Schoolreis Rome

Rome, het grootste openluchtmuseum ter wereld

Rome is een geweldig openluchtmuseum. Je ontdekt het tijdens jullie schoolreis naar de Italiaanse hoofdstad. Wat je leerlingen zeker moeten zien? Castel San Angelo, Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel natuurlijk. Maar ook het Forum Romanum, het Colosseum, het Campo dei Fiori, het Pantheon, het Piazza Navona, de Trevi fontein en de kunstwerken van Bernini. Wil je op ontdekkingstocht met je leerlingen? Bezoek dan de catacomben, een wirwar van ondergrondse doorgangen die vroeger vluchtroutes waren voor pausen. Diogenes Reizen organiseert het graag voor je groep. Uiteraard mag ook een bezoek aan Tivoli en de villa van Hadrianus in jullie schoolreis Rome niet ontbreken. Maar geniet ook van de vele trendy winkels, gezellige terrasjes, het lekkerste ijs en een keuken om je vingers bij af te likken. Proef de bijzondere sfeer van La Dolce Vita en kom na jullie werkweek of schoolreis zeker nog een keer terug. Want eenmaal Rome is voor eeuwig Rome.

Het indrukwekkende Colosseum

Zonder het Colosseum zou Rome niet Rome zijn. Het Colosseum is een van de populairste bezienswaardigheden in deze stad. Een bezoek aan deze bezienswaardigheid is zeker een aanrader tijdens een schoolreis. Achter dit indrukwekkende monument zit een rijke historie. Ontdek dit indrukwekkende amfitheater samen met je studenten tijdens een schoolreis.

Castel Sant’ Angelo

Een bezoek aan dit kasteel is onmisbaar tijdens een schoolreis naar Rome. Een andere naam voor dit kasteel is Engelenburcht. Ook achter dit monument zit een hele geschiedenis verscholen. De brug over de Tiber heeft dezelfde naam als de burcht. Het is namelijk de Engelenbrug die leidt naar de Engelenburcht. Tijdens uw schoolreis in Rome zul je versteld staan van de schoonheid van dit monument.

Vaticaanstad: de kleinste onafhankelijke staat ter wereld

Vaticaanstad, omringd door Rome, is de kleinste staat ter wereld. Wist u dat dit de enigste stad is waar nog Latijns wordt gesproken? De stad telt ongeveer 300 inwoners. Vaticaanstad is de hoofdstad van de Rooms-Katholieke kerk. Op het grote plein staat de de kerk van de paus. Ontdek tijdens dit bezoek hoe deze staat onafhankelijk is geworden.

Wij helpen je graag een schoolreis naar Rome te organiseren! 

Neem je studenten mee op schoolreis naar Rome. Geniet samen van de pracht en praal die deze stad te bieden heeft. De historische stad is zeker een bezoek waard. Diogenes Reizen bezorgt je studenten een onvergetelijke en leerzame reis. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Diogenes Reizen organiseert jullie schoolreis naar Rome van A tot Z.

Impressies

Excursies in Rome!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Rome. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Workshop pizza bakken

De kunst van het pizza bakken! In deze workshop leren je leerlingen bakken in een authentieke, houtgestookte oven. Je werkt met verse ingrediënten en kunt je bekwamen in het bakken van traditionele Italiaanse pizza’s, of een pizza naar eigen fantasie. Je waant je een echte 'pizzaiolo'! Pizza klaar? Smullen maar.

Puzzeltocht Rome

Maak tijdens jullie schoolreis een leuke puzzeltocht door de stad onder leiding van Nederlandstalige gidsen die je leerlingen op een leuke, ontspannen en nieuwe manier de stad laat ontdekken. Het is ook mogelijk om de puzzeltocht zonder gids uit te voeren en een van de groepsleden als groepsleider aan te stellen.

Villa Borghese

Villa Borghese is een openbaar park in Rome. Het park is 80 hectare en je loopt hier onder andere landschappelijk aangelegde tuinen, paviljoenen en sculpturen. Ook Museum en Galerie Borghese is gelegen in dit park. Door de entourage en de kwaliteit van de collectie is het museum een van de mooiste musea van Rome en een bezoek tijdens jullie werkweek meer dan waard. De benedenverdieping is hoofdzakelijk aan beeldhouwkunst gewijd, met een serie beelden van Bernini, waaronder Ontvoering van Proserpina & Apollo en Daphne. Daarnaast is er het beroemde beeld van Paoline Borghese, de zuster van Napoleon, door Canova. Op de eerste verdieping zijn schilderijen van o.a. Raphaël, Lorenzo Lotto, Caravaggio, Rubens, een plafondschildering van Lanfranco, en de Gewijde en Profane Liefde van Titiaan, te vinden.

Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Om een scala van redenen een van dé trekpleisters van Rome. Laat je leerlingen tijdens deze werkweek verrassen door de indrukwekkende architectuur en geniet van de schilderachtigheid van deze ‘koning der ruïnes’. Het Amfitheater, beter bekend als het Colosseum staat op de plaats waar zich voorheen een kunstmatig meer bevond in het park van Nero’s Gouden Huis.  Naast het Colosseum vind je het Forum Romanum en het Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome. Allemaal een bezoek waard. Je leerlingen zullen hun ogen uitkijken.

Accommodaties in Rome!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

2* Hotel Luciani

Hotel Luciani is een prima tweesterrenhotel gelegen dichtbij Station Termini. Het hotel bevindt zich op de eerste verdieping van een 'Palazzo' uit de negentiende eeuw en wordt beheerd door vier broers die met veel passie werken. Het hotel beschikt o.a. over een 24-uurs receptie en een bar. De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer, airconditioning en tv.

Hostel Roma Scout Center

Roma Scout Center is een modern hostel en ligt in een rustige wijk net iets buiten het centrum van Rome. Op ca. 500 m. loopafstand is een metrostation waarmee het centrum van de stad goed te bereiken is. Met drie stops bent u op station Termini. De accommodatie beschikt over diverse gezamenlijke ruimtes.

Camping Village Roma

Gunstig, in het groen, gelegen bungalowpark. Het Vaticaan ligt op ca. 4 km afstand. Er is een zeer gunstige verbinding met het centrum. Voor het terrein stoppen twee buslijnen (gaan ieder uur) en op ca. 300 m. ligt het treinstation Aurelia van waar een trein rechtstreeks naar Termini gaat. Tevens rijdt elke dag een transferbus van de camping naar het centrum van Rome (tegen bijbetaling). De driepersoonsbungalows beschikken over eigen faciliteiten. Er is een restaurant/bar, disco, zwembad, meetingroom en biljartruimte aanwezig.

Generator Rome

Dit zeer moderne hostel beschikt over kamers met een privébadkamer en slaapzalen met een gedeelde eigen badkamer. De basiliek van Santa Maria Maggiore vindt u om de hoek, en u kunt vanaf hier naar het Colosseum wandelen. De ideale locatie voor een schoolreis!

Voorbeeldprogramma

5-daagse schoolreis naar Rome

Dag 1 - Een eerste impressie
Middag: Aankomst in Rome en het begin van uw schoolreis.
Avond: Gezamenlijk dineren in een restaurant in de buurt van uw accommodatie.

Dag 2 - Ontdekkingstocht per fiets
Ochtend: Ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Pak de fiets en ontdek Rome op een relaxte manier.
Middag: Ter vrije besteding.
Avond: Gezamenlijk diner nabij Termini.

Dag 3 - Een overgetelijke dag
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt.
Aansluitend: Ga met uw leerlingen terug de tijd in en bezoek de eyecatcher van Rome; het Colosseum.
Middag: Na de lunch bezoekt u Villa Borghese.
Avond: Dineren nabij Piazza Navona.

Dag 4 - Puzzel uw weg door Rome
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Na het ontbijt beginnen uw leerlingen aan de puzzeltocht door Rome. Een leuke en leerzame opdracht tijdens uw werkweek.
Avond: Gezamenlijk diner.

Dag 5 - Het Vaticaan
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: Bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. Uw leerlingen kijken hun ogen uit.
Middag: Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze fascinerende stad en komt er een einde aan uw schoolreis Rome!

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.