Schoolreis Den Haag

Den Haag, mooie stad achter de duinen!

Den Haag is een stad met koninklijke allure, een bijzonder tintje dat in de gehele is stad terug te zien. Deze grote stad met strand direct aan de Noordzeekust wordt ook wel ‘Koninklijke stad aan de zee’ genoemd. Dit natuurlijk door haar ligging, de vele leden van het Koninklijk Huis die hier wonen en het werkpaleis van de Koning die op het Noordeinde gevestigd is. Met de regering die gevestigd is op het historische Binnenhof is deze stad ook het politieke hart van ons land. Een bezoek aan het Binnenhof en Paleis Noordeinde met de leerlingen mag dan ook niet ontbreken. Maar Den Haag bezit méér dan alleen dit hoffelijke gezicht. Van statige bezienswaardigheden tot buurtcafés en van chique restaurants tot een harinkje happen: Den Haag is koninklijk maar menselijk tegelijk.

De rijke historie van de stad ziet u terug in de historische buurten met schitterende panden en vele monumenten die verspreid zijn over de stad. Mooie parken en het heerlijke strand op korte afstand, geven de stad een speciaal karakter. Bezoek de prachtige musea als het Mauritshuis met beroemde Nederlandse kunst van Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer of ontdek de wereld in het Museon. Om Den Haag zelf beter te ontdekken kunt u bijvoorbeeld een leuke escape game doen of een fietstour maken.

Kortom: Den Haag heeft alles voor een mooie, leerzame schoolreis!

Impressies

Excursie mogelijkheden

Neem uw leerlingen mee naar het politiek hart van Nederland. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden voor een geslaagde schoolreis!

Museon

Volg een museumles, workshop of educatieve tour met de leerlingen en ontdek samen de wereld. De thema's welke aanbod komen zijn mens & aarde, wetenschap & technologie en identiteit & samenleving. Erg leuk en leerzaam om met uw leerlingen naar toe te gaan!

 

Vredespaleis

Het Vredespaleis in Den Haag huisvest het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Het schoolprogramma wordt in overleg met de begeleider zo nauwkeurig mogelijk afgestemd op het niveau van de groep.

Fietstocht

Met een ervaren en enthousiaste gids gaat op de fiets te stad door. Alle highlights komen aan bod: de politiek, de architectuur, historie, typische Haagse humor, prachtige parken en bruggen. Een ideale en ontspannen manier om Den Haag te ontdekken!

Rondleiding Binnenhof

Ga mee naar het staatskundig centrum van Nederland! Er worden interessante rondleidingen gegeven, waarbij het zelfs mogelijk is de Tweede Kamer en de Ridderzaal te bezoeken! Er zijn verschillende tours te boeken. Iets wat de leerlingen nooit meer zullen vergeten!

Stayokay Den Haag

Dit hostel heeft de ideale ligging voor strand en stad!

Stayokay Den Haag

Stayokay Den Haag (voorheen: jeugdherberg “Ockenburgh”) heeft een topligging aan het water, op 5 minuten loopafstand van station Hollands Spoor en 20 minuten fietsen van het strand. Het pand is prachtig gerenoveerd in stijl van de Amsterdamse school. Boek een gedeelde of privékamer. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. Kom naar het restaurant The 5th en laat je verrassen door het gevarieerde menukaart! En niet onbelangrijk: hier gaan ze voor duurzaamheid! Zo wordt er gebruik gemaakt van ecologische schoonmaakmiddelen en wordt plastic verzameld om te recyclen.