Schoolreis Marrakech

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Marrakech? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Marrakech, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Marrakech begint bij Diogenes Reizen!

Marrakech, een betoverende verrassing
Marrakech, gelegen in het zuiden van Marokko, aan de voet van het prachtige Atlasgebergte, is een sprookjesachtige bestemming voor uw werkweek. In Marrakech komen de eeuwenoude geschiedenis van Noord-Afrika en de moderne westerse wereld op onnavolgbare wijze samen. Verdwaal met uw leerlingen in de kleurrijke nauwe straatjes van de Medina of voel u een jetsetter in het nieuwe gedeelte van de stad, de Ville Nouvelle. Stap in deze betoverende wereld vol fonkelende verrassingen.

De Medina
De Medina, met haar centrale plein Djemaa el Fna, is het kloppende hart van de stad. Dit is het domein van kooplui, verhalenvertellers en slangenbezweerders. Ook in de souks is het heerlijk struinen. Ze vormen een heus labyrint met talloze kraampjes met prachtige ambachtelijke spullen. Marrakech is een echte winkelstad. Niet alleen de duizenden winkeltjes en stalletjes in de souks maar ook de mooie winkels rondom Rue de la Liberté zullen uw leerlingen tijdens de schoolreis aangenaam verrassen. Maar Marrakech heeft meer te bieden b.v de Koutoubia Moskee, het Palais de la Bahia en het Dar Si-Saïd museum.

Marrakech biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolgroep.

Impressies

Excursies in Marrakech!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Marrakech. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling door Marrakech

Uw schoolreis naar Marrakech is pas compleet als uw groep deze excursie heeft gemaakt. Onder leiding van een Engelssprekende gids verkent u Marrakech. De wandeling gaat langs bezienswaardigheden als het El Bahia paleis, Medersa Ben youssef, Museum Dar Si Saiden de Koutoubia. Optioneel is het mogelijk om een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheden. De gids neemt u tevens mee door de souks. Uw groep kijkt hun ogen uit.

Busexcursie Essaouira

Op de route van Agadir naar Casblanca ligt één van de meest schilderachtige Marokkaanse stadjes aan de Atlantische kust; Essaouira. Dit oude havenstadje werd oorspronkelijk gesticht door de Portugezen en heette toen ‘Mogador'. Het stadsplan is ontworpen door een Fransman en doet daarom denken aan Saint-Malo in Bretagne. De blauwwitte kleur van de stad, de oude vissershaven, de medina en de souks zullen zeker in de smaak vallen. De stad is bekend om haar vele houtwerkplaatjes waar de lokale bevolking van thuyahout de mooiste voorwerpen maakt. Deze excursie is een aanrader voor uw werkweek naar Marrakech.

Actief nabij Marrakech

De omgeving van Marrakech is ook prachtig en biedt vele mogelijkheden voor activiteiten tijdens uw werkweek. Wij kunnen diverse teambuilding activiteiten organiseren voor uw groep. Wat dacht u van een parcours over een touwladder en vervolgens terug per tokkelbaan. U hangt boven een ravijn met een diepte van 50 meter. Een waanzinnige ervaring! Maar u kunt uw groep ook laten klimmen, polo op ezels laten spelen of boogschieten. Het park ligt op ca. 35 km ten zuiden van Marrakech.

2-daagse busexcursie naar Ouarzazate

Ouarzazate is een stad gelegen op ca. 200 km ten zuidoosten van Marrakech, tussen het Anti-Atlas en het Hoge Atlas gebergte in. Ouarzazate staat bekend om de grootste filmstudio ter wereld, die zich hier bevindt. Verscheidene bekende films werden in deze studio opgenomen. Ten oosten van de stad ligt El Mansour Eddahbi. Een meer van enkele kilometers lang, welke is aangelegd door de Marokkanen zelf. Gezien de droogte in het gebied is dit uniek. Nog een bezienswaardigheid is de Kasbah van Taourirt. Deze is in de 18e eeuw gebouwd en in 1994 gerenoveerd.

Accommodaties in Marrakech!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Heart of the Medina Hostel

Dit eenvoudige hostel vindt u in het centrum van Marrakech. De faciliteiten van de vierpersoonskamers bevinden zich op de etage.

Equity Point Marrakech

Equity Point Marrakech heeft een centrale ligging in deze metropool. Het interieur is typisch Marokkaans. De meerpersoonskamers zijn voorzien van faciliteiten. Het hostel beschikt over een dakterras en zwembad (geopend van april – oktober).

3* Le Caspien Hotel

Le Caspien Hotel is een kleinschalig en gezellig hotel. De ligging is rustig, in de wijk Gueliz. Op loopafstand liggen de medina en het bekende Djemaa el Fna plein. De kamers zijn voorzien van faciliteiten. Het hotel beschikt over o.a. een restaurant en bar. Ook is er een klein zwembad aanwezig.

Video Marrakech

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.