Sarajevo. Dit gebeurde op De Latijnse Brug, waar in 1914 de aarshertog Frans Ferdinand werd doodgeschoten. De brug lijkt niet heel interessant, maar met het verhaal erachter is het een bijzondere bezienswaardigheid.

De Bosnische keuken

Niet te missen en zeker de moeite waard is de Bosnische keuken. Proef absoluut de welbekende ćevapčići, gehaktrolletjes op een broodje. Alleen al kennismaken met de Bosnische koffie is een hele ervaring.

Bazaar van Sarajevo

Willen de leerlingen na alle indrukken ook even lekker struinen? Dat kan op de Bazaar van Sarajevo. De stad wordt niet voor niets 'klein Istanbul' genoemd.

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor uw schoolreis of werkweek naar Sarajevo, welke educatieve excursies het beste aansluiten op uw schoolprogramma en uw leerlingen? Neem voor meer informatie telefonisch contact op via 088-1030700 of stuur een e-mail naar [email protected].

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Accommodaties Sarajevo

Hostel Franz Ferdinand

Dit boutique hostel heeft de ideale ligging, gelegen naast de hoofdstraat en vlakbij de grootste bezienswaardigheden, in het oude centrum. Er is gratis WiFi en ontbijt inbegrepen. Het personeel staat 24/7 voor jullie klaar!