Schoolreis Rotterdam

Manhattan aan de Maas

Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can do mentaliteit van de Rotterdammers. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours- per fiets, bus, boot of voet - en je snapt waarom Rotterdam is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2015-2017 én Best in Travel 2016 door Lonely Planet en onlangs nog tot beste Festivalstad. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Uw leerlingen zullen zich op deze schoolreis geen moment vervelen!

Architectuur

Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft Rotterdam zichzelf vol energie en vernieuwingsdrang opnieuw uitgevonden. Men liet het verleden achter zich en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte, dat was het motto en baanbrekend voor die tijd. Nog steeds omarmt Rotterdam het experiment: bijna alles is mogelijk. Deze  jonge, dynamische wereldstad blijft zichzelf in hoog tempo vernieuwen.  Je wordt voortdurend verrast door weer een nieuw initiatief: van een stadsboerderij op het dak tot een muziekfestival in de haven, van een exclusieve rooftopbar tot een bierbrouwerij in een oude loods.

Kortom: in Rotterdam is ongelooflijk veel te zien en te doen, voor iedereen wat wils!  Varen door de haven, attracties bezoeken, architectuur bewonderen, kunstkijken, shoppen en nog veel meer….Rotterdam, een must visit city? Zeker weten!

Impressies

De Martkhal

Een bezoek aan de Markthal mag tijdens uw schoolreis niet ontbroken, hét icoon van Rotterdam en daarmee de eerste overdekte marktvloer van Nederland. De buitenkant is zeer indrukwekkend en de binnenkant doet daar niet aan onder. Bekijk met eigen ogen waarom dit ook wel de Sixtijnse Kapel van Rotterdam wordt genoemd.

Euromast

Dé hoogste uitkijktoren van Nederland. Geniet van het prachtige uitzicht op maar liefst 185 meter hoogte!

Museum Rotterdam '40 - '45 Nu

Neem uw leerlingen mee in de geschiedenis van Rotterdam in dit oorlogsmuseum. Wat is er allemaal gebeurd van 1940-1945 tot aan nu? Het museum heeft schoolprogramma's ontwikkeld op verschillende niveaus. Een zeer indrukwekkend museum!

Fietstocht

Tijdens deze 2,5 uur durende fietstocht neemt een enthousiaste gids je mee langs de highlights van Rotterdam. Een leuke, ontspannen manier om de stad te leren kennen!

Stayokay Rotterdam

Deze accommodatie is uniek om met uw leerlingen in te verblijven. Verblijf in een van de grootste bezienswaardigheden van de stad en loop zo het centrum in!

Stayokay Rotterdam

Altijd al willen weten hoe het is om in de Kubuswoningen te logeren? In Stayokay Rotterdam kan je het meemaken! De kunstwerken van Piet Blom zijn schots en scheef en al 30 jaar dé eye-catcher van de stad. Aan de moderne bar kan je een heerlijk drankje drinken en andere reizigers ontmoeten. Je kunt een gedeelde of een privékamer boeken. En het leuke is: doordat je in een kunstwerk slaapt is geen enkele kamer hetzelfde!