Schoolreis Lissabon

Bent u op zoek naar een geschikte bestemming voor een schoolreis of werkweek? Wilt u een bestemming die de leerlingen nooit zullen vergeten? Laat u dan informeren door Diogenes over de mogelijkheden die Lissabon voor u en uw leerlingen te bieden heeft.

Schoolreizen en werkweken naar Lissabon: een moderne stad met rijke cultuur
De Portugese hoofdstad was ooit de rijkste hoofdstad van Europa, met dank aan beroemde ontdekkingsreizigers als Vasco Da Gama. Een bezoek aan het de oude volkswijk Alfama neemt u mee terug in de tijd, terwijl het nieuwe deel van de stad, Parque das Nações, u een blik geeft op de toekomst. In 1998 werd hier de wereldtentoonstelling gehouden waar zo'n elf miljoen bezoekers op af kwamen. Naast deze twee uitersten, staat de stad bol van musea, kerken en prachtige authentieke pleinen. Bekijk o.a. het Castelo de São Jorge, het Mosteiro dos Jerónimos, de Sé Catedral, de Torre de Belém en het Museu Nacional do Azulejo. Een schoolreis naar Lissabon staat garant voor een leuke, unieke en ook leerzame ervaring.

Tramlijn 28
Lissabon kent verschillende vormen van openbaar vervoer die op zich al een toeristische attractie vormen. Van de tramlijnen is lijn 28 wel de meest beroemde: een lijn met oud trammaterieel die door de smalle, bochtige en soms zeer steile straatjes van het oude centrum voert. Op sommige stukjes lijkt een ritje wel een kermisattractie! Ook een drietal kabeltrams en een 45 meter hoge lift - de Elevador de Santa Justa - zijn leuke excursies tijdens een schoolreis naar Lissabon.

Impressies

Excursies in Lissabon!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Lissabon. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Oceanarium

Hét succesnummer. Het Oceanário de Lisboa is een groot aquarium in het oosten van Lissabon. Het is het op één na grootste aquarium van de wereld. Het gebouw lijkt op een vliegdekschip en ligt op een pier in de rivier Taag, gebouwd ter gelegenheid van Expo '98. Het aquarium bestaat uit een centrale tank (die uitzonderlijk groot is) en veel grote vissen bevat, waaronder een zeldzame maanvis. In de vier hoeken van het gebouw stelt elke hoek een kustgebied (Arctische, Atlantische, Indische en Stille Oceaan) voor. Het is ook mogelijk voor uw leerlingen een rondleiding te krijgen "achter de schermen". Dit geeft een nog beter beeld van hoe groot de centrale tank eigenlijk is.

Stadswandeling Alfama wijk

Deze wandeling mag echt niet ontbreken tijdens uw schoolreis Lissabon. Een deskundige Nederlandstalige gids neemt uw leerlingen mee door de wijk Alfama, de oudste wijk van Lissabon. De buurt kenmerkt zich door smalle straatjes met compacte huizen, waarvan de gevels volhangen met drogend wasgoed. De stadswandeling eindigt bij het kasteel São Jorge. Deze vesting diende tot de 16e eeuw als Koninklijk Paleis. Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Torre de Bélem

Een historisch bouwwerk én een mooi uitzichtpunt in Lissabon. Deze verdedigingstoren werd gebouwd toen Portugal over de wereldzeeën heerste en stond oorspronkelijk op een zandbank in de Taag. Door aanslibbing staat de toren nu op het vasteland. Torre de Bélem staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Busexcursie Sintra

Ontdek tijdens uw werkweek het sprookjesachtige Sintra met zijn romantische paleizen. Tijdens deze halve dagexcursie (4 uur) vanuit Lissabon o.l.v. een Engelstalige gids is een bezoek aan het prachtige Palácio da Pena een absolute must. In het historische centrum is er tijd voor verkenning. Ook stopt u aan Cabo da Roca, het meest Westelijke punt van Europa. U rijdt langs Guincho, het bekende surfstrand en langs het Boca do Inferno richting Cascais, om dit prachtige stadje ook nog te bewonderen.

Accommodaties in Lissabon!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Equity Point Lisbon

Dit fraaie hostel is gevestigd in een mooi pand. Centraler kan het niet: gelegen in de charmante wijk Bairro Alto, het culturele hart van Lissabon. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage. Het hostel beschikt over een grote vrijetijdsruimte met bar en gratis wifi, twee terrassen, tuin, keuken, tv lounge en 24 uurs receptie.

Lisbon Youth Hostel

Centraal gelegen hostel in het centrum van Lissabon, naast het beroemde Marques de Pombal. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage. In de jeugdherberg vindt u een bar en gezamenlijke ruimte met pooltafel. Op ca. 150 m. is metrohalte 'Picoas' gelegen.

Lisbon Poets Hostel

Tussen steegjes en oude straten ligt Lisbon Poets Hostel in de trendy wijk Chiado, de oude binnenstad, van Lissabon. Poets hostel heeft een modern interieur en veel authentieke details zijn bewaard gebleven, wat dit hostel zeker bijzonder maakt. Poets beschikt over diverse lounge ruimtes. Er is een 24-uurs receptie. Het hostel beschikt over meerpersoons- of privékamers met faciliteiten op de etage.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.