Schoolreis Venetië

U wilt met uw leerlingen op pad? En u bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Venetië? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Venetië, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Venetië begint bij Diogenes Reizen!

Een stad om voor altijd van te houden

Zal Venetië er over 50 jaar nog zijn? Het is maar de vraag. De stad die gebouwd is op palen dreigt langzaam weg te zaken in de Adriatische zee. Geen tijd te verliezen dus, want Venetië móet je beleefd hebben. Deze sprookjesachtige stad met meer dan 140 kanalen, prachtige paleizen en romantische pleintjes zul je voor altijd in je hart sluiten. Bekijk o.a. de Santa Maria Gloriosa dei Frari, Ca'Rezzonico, de Accademia, de Santa Maria della Salute, de Arsenale, het Dogenpaleis, de Basilica San Marco, Ca'd'Oro, het ghetto en de Rialtobrug.

Venetië biedt veel educatieve- en culturele excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Venetië.

Impressies

Excursies in Venetië!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Venetië. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Dogenpaleis

Het Dogenpaleis (Palazzo Ducale) aan het San Marcoplein in Venetië was het paleis van de doge, de leider van de Republiek Venetië. Het is een van de belangrijkste niet-religieuze bouwwerken in de gotische stijl. Het huidige paleis is gebouwd tussen 1309 en 1424, maar de fundamenten dateren uit de 9e eeuw. Het paleis was de residentie van de doge en bestond uit kantoren van enkele politieke instituten. Dit paleis is één van de vele hoogtepunten tijdens uw werkweek naar Venetië.

Basiliek San Marco

De Basiliek van San Marco is de kathedraal en de grootste kerk van Venetië. Hij ligt aan het San Marcoplein, naast het Dogenpaleis (Palazzo Ducale). De basiliek heeft een prachtig en interessant exterieur en interieur, is voorzien van 5 koepels en van vele bogen en torentjes. Een bezoek aan de kerk is een must bij een schoolreis naar Venetië.

Accommodaties in Venetië!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Camping Fusina Tourist Village

Camping Fusina Tourist Village ligt aan de mond van de Brenta rivier, kijkend naar de stad Venetië. De camping beschikt over meerpersoonscaravans en tweepersoonscaravans.

Camping Village Jolly

Deze camping ligt buiten de stad Venetië, midden in het groene natuurpark Marghera. Op de camping zijn o.a. een restaurant en een buitenzwembad (geopend van mei - september) aanwezig.

3* Hotel Sofia

Hotel Sofia ligt op loopafstand van het strand van Lido di Jesolo. Venetië vindt u op ca. 26 km. Het hotel beschikt over een ontbijtzaal, restaurant en zwembad.

3* Hotel Torino

Hotel Torino is een driesterrenhotel gelegen in het hart van Jesolo Lido. Op ca. 30 m. afstand van zijn eigen, besloten strand en op loopafstand van het bruisende stadscentrum. In het hotel is een bar, restaurant en terras aanwezig.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.