Schoolreis Verona

Verona, de stad van de liefde

Verona de stad van de liefde en vergeet uiteraard niet het heerlijke Italiaanse eten. De ultieme bestemming tijdens een schoolreis met uw leerlingen. Voor uw leerlingen is het naast een prachtige ervaring ook een leerzame ervaring. Verona is gelegen in de omgeving van het Gardameer, dus u kunt Verona ook combineren met een uitstapje naar het Gardameer. Wat dacht u er bjivoorbeeld van een leuk dagje Gardaland erbij te doen?

Romeo & Julia

In deze prachtige stad is een bezoek aan Casa di Giuletta natuurlijk echt een must, of ook wel het huis van Julia genoemd. Dit huis is bekend van het romanverhaal Romeo & Julia en het hoogtepunt is dan ook om op het balkon van Julia te staan. Laat u meeslepen door dit liefdesverhaal!

De Italiaanse geschiedenis

Na Roma is Verona de stad waar u de meeste bouwwerken uit de Romeinse tijd kunt bewonderen. Niet voor niets staat Verona op het Werelderfgoedlijst. Het bekendste bouwwerk van Verona is de Arena. In het prachtige amfitheater worden in de zomer vaak nog opera’s opgevoerd en voorstellingen gegeven. De arena is bekend om de geweldige akoestiek. Ook een bezoek aan Torre dei Lamberti, Castelvecchio en Arche Scaligere mag u niet overslaan. Torre dei Lamberti is te beklimmen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Castelvecchio is een adembenemende burcht gebouwd met rode bakstenen in de 14e eeuw na Christus. Het is tevens nu een museum. Arche Scaligere zijn de graftombes van de familie Scala en het bijzondere aan deze tombes is dat ze zich in de lucht bevinden bij de Santa Maria Antica kerk.

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.