Schoolreis Parijs

Ontdek de geheimen van deze fantastische lichtstad

Welkom in de prachtige hoofdstad van Frankrijk. Een heerlijke bestemming voor een geweldige schoolreis. Natuurlijk wilt u de leerlingen alle highlights laten zien zoals de Sacré-Coeur, de Champs-Elysées, La Défense, de Arc de Triomph, het Panteon, Hôtel des Invalides en de Notre Dame. En dan al die musea. Het Louvre is een must, net als het Musée Picasso, het Centre Pompidou en Musée D’Orsay. Het echte Parijse straatleven beleven je leerlingen in Quartier Latin en in de wijk Le Marais. En als educatief onderdeel? Een uitgebreid bezoek aan de Eiffeltoren. Vertel u leerlingen dat de toren bij warm weer doorbuigt en in de winter 15 cm korter is dan in de zomer. Mooie verhalen tijdens een geweldige excursie. Maar dan hebben we pas een tipje opgelicht van de vele mogelijkheden die Parijs biedt voor een onvergetelijke schoolreis of werkweek. 

Impressies

Excursies in Parijs!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Parijs. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Disneyland® Paris

Ben je tijdens jullie schoolreis naar Parijs op zoek naar actie, fun, ontspanning, avontuur of misschien wel een knuffel van één van de Disney figuren? Disneyland® Paris is dé bestemming waar je dit allemaal vindt. Met twee Disney® Parken, verschillende hotels, Disney® Village waar je tot diep in de nacht kunt shoppen, dansen en genieten van de vele restaurants, een enorm shoppingcenter en de diverse attracties en shows is Disneyland® Paris een unieke bestemming voor jullie werkweek. En omdat het Resort op ca. 32 km. is gelegen van Parijs is een combinatiereis natuurlijk ideaal. Geniet tijdens jullie schoolreis Parijs met je leerlingen een dag of langer van vermaak en spectaculaire attracties in het Park en/of de Walt Disney Studios®.

Boottocht op de Seine

Jullie schoolreis naar Parijs is pas compleet als jullie deze boottocht hebben gemaakt. Je vertrekt vanaf de oevers van de Seine voor een rondvaart op een boot. Een fantastische en originele manier om Parijs en haar mooie monumenten te bezichtigen. Je krijgt een meertalige uitleg (Frans en Engels, geen Nederlands) over de gebouwen die gepasseerd worden. Ook 's avonds kun je genieten van deze boottocht.

Aventure Aventure Parc Davy Crockett

Neem je leerlingen mee tot wel 15 meter hoog de boomtoppen in tijdens jullie schoolreis naar Parijs. In een dichtbegroeid bos zijn diverse parcoursen gemaakt waar je leerlingen over touwbruggen, ladders en trapezes hun weg moeten vinden. De duur van het parcours is ca. 3 uur.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd oorspronkelijk gebouwd om de bezoekers van de Wereldtentoonstelling van 1889 te imponeren en zou een tijdelijke toevoeging aan de Parijse skyline zijn. Op dit moment is de Eiffeltoren een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs en niet weg te denken uit het straatbeeld. Je kunt de Eiffeltoren bezoeken met een lift of met de trap. De lift gaat tot de 2e of de bovenste verdieping. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Op de 1e en 2e etage is een restaurant gevestigd. Een bezoek aan de Eiffeltoren is een absolute must tijdens jullie schoolreis naar Parijs.

Accommodaties in Parijs!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel OOPS!

Oops! Hostel is een 'design hostel', gelegen aan het begin van de gezellige studentenwijk Quartier Latin (13e arr.). Vlakbij de accommodatie kunt u op de metro stappen en zo gemakkelijk Parijs verkennen.

Hostel St. Christopher's Gare du Nord

Verblijf met uw leerlingen in het nieuwe en ruim opgezette St. Christopher’s Gare du Nord. Centraal gelegen in het 10e arr. en op ca. 100 m. van Gare du Nord. Het hostel beschikt over diverse gezamenlijke ruimtes, een bar en u kunt hier tijdens uw schoolreis naar Parijs gebruik maken van gratis wifi.

1* Hotel Ibis Budget Paris Porte de Bagnolet

Eenvoudig, aan de rand van de stad gelegen hotel (vlakbij 20e arr.). Tegenover het hotel ligt een overdekt winkelcentrum. Hier vindt u diverse winkels en restaurants. Op ca. 200 m. afstand bevindt zich een metrohalte. Met de metro bent u met ca. 15 min. in het centrum van Parijs.

Camping Mobilehomes International Maisons-Laffitte

Deze camping is tijdens uw schoolreis naar Parijs een ideaal vertrekpunt voor het bezoeken van de stad. Met ca. 20 minuten rijden bent u bij de bekende bezienswaardigheden. Het station van Maisons-Laffitte ligt op ca. 10 min. lopen van de camping. Daarvandaan kunt u gemakkelijk en rechtstreeks naar het centrum van Parijs. De camping zelf ligt op een eiland in het midden van de Seine en biedt rust en comfort in een unieke groene omgeving.

Hostel Auberge de Jeunesse d'Artagnan

Deze jeugdherberg ligt in een rustige buurt in het 20e arr., op ca. 15 min. gelegen van het stadscentrum. Vlakbij vindt u de peripherique en Cimetiere du Pere Lachaise. Dichtstbijzijnde metrostation is op ca. 300 m. loopafstand. Naast het restaurant is in de kelder ook een ruimte met pooltafel en een bar.

Hostel The Loft Boutique

The Loft is een design hostel gelegen in de levendige wijk Belleville (20e arr.). Het dichtstbijzijnde metrostation ligt op ca. 400 m. afstand. Het hostel beschikt over gratis wifi, een bar en terrasje.

Voorbeeldprogramma

5-daagse schoolreis Parijs

Dag 1 - Een eerste impressie

Middag: Aankomst in Parijs.
Avond: Gezamenlijk dineren in een restaurant in de buurt van uw accommodatie. Vervolgens neemt u uw leerlingen mee voor een avondwandeling. Zo krijgen uw leerlingen tijdens de schoolreis een eerste indruk van Parijs.

Dag 2 - Wandelen naar het Louvre

Ochtend: Ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Bij de accommodatie wordt u opgehaald door een Nederlandstalige gids. Deze neemt uw leerlingen mee voor een stadswandeling.
Middag: De wandeling eindigt bij Museé du Louvre.
Avond: Gezamenlijk diner nabij winkelcentrum les Halles.

Dag 3 - Studiebezoek en actie

Ochtend: Na het ontbijt neemt u uw leerlingen mee voor een studiebezoek die in lijn past van de studierichting van de leerlingen.
Aansluitend: Studiebezoek aan UNESCO.
Middag: Tijd voor actie tijdens deze werkweek in Aventure Aventure Parc Davy Crockett. Uw leerlingen zullen dit geweldig vinden.
Avond: Diner in het centrum van Parijs.

Dag 4 - Cultuur en een rondvaart op de Seine

Ochtend: Ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Vandaag is er in deze schoolreis tijd voor een cultureel dagje met een bezoek aan Cité des Sciences & La Géode en de Eiffeltoren.
Middag: Deze middag maakt u met uw leerlingen een rondvaart op de Seine.
Avond: Alweer de laatste avond in deze fantastische stad.

Dag 5 - Au revoir

Ochtend: Ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Uitchecken en de terugreis.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Video Parijs

Reisverhalen