Schoolreis Oslo

Oslo, de vlakte van de goden

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen werd gesticht in 1048. Jarenlang heette de stad Christiana naar de Deens-Noorse Koning Christiaan IV, maar sinds 1929 heet de stad weer Oslo wat ‘vlakte van de goden’ betekent. Inderdaad, in Oslo waant u zich als een god in… Noorwegen. Laat uw leerlingen dit ook ervaren tijdens een schoolreis naar het adembenemende Oslo. De ligging is namelijk fantastisch aan het begin van de 107 kilometer lange Oslofjord en omgeven door beboste heuvels. Dan zijn er nog eens 40 eilanden binnen de stadsgrenzen!

Karl Johans Gate

Skiën in de winter, zwemmen in de zomer en een keur aan bezienswaardigheden, topmusea en mooie parken; dat is Oslo. Begin uw ontdekkingstocht op de Karl Johans Gate, de boulevard die begint bij het centraal station en doorloopt tot het Koninklijk Paleis. Onderweg komt u langs bekende winkelketens, cafés, restaurants en straatmuzikanten. Op een steenworp afstand vindt u het museum de Nasjonalgalleriet, de Kathedraal van Oslo en Stortinget. Loopt u door tot de haven dan kan u een bezoek brengen aan de Aker Brygge, het Akershuis Slott en het Stadhuis van Oslo. Het Munch Museet is ook zeker een must om te zien tijdens een stedentrip. Hier is het modernisme van Edvard Munch te bewonderen.

Strand en natuur

Op het schiereiland Bygdoy bevinden zich de populairste stranden van de stad, waaronder Strand Huk. Bovendien kan u er mooie wandelingen maken en fraaise musea bezoeken zoals de Vikingskipshuset, het Frammuseet, het Noors Volksmuseum en het Kon-Tiki Museum.  Genoeg gezien en beleefd? Ga dan uit eten en stappen rond de Karl Johans Gate, het chique Bogstadveien of het hippe Grünerlokka. Kortom; op de vlakte van de goden waant u voor even in hogere sferen.

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.