Schoolreis Florence

U wilt met uw leerlingen op pad? En u bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Florence? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Florence, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Florence begint bij Diogenes Reizen!

Kunst, kunst, kunst
Florence ademt één en al kunst en cultuur. Deze werkelijk schitterende hoofdstad van Toscane is dan ook een waar paradijs voor kunst- en cultuurliefhebbers. Florence is de stad van Michelangelo, van Leonardo da Vinci en van kunstenaars als Botticelli en Dante. Florence is een droomstad waar je nooit uitgekeken raakt. Bekijk de Duomo en het Baptisterium, Bargello, de Convento di San Marco, de Galleria dell'Accademia, de Santa Groce, het Uffizi, Palazzio Pitti en de Ponte Vecchio en dan heb je slechts een klein gedeelte gezien van wat deze stad allemaal te bieden heeft. In Florence zijn veel educatieve- en actieve excursies mogelijk. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw groep tijdens de werkweek of schoolreis kan overnachten.

Impressies

Excursies in Florence!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Florence. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Museum Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld en gevestigd in Palazzo degli Uffizi. Het paleis is gelegen naast het Palazzo Vecchio. Het werd gebouwd tussen 1560 en 1580. In dit grote museum kom je ogen tekort, er is zo veel te zien van diverse bekende beelden tot prachtige schilderijen. Grote namen die je hier tegenkomt zijn o.a. Giotto, Rafael, Michelangelo en Leonardo da Vinci. Een absolute aanrader voor julie schoolreis naar Florence.

Palazzo Pitti en de Boboli tuinen

Een bezienswaardigheid die je ook zeker niet mag missen als je met jullie schoolreis in Florence bent, is het Palazzo Pitti met de daar bijhorende Boboli tuinen. Met de bouw van dit paleis werd in 1457 begonnen. In de fraaie vertrekken vind je vele schatten. De Boboli tuinen liggen achter het paleis. Ze werden in de 16e eeuw aangelegd. Het park werd verschillende malen uitgebreid om ten slotte in de 17e eeuw de huidige omvang te bereiken. In de tuin vind je beelden van verschillende stijlen en periodes.

Stadswandeling Florence

Een stadswandeling is ideaal om tijdens jullie werkweek Florence te verkennen! Onder leiding van een gids worden je leerlingen meegenomen door de stad. De gids vertelt je meer over de bezienswaardigheden die Florence rijk is.

Accommodaties in Florence!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel PLUS Florence

Modern hostel in het centrum van Florence. Vlakbij vindt u de bezienswaardigheden die Florence rijk is. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met faciliteiten, een zwembad en terras.

Hostel Ostello Archi Rossi

Centraal gelegen in het historische centrum van Florence. Op ca. 3 min. afstand van het treinstation Santa Maria Novella. Vanaf het hostel loopt u zo naar alle bekende bezienswaardigheden als Galleria degli Uffizi en de Dom van Florence. Het verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten. Het hostel beschikt over een restaurant en terras. Leuk detail zijn de artistieke fresco's bij de receptie gemaakt door lokale kunstenaars.

Hostel 7Santi

Hostel 7Santi is gelegen in de wijk Campo di Marte. In de buurt van het hostel vertrekken drie buslijnen die u binnen 10 min. naar het centrum van Florence brengen.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Reisverhalen