Schoolreis Barcelona

Barcelona, Gaudi, Ramblas en Tapas

Waar moet u beginnen als je een schoolreis naar Barcelona wil maken? De stad heeft zoveel te bieden. Absoluut niet te missen zijn de werken van architect Gaudí: La Sagrada Familia, Parc Güell en de stadsvilla’s Casa Mila en Casa Batlo. Maar Barcelona is meer. De Ramblas, de Gotische Wijk waar de beroemde kathedraal van Barcelona staat, stadsberg Montjuïc met het Palau Nacional,  Placa Catalunya en het imposante Mercat de la Boqueria. Wilt u uw leerlingen een bijzondere ervaring meegeven? Dan regelen we kaartjes voor het Wetenschapsmuseum CosmoCaixa. Het modernste wetenschapsmuseum in Europa. En na een dag ontdekken, slenteren en genieten is de Olympische haven een heerlijke plek om neer te strijken voor een diner aan het water. Barcelona, wat een heerlijke stad voor een werkweek of schoolreis.

Ontdek het Olympisch dorp

Een schoolreis naar Barcelona staat in de top 5 van populairste bestemmingen. Ga terug naar 1992 en ontdek het Olympisch dorp. In 1992 werden hier de olympische spelen georganiseerd. Belangrijke wedstrijden uit de geschiedenis zijn hier gespeeld. Verder is er hier behoorlijk geïnvesteerd. Denk hierbij aan het Palau Sant Jordi en de uitbreiding van de jachthaven. In dit dorp kijkt u uw ogen uit. Er is op deze plek genoeg te beleven. Het olympisch dorp is zeker een bezoek waard.

Fiets door Barcelona

De meest Hollandse manier om Barcelona te ontdekken: op de fiets. Een fietstocht tijdens de schoolreis in Barcelona is de leukste manier om de highlights te spotten. De brede boulevard maakt Barcelona een populaire fietsstad. Inmiddels ligt er al 200 kilometer fietspad in Barcelona. Tijdens een sportieve activiteit cultuur snuiven met de studenten? Boek dan tijdens de schoolreis een fietstocht door Barcelona.

Maak een rondvaart door de haven

Maak een boottocht door de haven van Barcelona. De stad bezit drie puertos. In Port Vell liggen prachtige, luxe schepen. De haven staat in de top 4 voor cruisetoeristen. U kunt kiezen uit twee verschillende boottochten. Vaar tijdens de schoolreis in of rondom de haven van Barcelona. Kies voor een houten open boot of een catamaran. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Een boottocht tijdens de schoolreis is gegarandeerd een succes!

Op schoolreis naar Barcelona?

Barcelona bezit veel mooie bezienswaardigheden. Teveel om op te noemen. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wij organiseren een schoolreis naar Barcelona die precies aansluit op uw wensen. Neem telefonisch contact met ons op via: 088 10 30 700. Ook kunt u mailen naar: [email protected]. Een succesvolle schoolreis naar Barcelona boekt u bij Diogenes Reizen!

Impressies

Excursies in Barcelona!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Bezoek aan het bergklooster Montserrat en de beroemde wijngaarden van Penedes

Stap met alle leerlingen op de bus en ga tijdens de werkweek zeker op pad naar Montserrat en Penedes wijnstreek. Wij nemen u mee naar de berg Montserrat, waarvan de top op 236 meter ligt. Hier vindt u de imposante locatie van het heiligste oord van Catalonië, het Klooster van Montserrat, dat is omgeven door kapellen en kluizenaarsgrotten. Montserrat werd verwoest in 1811 en in 1844 herbouwd. Tijdens de tour wordt de Basilica met zijn unieke Zwarte Madonna bezocht en als u geluk heeft luistert u naar het beroemde Jongenskoor. Een bezoek aan het kunstmuseum van Montserrat bevelen wij u ook zeker aan. Het museum beschikt over een rijke collectie kunst. Vervolgens gaat u op weg naar de Penedes regio. Deze regio is zeer bekend vanwege zijn wijngaarden. De wijnen en vooral de champagnes (Cava) uit deze regio worden wereldwijd verkocht en gewaardeerd. Na het bezoek van één van deze beroemde caves kan deze excursie worden afgesloten met een proeverij.

Fundacion Joan Miró

Dit museum moet u tijdens de werkweek zeker bezoeken. Joan Miro (1893-1983) studeerde aan de kunstacademie in La Llotja. Miró was een bewonderaar van Catalaanse kunst en het Modernisme. Hij ontwikkelde een surrealistische stijl met levendige kleuren en fantastische vormen. In de jaren vijftig concentreerde hij zich op keramiek. In 1975 ontwierp een vriend het witte museum voor een permanente tentoonstelling van grafisch werk, schilderijen, beelden en wandtapijten, verlicht door natuurlijk licht.

Bezoek de Aandelenbeurs in Barcelona

Zoekt u een excursie die past bij de opleiding van uw leerlingen? Kies dan tijdens uw werkweek voor het bezoek aan de aandelenbeurs Barcelona. Bolsa de Barcelona geeft voorlichtingen en organiseert rondleidingen voor studenten. Duidelijk wordt het effect van de beurs bij belangrijke acute nieuwsberichten. De exacte inhoud van de tour kan op aanvraag aangepast worden in de lijn van de opleiding.

Wetenschapsmuseum CosmoCaixa

Dit museum moet u tijdens de schoolreis zeker bezoeken. De enorme galjoenen die van Catalonië een zeemacht maakten, werden gebouwd in de loodsen van de Drassanes (scheepswerven), waar nu het Maritiem Museum is gehuisvest. Deze Koninklijke werven vormen het grootste middeleeuwse complex in zijn soort in de wereld en zijn in de 13e eeuw gebouwd. Drie van de vier hoektorens van de scheepswerf staan er nog. De blikvanger van het museum is een levensgrote replica van het vlaggenschip waarmee Don Juan van Oostenrijk de Turken in 1571 bij Lepanto versloeg.

Picasso Museum

Een van de grootste trekpleisters tijdens uw schoolreis naar Barcelona is het Museu Picasso, gehuisvest in vijf paleizen aan de Carrer Montcada. Het opende in 1963 met een expositie van werken, geschonken door Jaime Sabartes, een vriend van Picasso. Na zijn dood in 1968 begon Picasso zelf schilderijen te schenken. De collectie is verdeeld in drie secties; schilderijen & tekeningen, grafiek en keramiek. Maar de kracht van de collectie (3.000 stukken) ligt in Picasso’s vroege werken. Er hangt weinig werk uit zijn blauwe en roze periode. Het beroemdste werk is de op Velázques geïnspireerde Las Meninas.

Bezoek aan Picasso museum gaat per audio guide.

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is ongetwijfeld één van de onconventioneelste kerken van Europa. In 1883, een jaar nadat er begonnen was aan een neogotische kerk, kreeg Gaudí de opdracht deze af te maken. Al improviserend veranderde hij alles. Het werd zijn levenswerk. Hij woonde 16 jaar als een kluizenaar op de bouwplaats en ligt begraven in de crypte. Bij zijn dood was slechts één toren van de geboortefaçade voltooid. Na de burgeroorlog werden er meer afgebouwd, volgens het ontwerp van Gaudí. Het werk, gefinancierd met publieke bijdragen, duurt tot op de dag van vandaag voort. Een bezoek aan de Sagrada Familia is een absolute must tijdens uw schoolreis naar Barcelona.

Barcelona Highlights per fiets

Ontspanning én inspanning. Deze trip mag niet ontbreken tijdens uw schoolreis naar Barcelona. De tocht start vlakbij de Ramblas. Daar vandaan fietst uw groep langs de klassieke bezienswaardigheden van Barcelona. Bovendien nemen we u mee naar plekjes die niet in de reisgidsen staan, maar Barcelona juist zo bijzonder maken. Speciaal opgeleide (Nederlands sprekende!) tourgidsen vertellen het verhaal achter deze Catalaanse metropool. Halverwege de tour maakt uw groep een koffiestop. (exclusief) Duur 3 uur.

Boottocht door de haven

Geen schoolreis zonder boottocht. All aboard en vaar door de haven van Barcelona. U kunt kiezen voor twee verschillende boottochten; in en rondom de haven van Barcelona, met een houten open boot, of een catamaran. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bezoek het Catalaanse dorpje Figueras met o.a. het museum van Dalí

Uw werkweek naar Barcelona is pas compleet als uw leerlingen deze excursie hebben gemaakt. Girona, dat 100 kilometer ten noorden van Barcelona ligt, is een elegante stad. Aan de Riu Onyar, rijzen de hoge pastelkleurige huizen hoog boven het water op. Daarachter, in de oude stad, loopt de levendige Rambla de la Libertat met zijn winkels en cafés. De huizen zijn in de 19de eeuw gebouwd op de plaats van een stadsmuur die tijdens de Franse belegering in 1809 deels werd verwoest. De rest van de stadsmuren, waarvan de oudste delen uit de Romeinse tijd stammen, is nog grotendeels intact gebleven. De stad heeft vele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. U brengt een bezoek aan de Kathedraal met haar museum van middeleeuwse kunst en aan een bijzonder Arabisch bad. Na de lunch in een restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd wordt de excursie vervolgd naar Figueres, de geboorteplaats van Salvador Dali. Hier brengt u een bezoek aan het beroemde Dalimuseum.

Aquarium Barcelona

Dit is niet zomaar een bezoek aan het Aquarium van Barcelona! Wat dacht u van een kijkje achter de schermen van deze bijzondere waterwereld. Uw leerlingen wordt geleerd hoe de watercultuur ontstaat, waar men op moet letten tijdens het voeren van de vissen, welke organismen zijn noodzakelijk om achter te blijven bij het filteren van het water. Ook ziet uw groep de quarantaine ruimte waar nieuwe vissoorten worden gekweekt. Een absolute aanrader voor uw schoolreis. Duur ca. 2 uur.

Casa Milà, ontwerp van Gaudí

Als u tijdens uw werkweek of schoolreis de bijzondere architectonische hoogstandjes van bijvoorbeeld Gaudi wilt bezoeken, bieden wij verscheidene excursiemogelijkheden aan met of zonder rondleiding van een gids. Deze rondleidingen kunnen eventueel aangepast worden aan een lesprogramma Een zeer beroemd gebouw van Gaudi is Casa Mila. Casa milà, meestal “La Pedrera” genoemd, vormt de grootste bijdrage van Gaudi aan de civiele bouwkunst van Barcelona. “La Pedrera”, gebouwd tussen 1906 en 1910 week volkomen af van de normen in die tijd en is gebouwd voor de Milà familie. Gaudí ontwierp het acht verdiepingen tellende appartementenblok rond twee ronde binnenplaatsen en maakte het tot een van zijn meest ambitieuze en vernieuwende creaties. De ramen lijken uit steen zijn weggehakt en de ingewikkelde balkons van ijzerwerk, liggen als zeewier tegen de golvende muren van witte, onbewerkte steen. Er is in het hele gebouw geen rechte muur te vinden en alle vormen zijn organisch en elegant. Casa Milà is vandaag de dag het eigendom van een stichting en in het gebouw vinden nu talloze culturele evenementen en tentoonstellingen plaats.

Museu Marítim en Drassanes

De enorme galjoenen die van Catalonië een zeemacht maakten, werden gebouwd in de loodsen van de Drassanes (scheepswerven), waar nu het Maritiem Museum is gehuisvest. Deze Koninklijke werven vormen het grootste middeleeuwse complex in zijn soort in de wereld en zijn in de 13e eeuw gebouwd. Drie van de vier hoektorens van de scheepswerf staan er nog. De blikvanger van het museum is een levensgrote replica van het vlaggenschip waarmee Don Juan van Oostenrijk de Turken in 1571 bij Lepanto versloeg. Het museum is een interessante excursie tijdens uw schoolreis naar Barcelona.

Parc Güell (Gaudi)

Hét succesnummer van elke werkweek. Antoni Gaudí kreeg rond 1890 de opdracht om op 20 ha een tuinstad te ontwerpen. Van dit plan kwam weinig terecht. Het mooie park dat er nu ligt is tussen 1910 en 1914 aangelegd. Het meest intrigerend is de Zaal van de Honderd Zuilen, een spelonkachtige hal met 84 scheve zuilen, versierd met mozaïekwerk van glas en keramiek.

Olympisch Dorp

Ga tijdens uw schoolreis Barcelona terug naar 1992 en bewonder het Olympisch Dorp. In Barcelona werden in dat jaar de Olympische Spelen georganiseerd en hiervoor heeft de stad in die tijd veel geld gestoken in sportfaciliteiten. Barcelona was een belangrijke Olympische stad waar een aantal van de beste wedstrijden uit de geschiedenis zijn gespeeld. Het Montjuic Stadium, het Palau San Jordi en de uitbreiding van de jachthaven waren enkele van de grootste investeringen. Andere plaatsen waar belangrijke wedstrijden hebben plaatsgevonden zijn Camp Nou en het Palau Blaugrana. Opvallend is ook de sculptuur ‘Pez y Esfera’, een koploze vis, ontworpen door Frank Gehry.

Accommodaties in Barcelona!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Urbany Hostel

Dit nette en trendy hostel is het eerste geheel 'eco-vriendelijke' gebouw in Barcelona. Urbany heeft een gunstige ligging, de Sagrada Familia is op loopafstand en de metrohalte 'Clot' ligt op ca. 200 meter afstand. Urbany Hostel heeft een mooi terras en een vrijetijdsruimte met pooltafel en gratis gebruik van internet in de lobby. Er is wifi in de lobby en op de kamers. Er is een 24-uurs receptie.

3* Hotel Costa Brava

Aan de Costa Brava gelegen drie sterren hotel. In de meeste van onze drie sterren hotels aan de Costa Brava, die wij gebruiken voor schoolreizen, is een zwembad aanwezig, die voor aangename verkoeling zorgt na een warme dag in de stad Barcelona. Verblijf is op basis van halfpension, d.w.z. een ontbijt in de ochtend en een eenvoudig diner in de avond.

Amistat Beach Hostel

Dit nieuwe hostel in Barcelona heeft recentelijk haar deuren geopend. Gelegen op 500 meter van het La Mar Bella strand in El Poble Nou. Metrohalte Poble Nou ligt dan ook op 500 meter loopafstand. Dit nieuwe hostel is voorzien van alle nieuwste gemakken. Gratis gebruik van de computerruimte, gameroom, een terras, gratis bagageruimte, ruime keuken en 24 uurs receptie. Een heel leuke accommodatie om te verblijven tijdens uww schoolreis naar Barcelona.

Generator hostel

Het onlangs geopende Generator Hotel is gevestigd op 500 meter afstand van de avenue Passeig de Gracia. Dit nieuwe trendy / urban style hostel is een ideale plek voor een schoolreis naar de stad van Gaudi. Verblijf is op meerpersoonskamers voorzien van eigen badkamer en kluisjes op de kamers. Faciliteiten zijn o.a: gratis WiFi in de lobby & een vrijetijdsruimte. Metrohalte: Verdaguer en Diagonal op ca. 500 meter loopafstand.

Camping 3 Estrellas

Deze eersteklas camping is gelegen in Gavá aan het strand. De bruisende stad Barcelona ligt op ca. 12 km afstand. Het verblijf is in mobilhomes voor max. 6 personen. De camping biedt vele faciliteiten zoals receptie, zwembaden, restaurant, supermarkt, barbecueplaats en basketbalveld. Een bushalte bevindt zich op ca. 300 m. Deze bus brengt u naar Barcelona in ca. 30 minuten.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.