Schoolreis Leeuwarden

Klein Amsterdam en culturele hoofdstad van Europa

Leeuwarden is een geweldige stad en u en uw leerlingen raken hier niet snel uitgekeken: historische herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten, boeiende bezienswaardigheden, musea, veel winkels en fijne restaurants en cafés. Niet voor niets wordt Leeuwarden 'klein Amsterdam' genoemd en was het in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Het is dan ook de ideale stad voor uw schoolreis met meer dan genoeg leuke dingen om te doen.

In de leukste winkelstraat van Nederland, de Kleine Kerkstraat, kunt u uw hart ophalen bij allerlei boetiekjes en Friese speciaalzaken. De meest bruisende stad is 'De Nieuwestad' en barst van de gezellige restaurants en cafés. De Waag, het rijksmonument  vindt u hier en tegenwoordig kunt u hier lunchen bij lunchcafé De Stadswaag. Varend door de grachten met een fluisterpraam beleeft u  Leeuwarden en haar bezienswaardigheden weer geheel anders. Toe aan juist iets actiefs? Beklim dan dé trot van Leeuwarden: de 39 meter hoge Oldehove. Wist u dat deze toren nog schever staat dan de Toren van Pisa. Na 183 treden heeft u het mooiste uitzicht over de stad tot aan de Waddeneilanden.

Op het Wilhelminaplein in het moderne 'Fries Museum' komt u van alles te weten over de Friese geschiedenis en komen haar herinnering aan beroemde Friezen en Friezinnen van Grutte Pier tot Mata Hari tot leven. Leer over de elf steden, het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water en de zoektocht naar de plek van Friesland in de wereld. Bij Natuurmuseum Fryslân ervaart u met al uw zintuigen de natuur. Boven en onder water, in de lucht en op het land. 

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden voor uw schoolreis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We nemen graag de mogelijkheden met u door.

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.