Schoolreis Nijmegen

Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Nijmegens is een unieke stad om naar toe te gaan met een schoolreis. Terwijl de geschiedenis van de stad nog overal zichtbaar is, is het ook zeker een bruisende en levendige stad. Nijmegen is voornamelijk bekend om de jaarlijks terugkerende ‘Nijmeegse Vierdaagse’, de Nijmeegse Zomerfeesten is hierbij dan ook het ultieme feest voor de stad.

De geschiedenis van de stad is nog goed terug te zien terwijl je langs de kade loopt over de Grote Markt of een bezoek brengt aan de Sint-Nicolaaskapel of de Stevenskerk. Regelmatig worden er in Nijmegen nog archeologische vondsten gedaan. Een bezoek aan het Valkhof Museum is dan ook echt een aanrader. In dit museum tref je onder andere de collectie van de Romeinse archeologie, moderne kunst en oude kunst en kunstnijverheid.

De leerlingen nog meer geschiedenis bijbrengen? Dat kunt u een bezoek brengen aan Museum het Valkhof. Hier komt u alles te weten over Nijmegen tijdens de Romeinse tijd. Andere musea zijn onder andere het Natuurmuseum, het Nationaal Fietsmuseum Velorama en muZIEum. Laat de leerlingen ervaren in dit museum hoe het is om blind te zijn, leerzaam en indrukwekkend.

Naast de drukte van de stad, biedt Nijmegen ook veel rustige plekken. Geniet van de natuur en omgeving in het Hunnerpark of het Kronenburgerpark. Een wandeling langs de Waalkade is ook optimaal genieten en geeft een prachtig uitzicht. De stad ontdekken op een ludieke manier? Doe dit met een city game!

Enthousiast geworden? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Impressies

Excursies Nijmegen

Nijmegen heeft veel te bieden! Hier volgt een greep uit de excursie mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale schoolreis. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan!

Fietstocht

Ontdek alle highlights van Nijmegen met deze fiets tour! Een ervaren gids neemt jullie mee door het historische centrum en schilderachtige parken met geweldige uitzichten. Een veilige en leuke manier om kennis te maken met deze prachtige, oude stad!

Pannenkoekenboot

Nijmegen vanaf het water ontdekken? De kapitein vertelt over de omgeving, de scheepvaart en de gebiedsontwikkeling. En jullie genieten daarbij van onbeperkt van de heerlijke pannenkoeken! De klas kan plaats nemen als excursie met anderen of u kunt de gehele boot afhuren.

Muzieum

Muzieum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien. Hoe goed kunt u ruiken, horen en voelen in het donker? Jullie krijgen een unieke kijk in de wereld van een blinde of slechtziende gids. Een zeer interessante excursie welke u de ogen zult openen!

Museum het Valkhof

Museum het Valkhof heeft een indrukwekkende collectie in archeologie, oude en en modern kunst. Er zijn verschillende lesprogramma's aanwezig, onderverdeeld in verschillende niveaus en leeftijden. Van een leuk interactief spel tot leerzame exposities. Een niet te missen excursie in Nijmegen!

Hotels Nijmegen

Hotel Nimma

Hotel Nimma is modern en ligt op 2 km de bezienswaardigheden van hartje Nijmegen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, bureau, gratis WiFi en een flatscreen-tv. Er is een bar/lounge aanwezig, maar ook fietsverhuur waarmee u zo in het centrum bent.