Schoolreis Praag

Praag, Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens

Na een schoolreis naar Praag zul je het met ons eens zijn; de Gouden Stad herbergt een overweldigende hoeveelheid aan goed bewaarde, historische gebouwen. Begin de ontdekkingstocht met de leerlingen op het Wenceslasplein. Wandel verder naar het oude stadsplein met de befaamde astronomische klok en vervolg uw weg over de markante Karelsbrug naar de majestueuze Praagse Burcht. Diogenes Reizen organiseert graag een uitgebreide excursie naar de burcht met als hoogtepunten een bezoek aan het oude Koninklijke paleis, de St. Vituskathedraal en het gouden straatje waar Franz Kafka ooit woonde. Vergeet vervolgens ook de indrukwekkende Joodse wijk, het Nationaal Theater en het " Dansende Huis" niet en al die andere bezienswaardigheden. En maak van uw schoolreis of werkweek naar Praag een intrigerende belevenis die de leerlingen voor altijd bij zal blijven.

Impressies

Excursies in Praag!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Praag. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Theresienstadt

Terezín ligt ca. 65 kilometer ten Noorden van Praag aan de rivier de Ohre. Het werd in 1780 als vestingstad gebouwd onder keizer Josef II en vernoemd naar keizerin Maria Theresia. Het kleine fort werd in de 19e eeuw een gevangenis. Tijdens de Duitse bezetting, werd het gevorderd door de Gestapo die 32.000 gevangenen opsloot in deze politieke gevangenis. Daarnaast ontstond in Terezín een Joods getto waarin ruim 140.000 Oost-Europese Joden verbleven. Meer dan 87.000 van hen werden naar de uitroeiingskampen gebracht en minder dan 4.000 kwamen levend terug. Terezín werd door de Duitsers als propagandakamp gebruikt om de internationale publieke opinie te misleiden. In het gettomuseum wordt op een eenvoudige en gevoelige manier het dagelijks leven in het getto beschreven.

Mountainbiken in het Karlstejn gebied

Mountainbiking is een ideale manier om tijdens uw schoolreis Praag de fraaie natuur te ontdekken. De start van de tocht is in het plaatsje Karlstejn dat ca. 35 km buiten Praag. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatief goede fietsen en helmen.

WOW Show

Het WOW theater is het grootste en modernste black light theater van Praag. De wow show is een visuele fantasieshow die erg leuk is om te bezoeken tijdens uw schoolreis naar Praag.

Bottocht met dinerbuffet

Een boottocht over rivier de Moldau in de avond geeft een prachtig uitzicht over de stad Praag. Onder het genot van een hapje en een drankje is dit een avondprogramma bij uitstek. Ook te boeken als lunch in de middag. Een absolute aanrader als excursie tijdens uw schoolreis naar Praag.

Krizik fontein

De Krizik fontein op het oude jaarbeursterrein biedt ‘s avonds een multimediaspektakel met muziek, waterchoreografie en kleurige lichteffecten. Er worden shows opgevoerd met verschillende thema's, zoals Broadway, Romeo en Julia, Carmen, Disney en vele anderen. Geen voorstellingen in de wintermaanden (november t/m half maart). Een show duurt 30 tot 40 minuten.

Accommodaties in Praag!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

3* Hotel Globus

Dit driesterrenhotel is rustig en mooi gelegen op een heuvel in Praag 4. De "achtertuin" van het hotel bestaat uit het grootste park/bos van Praag; Krcsky Les heeft 300 ha. aan gras en bomen. Het hotel beschikt o.a. over een 24-uurs receptie met ruime lobby en restaurant. Een boodschapje haalt u in de nabijgelegen Tsjechische Albert Heijn "Albert". Op ca. 600 m ligt een metrohalte en 12 minuten later stapt u uit bij het Wenceslausplein (Václavské námestí). De meerpersoonskamers beschikken over eigen douche en toilet.

3* Hotel Olympik Tristar

Dit eenvoudige driesterrenhotel ligt in Praag 8. Met de metro (gelegen op ca. 500 m.) is het historische centrum snel te bereiken. Het hotel beschikt o.a. over een receptie, lift, en restaurant. De meerpersoonskamers beschikken over eigen faciliteiten.

A&O Hostel Praag Metro Strizkov

Fris en compleet gerenoveerd hostel, gelegen in Praag 8. De metro stopt op ca. 600 m en brengt u in ca. 15 min naar het centrum. In het hostel kunt u gratis gebruik maken van wifi. Het verblijf is op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Hostel PLUS Prague

Plus Prague Hostel is een zeer comfortabel hostel, gelegen net iets buiten het centrum in Praag 7. De tram stopt op ca. 200 meter en de metro ligt op ca. 10 min. loopafstand. Slechts 3 stops scheiden u van het historische centrum van de stad. Het hostel beschikt o.a. over een gratis zwembad, gratis sauna, chill-out ruimte met groot tv scherm, gratis wifi in openbare ruimtes, een restaurant en een volleybalveldje.

Hostel Equity Point Praag

In 2013 geopend hostel van de Equity Point keten. Zeer centraal gelegen in Praag 1. Het oude centrum is wandelend makkelijk te bereiken. Zo liggen zowel de Karelsbrug als het Oude Plein op ca. 850 m. Tramhalte op ca. 200 m. Het hostel heeft een receptie met lounge en een tv-ruimte in de kelder. De meerpersoonskamers beschikken over eigen douche en toilet.

Voorbeeldprogramma

5-daagse schoolreis Praag

Dag 1 - Aankomst
Ochtend: Vertrek vanaf uw eigen opstapplaats. Vanaf Utrecht is Praag ca. 855 km / ca. 11,5 uur rijden.
Begin van de avond: Aankomst in Praag.
Aansluitend: Gezamenlijk diner nabij of in uw accommodatie.

Dag 2 - Een eerste impressie
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in de accommodatie.
Aansluitend: De Nederlandstalige gids neemt u mee voor een stadswandeling door deze prachtige stad.
Middag: Gezamenlijke lunch.
Aansluitend: Bezoek aan het 93 meter hoge uitzichtplatform van de televisietoren. Daarna wordt er aan de voet van de toren een spelletje minigolf gespeeld.
Avond: Gezamenlijk diner.
Aansluitend: Bezoek aan de spectaculaire Krizik fontein.

Dag 3 - Actief Praag
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Verken tijdens deze schoolreis de omgeving van Praag op een sportieve en actieve manier, namelijk per mountainbike.
Middag: Bezoek aan de Praagse Burcht.
Avond: U gaat Praag van een hele andere kant bekijken: vanaf het water. Maak met uw leerlingen deze boottocht inclusief dinerbuffet.

Dag 4 - Terezin
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Vertrek naar Terezin (Theresienstadt). Uw leerlingen zullen geraakt worden door het bezoek aan dit voormailige concentratiekamp. Op de terugreis worden de meegenomen lunchpakketjes genuttigd.
Middag: Ter vrije besteding.
Avond: Vul uw avond met dit ludieke avond programma: de WOW Show.

Dag 5 - Afscheid
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad! En komt er een eind aan uw schoolreis Praag.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.