Schoolreis Maastricht

Bourgondisch Limburg op z'n best
De zuidelijkste provinciehoofdstad van Nederland heeft echte levensgenieters heel veel te bieden. Maastricht is niet alleen een zeer mooie stad, maar ook een stad waar het goede leven nog echt met volle teugen wordt genoten. Om te beginnen kom je ogen te kort om al die eeuwenoude kerken, historische panden, fraaie gevels en mooie doorkijkjes te bewonderen. De oude vestingstad is er van vergeven. Maar ook de inwendige mens zal een bezoek aan Maastricht lang heugen.

Centrum van Maastricht
Trefpunt is het Vrijthof met de beroemde Sint Servaas. Hier proef je de Bourgondische instelling waar de Maastrichtenaren om bekend staan. Het centrum van Maastricht is autovrij en dat nodigt uit tot shoppen. Het Stokstaart kwartier kent een grote diversiteit aan winkels: leuke boetiekjes, kleine specialiteitenwinkeltjes, maar ook de grote en bekende ketens.

Cultureel en culinair Maastricht
Voor kunst en cultuur tijdens jullie schoolreis is een bezoek aan het Bonnefantenmuseum zeer de moeite waard. Bijzonder zijn ook de Kazematten en de grotten van de Sint Pietersberg. Wie van goed en gezellig tafelen houdt, is in Maastricht zeker aan het juiste adres. De stad biedt een keur aan verfijnde restaurants en gezellige eetcafeetjes. De keuken is veelal Frans-Nederlands en je zult zeker genieten van typisch Maastrichtse lekkernijen als de frisse witte Apostelhoevewijn, de Roemedoe (een kaasplankje) en uiteraard de Limburgse vlaai. Eet smakelijk! 

Impressies

Excursies in Maastricht!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Maastricht. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Grot klautertocht

Onder en rondom de kasteelruïne van Valkenburg (op ca. 15 km ten oosten van Maastricht) ligt een schitterende klautertocht verborgen. Klauteren, klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die één voor één worden bezocht. Dit programma is geschikt voor iedereen, omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen de lat net zo hoog kan leggen als hij of zij zelf wil. Een ideale actieve excursie voor jullie schoolreis naar Maastricht.

Historische stadswandeling Maastricht

De beste kennismaking met Maastricht, tijdens een werkweek, is een wandeling in het historische centrum onder leiding van een deskundige gids. De oude stadswallen, het gerestaureerde Stokstraatkwartier, het Jekerkwartier, de diverse parken en het overbekende Vrijthof met je eigen ogen zien.

Rondleiding Maastricht Aachen Airport

Hebben je leerlingen al eens een vliegtuighangaar van dichtbij gezien? Wat is de taak van de F.I.O., de luchtverkeersbeveiliging of het KNMI? Ooit op een platform geweest? In ruim 2,5 uur krijgen je leerlingen een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom Maastricht Aachen Airport. Rondleiding achter de schermen met o.a. ontvangst met koffie/thee, korte historische film en vervolgens een rondrit per bus over het platform. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Rondleiding door 'De Kluis'

Rijksbewaarplaats nr. 9, beter bekend als ‘De Kluis’, vind je in de Sint Pietersberg. Deze ruimte heeft van 1942 tot 1945 onderdak geboden aan een groot deel van de Nederlandse kunstschatten. De Kluis wordt ook wel Nationale Oorlogsschatkamer WOII genoemd. Toentertijd moest alle kunst ergens opgeborgen worden en de dichtstbijzijnde bomvrije ruimte was in de Sint Pietersberg. Zo’n 780 kunstwerken, waaronder de Nachtwacht van Rembrandt, de Stier van Potter, het Straatje van Vermeer zijn hierheen gebracht en hebben er opgeslagen gelegen tot het eind van WOII. Een rondleiding door de kluis, onder leiding van een gids, leid je langs de diverse wachtruimtes, laat je de weergang zien die ter beveiliging om het hele complex heen loopt en natuurlijk ook de plaats waar de Nachtwacht heeft gelegen.

Cursus vlaaien bakken

Als je in Limburg bent, moet je zeker een stuk vlaai proeven. Maar het wordt natuurlijk nog leuker als je samen met je groep de fijne kneepjes van het bakken van een vlaai leert! Tevens krijg je een rondleiding door de molen en proef je diverse soorten appelsap. De zelfgemaakte vlaai mag je mee naar huis nemen. 

Rondvaart op de Maas

Maak tijdens jullie groepsreis naar Maastricht een sfeervolle en gezellige tocht op de Maas. Je vaart langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement en de Sint Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. Het is ook mogelijk om een kleine lunch aan boord te nuttigen. Naast deze standaard rondvaart zijn er ook nog andere rondvaarten mogelijk. Wat dacht je van de populaire boottocht van Maastricht naar Luik of naar Visé en weer terug. Zo bezoek je naast Maastricht ook een van deze Belgische steden.

Grotbiken

Op een, speciaal voor de grot aangepaste, mountainbike wordt een parcours van 8 tot 10 km afgelegd door het immense gangenstelsel van ca. 70 km. Onder leiding van een ervaren gids ga je op zoek naar de mooiste plekjes van de grot. Onderweg wordt van alles verteld over de grotten en maak je kennis met de zeer aparte sfeer die de mergelwereld te bieden heeft. Elke fiets is uitgerust met speciale verlichting en de deelnemers ontvangen een helm voor de veiligheid. De tocht is voor iedereen goed te doen. De gids zal het tempo aanpassen aan de wensen van de groep zodat iedereen optimaal aan zijn/haar trekken komt. Deze grotten liggen bij Valkenburg, op ca. 15 km ten oosten van Maastricht. 

Accommodaties in Maastricht!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Er zijn geen items gekoppeld.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.

Video Maastricht