Schoolreis Kreta

Kreta, zoveel meer dan een strandvakantie

Kreta, voor de meeste wel het bekendste eiland van Griekenland. Vreemd is dat niet want het is ook het grootste eiland van Griekenland en wordt druk bezocht tijdens de zomermaanden. Kreta is de perfecte combinatie van natuur, strand en stad. Eindeloze witte zandstranden met helder blauwe wateren en hoge kliffen maken Kreta een prachtige strandbestemming. Kreta is niet alleen maar geschikt voor zonvakanties, het eiland biedt zoveel meer. Denk daarom bij een schoolreis ook eens aan Kreta!

 De historie van Kreta leeft nog overal

De geschiedenis van Kreta is nog overal te zien. De bekendste bezienswaardigheden zijn ook wel het paleis van Knossos, Phaistos en Frangokastello. Tijdens een reis naar Kreta kan uiteraard een bezoek aan Knossos niet worden overgeslagen. De Minoïsche paleisstad van Koning Minos is de bekendste bezienswaardigheid van Kreta. Breng ook zeker een bezoek aan de opgravingen van Phaistos en aan het oude Venetiaanse fort Fangokastello.

 Uitgestrekte natuur

Geniet optimaal van de natuur en maak een wandeltocht door de Samaria of de Imbros Kloof. De tocht door de Samaria Kloof is ongeveer 16 kilometer en gaat door het verlaten dorp Samaria. Een prachtig alternatief voor de Samaria Kloof is de Imbros Kloof. De Imbros Kloof is 8 kilometer lang.

Heraklion en Chania

Tijdens een reis naar Kreta, kan uiteraard een bezoek aan Chania en Heraklion niet overgeslagen worden. Dit zijn de twee grootste steden van het eiland. Heraklion is de hoofdstad van Kreta. De perfecte stad om even heerlijk te winkelen of een bezoek te brengen aan het archeologisch museum en het fort Koules. Chania is bekend om de smalle steegjes met kleine bogen, trappen en bloemen. Geniet van de verschillende tavernes, restaurants, barretjes en winkeltjes. Bewonder de kleine kerkjes en de grote Byzantijnse kerken en minaretten. De Turkse en Venetiaanse culturen komen in Chania nog goed naar voren.

Kortom, wilt u uw leerlingen de griekse cultuur en geschiedenis laten proeven? Ga dan naar het prachtige Kreta. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.