Schoolreis Luxemburg Stad

Wilt u niet te ver van huis maar toch naar het buitenland met de leerlingen? Waarom gaat u niet naar Luxemburg! Er zijn tal van musea en activiteiten waar de leerlingen veel van bijleren!

Wilt u meer geschiedenis bijbrengen? Ga dan naar het ondergrondse verdedigingsbolwerk ‘de Bock-kazematten’ met kilometerslange gangen. Ook de bezichtiging van de archeologische crypte is een spannende ervaring!  Ook zijn er ruïnes te bezichtigen van het Bock Kasteel, welke rond het jaar 963 gebouwd is. Maar ook het Groothertogelijk Paleis is een bezoek waard.

Voor bijzondere musea kunt u naar Museum Drai Eechelen. Dit historisch gebouw is op zichzelf al een bezienswaardigheid. De spectaculaire onderaardse gangen- en mijnbouwstelsel bevindt zich nog steeds grotendeels in de toestand van de laatste bouwfase in 1836-1837. En iets wat zeker indruk maakt op de leerlingen is de Amerikaanse militaire begraafplaats, die gedurende de tweede wereldoorlog in Luxemburg om het leven zijn gekomen. Wilt u daarna wat luchtigers doen? Ga dan naar de Cityskyliner. Deze toren geeft u een adembenemend uitzicht over Luxemburg-stad op 81 meter hoogte! En natuurlijk kunt u na een drukke dag heerlijk neerstrijken op een van de vele terrasjes en genieten van deze prachtige stad!

Diogenes Reizen bezorgt je studenten een onvergetelijke en leerzame reis. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Accommodaties Luxemburg

Hier vindt u een greep uit onze mogelijkheden. Voldoen deze niet naar wens? Laat het ons weten, dan gaan we op zoek naar een accommdatie welke wel passend is!

Youth Hostel Luxembourg

Deze jeugdherberg is gelegen op ca. 1 km afstand van het historische stadscentrum. Verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage. Docenten verblijven, indien gewenst en beschikbaar, op een- of tweepersoonskamers (toeslag). Het hostel beschikt over wifi, een common room, tuin, tafeltennistafel, restaurant en terras waar 's zomers BBQ feestjes worden gehouden. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet klaar.