Groepsreis Istanbul

Istanbul, waar oost en west samenkomen

Byzantium, Constantinopel, Istanbul… wat een fascinerende bestemming voor uw personeelsreis. Slenter door de historische wijk Sultanahmet met de Hippodroom, de Blauwe Moskee en de Aya Sophia. Of ga naar de Grote Bazaar waar u heerlijk kunt shoppen. Bezoek ook zeker het Topkapi Paleis met de haremvertrekken van de Sultan, een origineel koffiehuis en maak een boottocht over de Bosporus. Speciaal voor u en uw collega’s regelt Diogenes Reizen graag een bezoek aan de Prinseneilanden. De voormalige verbanningsoorden voor de prinsen van het Byzantijnse Rijk kunt u nu te paard, met de fiets of een koetsje ontdekken. Maar wat u ook gaat bekijken of beleven; overal proeft u die bijzondere combinatie van Oosterse en Europese sfeer die van Istanbul zo’n heerlijke stad voor personeelsreizen maakt.

Impressies

Excursies in Istanbul!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Fietstocht Istanbul

Gaat u naar Istanbul tijdens uw personeelsreis of jubileumreis en wilt u niks missen van de stad? Dan moet u zeker Istanbul per fiets proberen. U fietst met uw collega's langs alle grote highlights van Istanbul: Gülhane park, het Topkapi paleis, het hippodroom, Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Bij de traditionele vismarkt van Kumkapi stopt u om te genieten van het uitzicht over de zee, de eilanden en het Aziatische deel van de stad. U fietst door het Romeinse Valens Aquaduct en proeft het traditionele drankje Boza. Ook maakt u een stop bij de Süluymaniye moskee, waar een mooi panorama van de stad te zien is. Kortom, deze fietstocht is dé manier om tijdens uw groepsreis Istanbul te zien en te leren kennen.

Boottocht over de Bosporus

Geniet van een boottocht op de Bosporus, de rivier die Azië van Europa scheidt. Een fantastische manier om met tijdens uw bedrijfsuitje op een originele manier Istanbul en haar mooie monumenten te bezichtigen.  Het is ook mogelijk om deze boottocht te combineren met een halve dagtocht ('s ochtends of 's middags mogelijk). Uw groep wordt dan opgehaald per bus vanaf uw accommodatie en tijdens deze dagtocht gaat u tevens met de kabelbaan naar Pierre Loti. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Istanbul.

Turkse hapjes en drankjes tour

Wilt u de lekkerbekken ook verwennen tijdens uw groepsreis Istanbul, dan is deze culinaire wandeling iets voor u. U kiest verschillende traditionele gerechten (3 snacks en 2 drankjes) en deze proeft u in verschillende restaurants, die u tegenkomt tijdens deze tour.

Turkse Avond

Beleef een echte Turkse avond tijdens uw personeelsreis! In een authentiek restaurant geniet u met uw groep van een Turks diner terwijl u kijkt naar een Turkse show met oosterse buikdanseressen en een traditionele volksdans.

Accommodaties in Istanbul!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, Diogenes Reizen vindt altijd een passende accommodatie.

4* Hotel Grand Washington

Grand Washington Hotel is recent gerenoveerd en in een ander jasje gestoken. Een moderne uitstraling en diverse faciliteiten als een spa, restaurant op het dakterras en bar. U vindt het hotel in de wijk Laleli, een goede uitvalbasis om de bezienswaardigheden te bezoeken.

3* Hotel Residence

Hotel Residence is een kleinschalig hotel, gelegen in het moderne gedeelte van Istanbul, in de wijk Beyoglu. De hoofdwinkelstraat ligt vlakbij. Met de metro en de kabelbaan bent u in ca. 15 minuten in het oude centrum. Het hotel heeft een restaurant.

4* Hotel The Peak

Elegant, modern viersterrenhotel gelegen in de wijk Tepabasi, vlakbij de hoofdwinkelstraat. In deze bruisende wijk vindt u vele restaurants en barretjes. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant en een bar. Met de metro en kabelbaan bent u in ca. 15 minuten in het oude centrum van Istanbul.

4* Hotel Orka Royal

Modern hotel met een top locatie. U vindt dit hotel in de wijk Sikeci, in het oude centrum van Istanbul. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar, ruime lobby, Wellness gedeelte en een zwembad op het dakterras.

Voorbeeldprogramma

3-daagse groepsreis naar Istanbul

Dag 1 - Uw eerste kennismaking
Middag: Aankomst in Istanbul. Het begin van uw groepsreis.
Avond: Diner cruise met uw collega's over de Bosporus. Gegarandeerd dat deze avond u allemaal nog lang zal bijblijven.

Dag 2 - Gedenkwaardige ontdekkingstocht door Istanbul
Ochtend: Gezamenlijk ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Pak samen met uw groepsleden de fiets en ontdek Istanbul op dit typisch Hollandse vervoermiddel.
Middag: Na de gezamenlijke lunch gaat u Istanbul van een hele andere kant bekijken. Stap met uw groep op de boot en geniet van deze stad vanaf het water.
Avond: Gezamenlijk diner nabij uw accommodatie.

Dag 3 - Een historisch afscheid
Ochtend: Ontbijt in uw accommodatie.
Aansluitend: Bezoek aan Hagia Sophia en het Topkapi Paleis. Dé bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bedrijfsuitje Istanbul.
Avond: Helaas zit uw reis er alweer op! U neemt afscheid van deze indrukwekkende stad.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elk bedrijfsuitje vinden wij de voordeligste vlucht.