Schoolreis Boedapest

U wilt met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Boedapest? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Boedapest, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Boedapest begint bij Diogenes Reizen!

Tweelingstad aan die schöne blaue Donau

Boeda en Pest; twee steden gescheiden, maar ook verbonden door de machtige (niet meer zo blauwe) Donau. Budapest is een moderne stad met een onmiskenbare traditionele charme. De Donau snijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Boeda, met haar vele burchten, en het drukke vlakke Pest, het winkel- en zakencentrum van de stad. Eén van de mooist denkbare panorama’s tijdens uw werkweek in Boedapest aanschouwt u vanaf de Paleisberg: één blik op de Kettingbrug en de Parlementsgebouwen zal uw schoolgroep altijd bijblijven. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de Matthiaskerk, het Heldenplein, het stadspark, Margaretha eiland en de Gellért-baden.

Een avontuurlijke tocht door de grotten

Wilt u een indrukwekkende activiteit organiseren tijdens de schoolreis? Verken met uw leerlingen de grotten van Boedapest. Wees voorbereid op enig klimwerk. Het grottenstelsel onder boedapest is ongeveer 30 kilometer lang. Bewonder tijdens de schoolreis de wereld onder Boedapest. Informeer naar de mogelijkheden en de verschillende grotten. De leerlingen zullen deze excursie uitvoeren onder leiding van een gids.

Széchenyi badhuis

Boedapest staat vooral bekend om zijn vele badhuizen. Grote en kleine, bijna allemaal gebouwd in Turkse stijl. De baden van Gellért zijn erg bekend. Daarnaast is er ook het Széchenyi badhuis. Dit badhuis bezoeken is zeker een aanrader tijdens de schoolreis. Het badhuis is gevestigd in een historisch pand. Kom tot rust in de bekende thermale baden. Ook kunt u gebruik maken van diverse zwembaden en sauna’s. Badhuis Széchenyi is één van de grootste badhuizen van Boedapest. Ervaar dit badhuis tijdens de schoolreis.

De werkwijze van Diogenes

Diogenes Reizen heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van schoolreizen. U bent ervan verzekerd dat de schoolreis van A tot Z wordt geregeld. Allereerst doet u inspiratie op via onze website. Vervolgens geeft u alle wensen en ideeën aan ons door. Wij maken aansluitend een reisvoorstel voor een schoolreis naar Boedapest. Als u hiermee akkoord gaat, zetten wij de laatste puntjes op de i. Voor u het weet vertelt u de leukste reisverhalen over de schoolreis naar Boedapest!

Op schoolreis naar Boedapest?

Wilt u een leerzame schoolreis voor uw leerlingen organiseren? Neem ze dan mee naar Boedapest. Boedapest heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis. Hieronder kunt u een greep uit ons excursieaanbod vinden en doen we een aantal suggesties voor accommodaties in Boedapest. Een schoolreis naar Boedapest laat u organiseren door Diogenes Reizen!

Impressies

Excursies in Boedapest!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Boedapest. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Széchenyi badhuis

Naast de beroemde baden van Gellért, is er ook Szechenyi Badhuis. Gelegen in het Stadspark Városliget bij het Heldenplein. Het badhuis werd aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd ter gelegenheid van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Széchenyi is gevestigd in een prachtig, historisch pand. Naast zwembaden en sauna’s kunt je er ook terecht in de bekende thermale baden. De temperatuur van deze baden is nooit lager dan 30 graden. Badhuis Széchenyi is één van de grootste badhuizen van Europa.

Boedapest per fiets

Ontdek Boedapest op aan andere manier, namelijk per fiets! Fietsen door de stad is trendy en leuker dan reizen met de metro of bus. Verken tijdens jullie schoolreis op de fiets de stad en geniet van de bezienswaardigheden en de Donau. Keuze uit twee, drie en vier uur durende fietstochten.

Aquincum

Ga terug in de tijd met je leerlingen en bezoek Aquincum. Aquincum was een Romeinse stad aan de Donau. De nederzetting werd in het jaar 89 gesticht en is een voorganger van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Aquincum was in eerste instantie een verdedigingswerk tegen de Kelten die aan de andere kant van de Donau woonden. Vanwege de gunstige ligging groeide Aquincum uit tot het industriële en economische hart van de Romeinse provincie Pannonia, waarvan het grondgebied een groot deel van het tegenwoordige Hongarije besloeg. De bloeitijd van Aquincum lag rond het jaar 200.

Het parlementsgebouw

Het imposante witte gebouw langs de Donau is de residentie van de Hongaarse president, zijn regering en het parlement. In een groep is een gedeelte van het 19e-eeuwse gebouw te bezoeken. Een gids leert je groep meer over de geschiedenis van Hongarije en als hoogtepunt van de tour kunnen jij en je leerlingen een blik werpen op de kroonjuwelen.

Op avontuur in de grotten van Boedapest

Een van onze topexcursies. Verken de grotten onder Boedapest. Je leerlingen kruipen en klimmen door de grotten onder begeleiding van een gids. Een beschermend pak en goede verlichting ondersteunen de leerlingen tijdens de tocht.

Accommodaties in Boedapest!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Wombats City Budapest

Dit trendy recentelijk geopende, hostel ligt op 500 meter van de rivier de Donau en van het plein Deak Ferenc. Het hostel ligt op korte loopafstand van het metrostation. In de gemeenschappelijke ruimtes is gratis WiFi beschikbaar. Het hotel beschikt over een 24 uurs receptie en gemeenschappelijke keuken.

A&O Budapest City

A&O Boedapest city is gelegen in het centrum van Boedapest in het Erzsebetvaros- district. Op 15 minuten vanaf het hostel vindt u het centraal station. Het hostel beschikt over een ATM, 24-uursreceptie, WiFi, bar en was- en bagageruimtes. De kamers zijn ingericht met een badkamer met douche en wc, haardroger en de belangrijkste hygiëneartikelen.

Hostel Good Mo House

Centraal gelegen hostel, op korte loopafstand van openbaar vervoer. Metrohalte op ca. 250 meter. Er is gratis WiFi beschikbaar in de hele accommodatie en er is een gedeelde keuken aanwezig.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.