Schoolreis Krakau

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Krakau? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Krakau, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies en natuurlijk meer over de verschillende vervoersmogelijkheden om er te komen. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Krakau begint bij Diogenes Reizen!

Een stad vol verhalen en mythen

Krakau is zonder twijfel de mooiste stad in Polen. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel gespaard gebleven, waardoor veel rijke architectuur bewaard is gebleven. De meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheid is het koninklijk kasteel Wawel, dat majestueus boven de rivier Wisla uit torent. Een bezoek is onmisbaar tijdens de schoolreis naar Krakau. Maar bekijk ook de Grote Markt, de Mariakerk, de Raadhuistoren, de Lakenhallen, het vestingcomplex Barbakan en het Nationaal Museum.

Indrukwekkende uitstapjes

Aan de overkant van de rivier Wisla kunt u de originele metaalfabriek van Schindler nog zien. Beelden van de films Schindler’s List en De Pianist zijn in deze wijk opgenomen. Indrukwekkende uitstapjes buiten de stad voeren naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en naar de ondergrondse zoutmijn Wielizcka.

Krakau biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Krakau.

Impressies

Excursies in Krakau!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Krakau. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek aan de Wieliczka zoutmijn

De Wieliczka zoutmijn is een populaire attractie. De mijn is zeker 700 jaar oud en nog steeds in bedrijf. Het betreft een van de grootste zoutmijnen ter wereld. Tientallen meters onder de grond loopt u door gangen die grotere ruimten met elkaar verbinden en waar figuren zijn uitgehouwen in het zout. Een van de ruimtes is een ondergrondse kerk, waar paus Johannes Paulus II ook eens de mis heeft opgedragen. De Wieliczka zoutmijn is gelegen op ca. 15 km van Krakow en een bezoek meer dan waard tijdens uw werkweek Krakow.

Bezoek Auschwitz-Birkenau

Ten westen van Krakow (op ca. 70 km afstand) ligt Oswiecim. De Duitse naam Auschwitz is besmet vanwege het concentratiekamp dat de nazi’s daar hadden. Het was hun grootste vernietigingskamp. Meer dan anderhalf miljoen Joden, homoseksuelen en zigeuners uit heel Europa zijn hier in de gaskamers om het leven gekomen. Het complex bestaat uit barakken, prikkeldraadversperringen en wachttorens. In het museum worden de verschrikkingen van Auschwitz bijna voelbaar. Het opschrift boven de ingang van het kamp doet wrang aan: 'Arbeit macht frei'. Een indrukwekkend bezoek.

Boottocht op de Wisla

Deze boottocht is een ontspannen manier om tijdens uw schoolreis de stad te verkennen vanaf de rivier, de Wisla. De 1 uur durende boottocht is mogelijk van maandag tm zaterdag in de maanden mei tm september.

Wawel Kasteel

De Wawel is een heuvel in het centrum van Krakow. Het heeft een hoogte van 228 m. en ligt op de oever van de Wisla rivier. Op de Wawel vindt u enkele historische gebouwen, zoals het kasteel en de kathedraal. Het Wawel Kasteel is in het bezit geweest van de Poolse koningen sinds de middeleeuwen. Tegenwoordig vindt u hier een grote kunstcollectie van de Poolse Staat. Zeker een bezoek waard tijdens uw werkweek!

Accommodaties in Krakau!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Atlantis

Eenvoudig hostel, gelegen in het centrum van Krakow tussen de Grote Markt (Rynek Glowny), de Wawelberg en Kazimierz; de Joodse wijk waardoor alle bezienswaardigheden goed te belopen zijn. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage.

1* Hotel Ibis Budget Krakow Stare Miasto (Old Town)

Eenvoudig, maar goed hotel met een centrale ligging in het centrum van Krakow. Nabij vindt u het treinstation en de Krakow University of Technology.

One World Hostel

One World Hostel is gunstig gelegen ten opzichte van de Grote Markt en de Joodse wijk. Het hostel beschikt per verdieping over een gezamenlijke ruimte.

Voorbeeldprogramma

5-daagse schoolreis naar Krakow

Dag 1 - Een eerste impressie
Middag: Aankomst in Krakow.
Aansluitend: Stadswandeling door de oude stad van Krakow. O.l.v. een deskundige gids.
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 2 - Wawel kasteel en Wawel Kathedraal
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Bezoek aan Wawel Kasteel en Wawel Kathedraal.
Middag: Gezamenlijke lunch in het centrum van Krakow.
Aansluitend: Ter vrije besteding.
Avond: Gezamenlijk diner in het centrum van Krakow.

Dag 3 - Een zeer indrukwekkende dag
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt.
Aansluitend: Deze gehele dag staat in teken van Auschwitz-Birkenau. U brengt een bezoek aan deze gedenkwaardige plaats. Uw leerlingen zal dit bezoek lang bijblijven!
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 4 - Krakow vanaf het water met een typisch Poolse afsluiting
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Bekijk de stad tijdens deze werkweek van een hele andere kant. U maakt een boottocht over de Wisla.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Ter vrije besteding.
Avond: Poolse folklore avond.

Dag 5 - Wieliczka zoutmijn en afscheid
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt.
Aansluitend: Bezoek aan Wieliczka zoutmijn. Een excursie die u niet mag missen tijdens uw schoolreis naar Krakow.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Helaas zit de reis er alweer op! U maakt u klaar voor vertrek en de terugreis volgt.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.