Schoolreis Zwarte Woud

 

Zwarte Woud, de combinatie van natuur, cultuur en het oneindige
Zwarte Woud is ook wel één van de favoriete Duitse reisbestemmingen. Hier is de mogelijkheid tussen natuur en cultuur oneindig. De oneindige mogelijkheden in het Zwarte Woud is de perfecte samenstelling voor een schoolreis met uw leerlingen. De prachtige uitzichten, de frisse lucht en de vele mogelijkheden maken het een perfecte reis. Slaap in een prachtig hotel of in een leuke jeugdherberg midden op het platteland. De mogelijkheden zijn oneindig in het Zwarte Woud. Maak bijvoorbeeld een tripje naar Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland. Er zijn vele opties.

Freiburg

Breng een bezoek aan Freiburg im Breisgau. De grootste stad van het Zwarte Woud en ook het historisch centrum van het gebied. Wandel hier door de smalle straatjes en let goed op de kleine beekjes. Deze beekjes, ook wel Die Freiburger Bächle, hadden vroeger de functie om de inwoners van water te voorzien. Bezoek de toren, de Munster van Freiburg en het stadhuis met hun oude stadspoorten en de Martinstor.

De Donau

Een bijzonder uitstapje is ook wel naar het begin van de Donau. De Donau is de op één na langste rivier van Europa en het beginpunt van de rivier is in het dorpje Donaueschingen en het dorpje Furtwangen. In het dorpje Donaueschingen treft u een bijzonder monument voor het begin van de rivieren.

 Triberg

Een bezoek aan Triberg is een ware ervaring. Bezoek het stadje met onder ander het Schwarzwaldmuseum en de grootste koekoeksklok ter wereld, het Elbe Uhren. Daarnaast staat Triberg niet alleen daarom bekend, maar ook om de prachtige watervallen. Hier zijn 7 watervallen naast elkaar te vinden, die 163 meter naar beneden vallen. Een prachtig beeld, wat zeker een bezoek waard is.

 Alles is mogelijk

Wandel door de boomtoppen in The Treetop Walk Black Forest, bezoek een Romeins badhuis in Baden-Baden of bezoek de vele andere dorpjes zoals Gengenbach, Freudenstadt, Sankt Blasien of Burg Hohenzollern vlakbij het stadje Hechingen. U kunt zelfs de grens over naar het prachtige Straatsburg! En mocht u dan toch nog echt iets anders willen, is het altijd nog een optie om te gaan skiën in Feldberg.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.