Schoolreis Londen

Schoolreis Londen

Londen, de grootste stad van Europa. Een stad die uw leerlingen een geslaagde schoolreis zal bezorgen. Londen behoort al jarenlang tot één van de best bezochte steden in Europa. De stad biedt zeer diverse mogelijkheden. In deze stad hoeft u zich dus nooit te vervelen. In deze bruisende stad zijn volop bezienswaardigheden. Diogenes helpt graag met het samenstellen van een passend reisprogramma. London is calling!

Populaire bestemming

Een schoolreis naar Londen staat in de top 10 van populaire bestemmingen. Londen is een fantastische stad. Deze schoolreis is zowel leerzaam als ontspannend voor studenten. Dit realiseert Diogenes Reizen door de jarenlange ervaring. Tijdens een schoolreis in Londen is er veel te zien. Diogenes Reizen stelt een voorbeeldprogramma voor u op. Op deze manier ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden in korte tijd. Onze excursies zijn alleen te boeken in combinatie met vervoer en verblijf.

The Londen Eye

The Londen Eye: het oog van Londen. De eye-catcher van de stad Londen. Tijdens een schoolreis is dit reuzenrad zeker een bezoek waard. Het reuzenrad biedt een 360° uitzicht over Londen. Het uitzicht is spectaculair en heeft al veel mensen versteld doen staan. Kijk je ogen uit met 40 kilometer uitzicht. The Londen Eye is één van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Londen. Onmisbaar tijdens een schoolreis. Een rondje in dit reuzenrad is een hoogtepunt tijdens de schoolreis!

Ontdek Londen op de fiets

Een sportieve manier om Londen te ontdekken? Op de fiets natuurlijk. Bij Diogenes Reizen is het mogelijk. Fiets door de prachtige straten van Londen. Fietsen door deze wereldstad zal een onvergetelijk ervaring zijn voor je studenten. Over de route is goed nagedacht. De studenten kunnen veilig op pad. De fietstocht gaat langs de zuidzijde van de Theems. Vanaf daar zijn de Londen Eye, Big Ben en het House of Parliament te bewonderen. Vervolgens leidt de gids je langs alle mooie plekken. Deze excursie is echt een aanrader!

Op schoolreis naar Londen?

Wilt u met uw studenten op schoolreis naar Londen? Diogenes Reizen is uw betrouwbare partner. Al meer dan 20 jaar organiseren wij schoolreizen voor jong en oud. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. U kunt ons telefonisch bereiken via: 088 - 10 30 700. Diogenes Reizen: voor een onvergetelijke schoolreis naar Londen!

Impressies

Excursies in Londen!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Brussel. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Natural History Museum London

Met behulp van zowel traditionele als moderne interactieve technieken stelt het museum een aantal fundamentele zaken aan de orde, zoals het kwetsbare milieu van onze planeet en de evolutie die hier gedurende miljoenen jaren heeft plaatsgevonden. Het grote indrukwekkende museum is een meesterwerk van Alfred Waterhouse uit 1881, die gebruik maakte van revolutionaire Victoriaanse bouwtechnieken. Gratis te bezoeken tijdens jullie schoolreis naar Londen.

Musicals in Londen

Londen is de stad van de musical. Op veel plaatsen in de stad kun je tijdens jullie schoolreis genieten van bekende musicals als The Lion King, Mamma Mia, We Will Rock You, Les Misérables, Stomp en vele andere bekende en minder bekende musicals. Diogenes Reizen heeft speciale voordelige tarieven voor schoolgroepen.

Fietstocht Londen

Fietsen door een wereldstad tijdens jullie schoolreis is een speciale ervaring. En zeker wanneer men ook nog aan de "verkeerde" kant van de weg moet fietsen. De route is zodanig uitgestippeld dat deze veilig is voor iedereen. Het startpunt van deze tocht ligt aan de zuidzijde van de Theems in Waterloo. Vanaf daar neemt de gids je mee langs de Theems waar wordt stilgestaan bij de London Eye, Big Ben en Houses of Parliament. Bij Lambeth Bridge wordt de Theems overgestoken richting St. James Park, Buckingham Palace en vervolgens Central London met Trafalgar Square, Leicester Square, China Town en Covent Garden. Nadat ook St. Paul’s Cathedral aan bod is gekomen wordt de Theems weer overgestoken om terug te keren naar het beginpunt. Duur ca. 3 uur.

London Eye

London Eye is een 135 meter hoog reuzenrad. Het werd in 2000 gebouwd als onderdeel van Londens millenniumviering en werd direct één van de meest herkenbare monumenten van de stad. 32 glazen capsules (één voor elk stadsdeel), die elk 25 mensen kunnen herbergen, gaan in 30 minuten rond. Bij helder weer biedt de London Eye een 40 kilometer ver uitzicht. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt tijdens jullie schoolreis naar Londen.

Jack the Ripper Walk

In de herfst van 1888 werd East End London opgeschrikt door een serie gruwelijke moorden op prostituees. Wie was deze moordenaar? Over het antwoord op deze vraag wordt nog altijd gespeculeerd. Breng met je gids een bezoek aan de moordlocaties, hoor het bewijsmateriaal aan en trek je eigen conclusies!

Tower of London

Het grootste deel van zijn 900 jarig bestaan was de Tower een gevreesd bouwwerk. Zij die de koning hadden ontstemd, werden opgesloten tussen de bedompte muren. Sinds Karel II (1660-1685) worden de kroonjuwelen en wapenuitrusting aan het publiek getoond. Nog steeds geven ze een goede indruk van Koninklijke rijkdom en macht. Eén van de hoogtepunten tijdens jullie werkweek naar Londen.

Accommodaties in Londen!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Smart Hyde Park Inn

Smart Hyde Park Inn is zeer centraal gelegen in een mooie straat met veel Victoriaanse huizen, in het populaire Bayswater. Hyde park ligt op slechts 250 m en de metro op ca. 100 m. Het hostel beschikt o.a. over een 24-uurs receptie en gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimten. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage.

3* Queens Hotel

Verblijf tijdens uw schoolreis naar Londen in dit eenvoudige hotel dat is gevestigd in een fraai Victoriaans gebouw. Het ligt ten zuiden van Londen, nabij Crystal Palace Park en het voetbalstadion Selhurst Park. De meerpersoonskamers zijn voorzien van eigen faciliteiten. Het hotel beschikt over een restaurant op de bovenste verdieping. Dichtstbijzijnde metrostation is gelegen op ca. 10 min. lopen.

Hostel Safestay

De-centraal gelegen nieuwe, moderne en comfortabele accommodatie op ca. 5 minuten loopafstand van metrostation Elephant & Castle. De wijk Southwark is een van de oudste wijken van Londen. Charles Dickens, Charlie Chaplin en zelfs William Shakespeare hebben hier gewoond. Het hostel beschikt o.a. over gratis wifi in de lobby, een chill out room en een biljart.

St. Christopher's Inn Liverpool Street

Dit nieuwe hostel is in het hart van Londen gelegen! Loop direct naar verschillende bezienswaardigheden of pak op slechts 5 min. wandelen de trein om zo heel makkelijk Oxford Cirus, de Tower Bridge en St. Pauls Kathedral te bereiken. Elke kamer heeft gratis WiFi, een ontbijt inbegrepen en een gezellige pub met traditionele kaart.

Voorbeeldprogramma

5-daagse schoolreis naar Londen

Dag 1 - Een eerste impressie

Middag: Aankomst in Londen. Begin van uw schoolreis.
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 2 - Een dag om nooit te vergeten!

Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Bezoek dé eyecatcher van Londen: de London Eye.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Bezoek Tower of Londen.
Avond: Gezamenlijk diner in het centrum van Londen.

Dag 3 - Een historische dag met een Hollands tintje

Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Bezoek aan het Natural History Museum.
Middag: Ontdek Londen tijdens uw werkweek op een oer-Hollandse Manier, namelijk per fiets.
Avond: Bezoek Musical in Londen.

Dag 4 - Jack the Ripper wandeling

Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Maak tijdens uw schoolreis naar Londen kennis met een van de grootste seriemoordenaars aller tijde. Ga mee met de Jack the Ripper wandeling. 
Middag: Ter vrije besteding.
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 5 - Een waardig afscheid

Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Stap met z'n allen op de boot en geniet van deze city cruise.
Middag: Helaas is het weer tijd om afscheid te nemen van deze fascinerende stad en komt er een eind aan uw schoolreis naar Londen!

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. rdeligste vlucht.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.