Schoolreis Amsterdam

Herleef de Gouden Eeuw 
De goed bewaarde binnenstad van Amsterdam ademt nog steeds de lang vervlogen sfeer en rijkdom van de Gouden Eeuw. Statige grachtenpanden, sierlijke trapgevels en gezellige straatjes wisselen elkaar af in deze smeltkroes van nationaliteiten. Maar dat de tijd hier beslist niet heeft stil gestaan, blijkt wel uit de enorme diversiteit aan winkels, musea, theaters, eethuisjes en allerlei soorten vertier.

Shoppen en uitgaan
De Rosse buurt geniet wereldfaam, dus een wandelingetje over de wallen mag zeker niet ontbreken. Shoppen als echte BN-er's kunnen jullie in de PC Hooftstraat, als ook naar hartenlust winkelen in de Kalverstraat. Voor fraai antiek kunnen jullie naar de Spiegelstraat of het Rokin. Snuffelen naar curiositeiten kan op het Waterlooplein.

Culturele hoogtepunten
Als culturele en historische hoogtepunten mogen het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw niet missen. Maar denk ook aan het Scheepvaartmuseum, de Oude Kerk, het Koninklijk Paleis en het Begijnhof. En tijdens jullie schoolreis komen jullie tot rust op een terrasje aan één van de vele grachten of in het lommerrijke Vondelpark. Voor veel Nederlanders is Amsterdam niet meer dan de hoofdstad van ons land. Voor echte wereldburgers is het echter een stad die je beleefd móet hebben!

Impressies

Excursies in Amsterdam!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Amsterdam. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Madame Tussauds Amsterdam

Neem tijdens jullie schoolreis naar Amsterdam een kijkje in het beroemde Madame Tussauds en ga met je idool op de foto! Madame Tussauds begon haar loopbaan met het maken van wassen dodenmaskers van beroemde slachtoffers van de Franse Revolutie. Tegenwoordig worden nog steeds de traditionele technieken gebruikt voor het maken van wassen beelden van politici, film- en televisiesterren, schrijvers, kunstenaars en sporthelden. Centraal geleden aan de Dam.

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste museum van Nederland is het Rijksmuseum Amsterdam. Gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Hier vind je ruim 200 zalen met een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een groot deel van de ruim 1 miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Op 13 april 2013 werd het vernieuwde Rijksmuseum geopend. Zeker een bezoek waard tijdens jullie schoolreis.

Forteiland Pampus

Beleef 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis op het forteiland Pampus. Het eiland, gelegen midden in het IJmeer, heeft een fort met meer van de 75 ruimten. Het is een rijksmonument en werelderfgoed. Pampus vertelt je het verhaal van de laatst aangelegde waterlinie, de Stelling van Amsterdam. Je krijgt boeiende informatie over de geschiedenis van het eiland in de interactieve Pampus Xperience. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij het Paviljoen. In het winkeltje vind je wellicht nog een leuke souvenir.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is vernoemd naar het Joodse meisje wat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat en haar dagboek schreef. Het huis is nu een museum, waar je tijdens jullie schoolreis nader kennis maakt met het verhaal van Anne Frank en haar mede-onderduikers.

Rondvaart Amsterdam

Tijdens jullie werkweek Amsterdam is een rondvaart onmisbaar! Vanaf het water heeft je groep een fantastisch uitzicht op de grachtenpanden en bruggen van Amsterdam.

De Wallen wandeling

De Wallen Wandeling voert je over de wallen langs het beroemde Bureau Warmoesstraat van rechercheur De Cock - met C-O-C-K. Daarna verder over de vroeger zo beruchte Zeedijk naar het eerste homocafé van Bet van Beeren. Aan het einde van de dijk ligt zo maar de oudste stadspoort van Amsterdam. Onderweg passeer je de Chinese tempel, uniek in West Europa! Op de wallen vind je naast kloosters en de oudste kerk, ook het Prostitutie Informatie Centrum. Tijdens deze rondleiding vertelt jullie gids veel achtergrondinformatie over dit beroemde en beruchte stadsgedeelte.

Fietstocht Amsterdam

De leukste en origineelste manier om Amsterdam te leren kennen tijdens jullie bedrijfsuitje is per fiets. Tijdens deze tocht leidt een ervaren gids je groep op een gezellige, gezonde en informatieve manier door middeleeuws Amsterdam.

Accommodaties in Amsterdam!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

ClinkNOORD Hostel

Een zeer geliefd hostel gelegen in het noorden van Amsterdam, aan de overkant van het IJ. De korte overtocht met de veerboot is gratis, waarmee u zo het centrum bereikt! Er zijn zowel privékamers als slaapzalen en er heerst een ontspannen sfeer.

Meininger Hostel Amsterdam City West

Bij Meininger Hostel Amsterdam City West is het thema oude meesters uit Nederland. Door de hele accommodatie komt u foto's tegen van meesters als Van Gogh en Rembrandt van Rijn. Het hostel beschikt over twee liften, een ontbijtzaal en lounge ruimte. Gelegen in een rustige wijk, op loopafstand van station Sloterdijk. Met de trein bent u met ca. 10 min. op het Centraal Station en in het centrum van Amsterdam.

Generator Amsterdam

Generator Amsterdam ligt in het steeds hippere oostelijk deel van de stad en kijkt uit op het Oosterpark. Dit voormalige gebouw van de  Universiteit van Amsterdam en het zoölogisch museum biedt plaats aan 564 bezoekers in 168 twee- en vierpersoonskamers met uitzicht op het park of de tuin en met badkamer. Verder heeft het ook nog een luxe appartement met plaats voor zes personen en uitzicht op het park. Het heeft flexibele en ruime gemeenschappelijke ruimten met een mooi design, een café dat letterlijk 'op niveau' is, en een buitenterras. De voormalige collegezaal is veranderd in een indrukwekkende chill-out lounge en bar. Tegelijk is we de vroegere bibliotheek omgetoverd in een ontspanningsruimte voor privé evenementen. In het café wordt nu het avondeten geserveerd en wat vroeger de stookruimte was, is nu een intieme bar geworden.

Stayokay Zeeburg

Stayokay Zeeburg is een ideale en moderne accommodatie voor uw onderwijsgroep. Gevestigd in een oud schoolgebouw uit 1900, gelegen in een rustige, typische Amsterdamse wijk. Dichtstbijzijnde tramhalte ligt op ca. 190 m. Met de tram bent u met 15 min. in het centrum van Amsterdam. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met wastafel, eigen douche en toilet. Ook zijn er een groot restaurant en bar aanwezig.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.