Groepsreis Sarajevo

Een unieke bestemming waar de tijd heeft stil gestaan

 Ga met uw collega’s, vrienden of vereniging op reis naar een bijzondere bestemming. Het is niet een bestemming die voor de hand ligt, maar uniek is het zeker. Sarajevo is een bestemming waar de Turkse invloeden en de littekens uit de oorlog nog zichtbaar zijn. Het is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, wat tot 1992 deel uitmaakte van het voormalig Joegoslavië. Er volgde een dramatische oorlog waarbij in 1995 de vrede werd getekend. Sarajevo is een bestemming waar de oorlog nog een belangrijke rol speelt, maar het is ook zoveel meer dan dat.  

Het verdriet van de oorlog

De oorlog speelt in Sarajevo nog een zeer belangrijke rol en dat is onder andere terug te zien in het Tunnelmuseum. De tunnel is een bijzondere bezienswaardigheid, aangezien deze werd gegraven in 1993 tijdens de belegering van de stad. Het was voor inwoners de enige verbinding met de rest van de wereld. Tegenwoordig is het een museum en kunt u hier een kijkje nemen. Hier leert u alles over de oorlog. Breng ook zeker een bezoek aan Galerija 11/07/95, een memorial waar u door middel van visuele tentoonstellingen een kijkje krijgt in de geschiedenis van Bosnië.

In 1984 werden de Olympische Winterspelen in Sarajevo gehouden, maar de burgeroorlog heeft daar weinig van overgelaten. Tijdens de oorlog werd de bobsleebaan gebruikt door sluipschutters. Tegenwoordig is dit een echte bezienswaardigheid en staat het vol met street art.

Voor velen werd het startschot van de eerste wereldoorlog gegeven in Sarajevo. Dit gebeurde op De Latijnse Brug, waar in 1914 de aarshertog Frans Ferdinand werd doodgeschoten. De brug lijkt niet heel interessant, maar met het verhaal erachter is het een bijzondere bezienswaardigheid.

Wilt u ook deze unieke bestemming beleven en weten wat Diogenes Reizen voor u kunt betekenen? Neem contact met ons op dan nemen we samen de wensen en mogelijkheden door!

Impressies

Er zijn geen items gekoppeld.

Er zijn geen items gekoppeld.