Schoolreis Rotterdam

Manhattan aan de Maas

Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can do mentaliteit van de Rotterdammers. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours- per fiets, bus, boot of voet - en je snapt waarom Rotterdam is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2015-2017 én Best in Travel 2016 door Lonely Planet en onlangs nog tot beste Festivalstad. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Uw leerlingen zullen zich op deze schoolreis geen moment vervelen!

Architectuur

Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft Rotterdam zichzelf vol energie en vernieuwingsdrang opnieuw uitgevonden. Men liet het verleden achter zich en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte, dat was het motto en baanbrekend voor die tijd. Nog steeds omarmt Rotterdam het experiment: bijna alles is mogelijk. Deze  jonge, dynamische wereldstad blijft zichzelf in hoog tempo vernieuwen.  Je wordt voortdurend verrast door weer een nieuw initiatief: van een stadsboerderij op het dak tot een muziekfestival in de haven, van een exclusieve rooftopbar tot een bierbrouwerij in een oude loods.

Iconen van het Nieuwe Bouwen staan naast de typische wederopbouwarchitectuur uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Ze clashen vrolijk met de hypermoderne landmarks die de laatste decennia zijn bijgebouwd: de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal Station, De Rotterdam, het Timmerhuis en natuurlijk de Markthal. In de eerste, overdekte markthal van Nederland vind je zo’n 100 vers units, bijna 15 food shops en diverse restaurants. Als je naar boven kijkt zie je het grootste kunstwerk van Nederland, de wandschildering Horn of Plenty.

Kortom: in Rotterdam is ongelooflijk veel te zien en te doen, voor iedereen wat wils!  Varen door de haven, attracties bezoeken, architectuur bewonderen, kunstkijken, shoppen en nog veel meer….Rotterdam, een must visit city? Zeker weten!

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.