Schoolreis Madrid

U gaat met uw leerlingen op pad? En bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Madrid? Dan bent u aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Madrid, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies. Maar één ding is zeker, elke werkweek naar Madrid begint bij Diogenes Reizen!

Een Spaans Paradijs op aarde
Een bekende Spaanse uitdrukking luidt: ‘De Madrid al Cielo’. Het betekent zoveel als: van Madrid in één ruk naar de hemel ofwel, in Madrid vindt u het paradijs op aarde. Het is zeker waar. Madrid is namelijk een wereldstad waar u ogen en oren te kort komt. Cultureel, architectuur en een rijke historie. Madrid heeft voor elk wat wils. Bekijk o.a. Het Koninklijk Paleis, de Plaza Mayor, het Retiropark, het Prado museum, de Almudena Kathedraal, de Puerta del Sol en de Rastro markt. Madrid biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Madrid.

Impressies

Excursies in Madrid!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Madrid. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Prado Museum

Het Prado-museum in Madrid is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Hier vindt u werken van de 12e tot de 19e eeuw en in het bijzonder werk van Velázquez en Goya. Het gebouw werd in 1785 gebouwd en in 1819 geopend als museum. Een absolue aanrader om te bezoeken tijdens uw werkweek naar Madrid.

Dagtocht Toledo

Op ca. 80 km ten zuiden van Madrid vindt u Toledo. Het historisch oude centrum van dit stadje ligt op een heuvel boven rivier de Taag. Dit oude centrum bevindt zich achter oude muren. In de middeleeuwen was Toledo een smeltkroes van Christelijke, Islamitische en Joodse cultuur. De kathedraal, een van de mooiste bezienswaardigheden in Toledo, is tijdens deze periode gebouwd. Ook ziet u veel werk van El Greco terug. Toledo is zeker een bezoek waard tijdens uw werkweek Madrid. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bezoek aan de Beurs van Madrid

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij een beurs? Dit is uw kans. O.l.v. van een Engelstalige gids bezoekt u samen met uw leerlingen de beurs van Madrid (Bolsa de Madrid).

Stadswandeling Madrid

Uw leerlingen kunnen tijdens uw schoolreis Madrid het beste te voet ontdekken. Deze wandeling o.l.v. een gids voert u langs de vele bezienswaardigheden die Madrid rijk is. Natuurlijk is het ook mogelijk dat u samen met de gids een route samenstelt.

Accommodaties in Madrid!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel La Posada de Huertas

Modern hostel gelegen in hartje Madrid. Vanaf hier bent u zo bij de bekende bezienswaardigheden, pleinen en park del Retiro. Leerlingen verblijven op meerpersoonskamers. Faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage.

Safestay Madrid

Safestay Madrid ligt in een groots gebouw in Madrid, op slechts 5 minuten wandelen van de markt Fuencarral en de levendige wijk Chueca. Er is een heerlijke rooftopbar aanwezig en zelfs een bioscoop. De moderne kamers zijn voorzien van individuele kluisjes, de meeste hebben zelfs een balkon.

U Hostel Madrid

U Hostel Madrid is een modern hostel, gevestigd in een 19e-eeuws gebouw. Met ca. 20 minuten bent u in hartje Madrid. U kunt ook gebruik maken van de metro. Metrostations Alonso Martinez en Bilbao liggen op loopafstand. Faciliteiten van het hostel zijn o.a. een terras, een bioscoopzaal, een lounge gedeelte, gratis wifi en een eigen eetgelegenheid. Iedere kamer heeft een eigen thema waardoor het verblijf uw leerlingen zeker zal bij blijven.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.