Schoolreis naar Drenthe

 

Veelzijdig Drenthe!
De provincie van natuur, geschiedenis en cultuur. Voor een unieke schoolreis binnen Nederland hoeft u niet verder te zoeken. Het heeft namelijk alles binnen handbereik, wat voor programma u ook zoekt.

Hunebedden
Natuurlijk moet u de Hunebedden bezocht hebben in Borger. Deze prehistorische grafkamers zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De grootste hunebed is maar liefst 23 meter lang. Hoe ze dit deden weet niemand. Des te meer reden om deze unieke grafkamers te bezoeken.

Natuur
Door de prachtige natuur, kun je hier ook perfect fietsend de omgeving verkennen. En de bossen nodigen uit voor vele outdoor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, survivallen, kanoën, speltochten en nog veel meer!

Steden
Er zijn mooie steden te bezoeken zoals Assen en Emmen. In Assen bevindt zich het Drents museum, met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. In Emmen kunnen de leerlingen hun hart ophalen in Wildlands Adventure Zoo.

De veelzijdigheid van Drenthe maakt dat dit een perfecte bestemming is voor een schoolreis of werkweek. We hebben hier een samenwerking met een groepsaccommodaties in Annen, welke voor verschillende groepsgroottes zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! 

Impressies

Kano sunset

De avond valt, de zon gaat onder en jullie bevinden je in een kano op de rivier. Een excursie waar uw leerlingen stil van zullen worden. Geniet van de mooie natuur die Drenthe te bieden heeft, bij deze prachtige excursie.

Steptocht Hunebedden

Fun combineren met educatie? Kies dan voor deze excursie! Op de step gaan jullie naar de Hunebedden. Deze prehistorische grafkamers zijn een must voor uw leerlingen om bezocht te hebben!

Outdoor cooking challenge

Spel,  plezier én je eigen eten maken? Het kan helemaal samen! Elk team verzamelt de ingrediënten door actieve samenwerkingsopdrachten uit te voeren, zoals een Bamboetoren bouwen, GPS-opdracht en teambuildingsopdrachten. Alle teams bereiden hun eigen pan soep op een gezamenlijke plek. Wie wint de Soep Challenge trofee? Na afloop gaat een jury beoordelen welk team de lekkerste soep heeft gemaakt.

Westerbork

Kamp Westerbork zal indruk maken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit een doorgangskamp. Hedendaags wordt hier herinnerd wat er in die tijd zich hier afspeelde. Zeker een plek welke niet overgeslagen mag worden als u uw leerlingen iets wilt bijbrengen over onder andere de jodenvervolging.

Survival

De Breeland Survival in Drenthe is een ideaal uitje voor jong en oud! Een uitdaging waarbij u zeker niet bang moet zijn voor natte voeten. Tijdens deze survival zijn er diverse wateroversteken zoals de touwbrug, een vlotoversteek en de slingerpiramide. Een kanotocht op rivier de Hunze is een vast onderdeel van dit avontuur.


Er zijn geen items gekoppeld.

Voorbeeldprogramma

3-daagse busreis Drenthe, vanaf slechts € 129 pp!

Inclusief:

 • Busreis
 • Groepsaccommodatie op basis van logies*
 • 1 dagactiviteit per dag

U heeft de keuze uit de volgende activiteiten:

 • Survival
 • Outdoor Cooking Challenge
 • Westerbork
 • Steptocht naar de Hunebedden
 • Mountainbike clinic
 • Stadstour Groningen
 • Groninger Museum
 • Wildlands Emmen
 • Drenths Museum
 • Kano Sunset exursie
 • Expeditie in het duister

*Er zijn ook catering mogelijkheden in de accommodatie. En natuurlijk kunt u de dagen uitbreiden met excursies en/of uw eigen programma. Wilt u langer verblijven? Ook dat is geen probleem.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!