Schoolreis Cyprus

 

Cyprus is niet groot, maar de mogelijkheden zijn oneindig

Cyprus is een indrukwekkend eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het noordelijke deel van het eiland behoort tot Turkije en het zuidelijke gedeelte van het eiland is onafhankelijk. Cyprus is zowel een prachtige als leerzame bestemmingen voor uw leerlingen tijdens een schoolreis of u nu kiest voor Noord of Zuid Cyprus!

Archeologische opgravingen

Voor geschiedenisliefhebbers is Cyprus een fantastische bestemming. Verspreid over het gehele eiland zijn archeologische opgravingen te vinden. Kourion was een oud-Griekse stad die zeker niet overgeslagen mag worden. De stad is aan de kust tegen een klif gelegen en terwijl je door de ruïnes wandelt biedt dit een prachtig uitzicht over de stad. Een van de bekendste ruïnes is St. Hilarion, een bastion van de kruisvaarders en staat bekend om tal van lokale legendes en mythen. Klim ook zeker naar de top, het uitzicht is dan adembenemend. Andere archeologische plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zijn het oude Salamis, Choirokoitia, Kolossi en Paphos. 

Ongerepte natuur

Tijdens een reis naar Cyprus is een bezoek aan het Troodos-gebergte een must. In het gebergte zijn kleine dorpjes met huizen gemaakt uit steen en middeleeuwse kloosters. Er zijn zelfs 9 kerkjes die op de UNESCO werelderfgoedlijst terug te vinden zijn. Ga ook zeker naar het schiereiland Karpas Peninsula voor de prachtige gouden stranden, met ruige heuvels en kleine dorpjes. Het beroemde Golden Beach is dan zeker niet over te slaan.

Onbezorgd struinen

Kyrenia in Noord-Cyprus is een van de leukste stadjes van Cyprus met de smalle straatjes en heerlijk struinen door de haven om daar gezellig te dineren. Vanaf het kasteel in Kyrenia heeft u een prachtig uitzicht over de haven.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.