Schoolreis Nijmegen

Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Nijmegens is een unieke stad om naar toe te gaan met een schoolreis. Terwijl de geschiedenis van de stad nog overal zichtbaar is, is het ook zeker een bruisende en levendige stad. Nijmegen is voornamelijk bekend om de jaarlijks terugkerende ‘Nijmeegse Vierdaagse’, de Nijmeegse Zomerfeesten is hierbij dan ook het ultieme feest voor de stad.

De geschiedenis van de stad is nog goed terug te zien terwijl je langs de kade loopt over de Grote Markt of een bezoek brengt aan de Sint-Nicolaaskapel of de Stevenskerk. Regelmatig worden er in Nijmegen nog archeologische vondsten gedaan. Een bezoek aan het Valkhof Museum is dan ook echt een aanrader. In dit museum tref je onder andere de collectie van de Romeinse archeologie, moderne kunst en oude kunst en kunstnijverheid.

De leerlingen nog meer geschiedenis bijbrengen? Dat kunt u een bezoek brengen aan Museum het Valkhof. Hier komt u alles te weten over Nijmegen tijdens de Romeinse tijd. Andere musea zijn onder andere het Natuurmuseum, het Nationaal Fietsmuseum Velorama en muZIEum. Laat de leerlingen ervaren in dit museum hoe het is om blind te zijn, leerzaam en indrukwekkend.

Naast de drukte van de stad, biedt Nijmegen ook veel rustige plekken. Geniet van de natuur en omgeving in het Hunnerpark of het Kronenburgerpark. Een wandeling langs de Waalkade is ook optimaal genieten en geeft een prachtig uitzicht. De stad ontdekken op een ludieke manier? Doe dit met een city game!

Om een reisje naar Nijmegen volledig af te maken, is er uitgebreid de mogelijkheid om te winkelen. Het aanbod aan winkels is groot in Nijmegen. Daarbij zijn er tevens vele restaurantjes en kun je ’s avonds heerlijk genieten op een terrasje of in de club in de Molenstraat.

Enthousiast geworden? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.