Schoolreis Valencia

Bent u op zoek naar een geschikte bestemming voor een schoolreis of werkweek? Wilt u een bestemming die de leerlingen nooit zullen vergeten? Laat u dan informeren door Diogenes over de mogelijkheden die Valencia voor u en uw leerlingen te bieden heeft.

De vele culturen die in Valencia geleefd en geheerst hebben, hebben allen hun sporen nagelaten en dat maakt een schoolreis naar Valencia zo interessant . Niet alleen tal van cultuurhistorische (openbare) bouwwerken zijn er te vinden maar ook de woonwijk Eixample is een openluchtmuseum op zich met haar art-nouveau architectuur. Verbazen zult u zich in het Turia Park. Hier ontwierp de in Valencia geboren architect Santiago Calatrava, het futuristische ‘La Ciudad de las Artes y las Ciencias’ (Stad van de Kunsten en Wetenschappen). Bekijk ook de schitterende markthal Mercado Central, het Plaza del Ayuntamiento, de kathedraal van Valencia, het museum voor moderne kunst en de historische zijdebeurs. Wilt u tijdens de schoolreis naar Valencia ook van de natuur genieten, dan is een bezoek aan de Botanische Tuin of aan het natuurpark La Albufera aan te raden.

Impressies

Excursies in Valencia!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Valencia. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) is een geweldig cultureel wetenschappelijk complex in Valencia gelegen in de droge rivierbedding van de omgelegde rivier de Turia. De ontwerper van deze gebouwen is de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en zijn een voorbeeld van moderne architectuur. U zult uw ogen uitkijken als u deze gebouwen bezoekt tijdens uw werkweek Valencia.

Bezoek Albufera Natuurpark

Het natuurpark Albufera met het grootste meer van Spanje, gelegen op ca. 11 km ten zuiden Valencia, is het centrum van de rijstindustrie en een paradijs voor trekvogels. Bij aankomst volgt een boottocht over het meer. U eindigt bij een barraca voor een bezoek aan deze traditionele woning. U komt in dit natuurgebied helemaal tot rust.

Stadswandeling Valencia

Uw leerlingen kunnen tijdens  de schoolreis Valencia het beste te voet ontdekken. Deze wandeling o.l.v. een Nederlands- of Engelstalige gids voert langs monumentale gebouwen, pleinen en smalle straatjes. Terwijl u door het historische centrum loopt, vertelt de gids uw leerlingen over het ontstaan van deze Mediterrane stad. Ook wordt meer duidelijk over de gebruiken, producten en hoort u anekdotes van Valencia. Natuurlijk is het mogelijk dat u samen met de gids een route samenstelt.

Accommodaties in Valencia!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Red Nest

Red Nest Youth Hostel is een modern hostel, gevestigd in gerenoveerd 19e-eeuws pand. De ligging is centraal in het centrum van Valencia.

Valencia Center Youth Hostel

Verblijf met uw leerlingen in dit centraal gelegen hostel in Valencia. Naast het hostel vindt u Plaza de la Virgen en de Kathedraal. De faciliteiten van de meerpersoonskamers bevinden zich op de etage.

Hostel Purple Nest

Modern hostel, gevestigd in een centraal gelegen, gerenoveerd 19e-eeuws pand. Op loopafstand vindt u de belangrijke bezienswaardigheden.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.