Schoolreis Dublin

U wilt met uw leerlingen op pad? En u bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Dublin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Dublin, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Dublin begint bij Diogenes Reizen!

De bewoners van de Ierse hoofdstad Dublin dragen vriendelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel. De stad kent een echte pub-cultuur met pubs voor muziekliefhebbers (de singing pubs), maar ook voor artiesten, studenten en schrijvers. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat Dublin de stad is waar schrijvers als Wilde, Shaw, Yeats, Joyce en Beckett hun roots hebben liggen. Alles kunt u hierover terugvinden in het Writers Museum. Maar de stad heeft natuurlijk veel meer te bieden voor een schoolreis zoals het National Museum, Trinity College, de St Patrick's Cathedral, Powerscourt, de National Gallery en Christ Church Cathedral om maar een aantal bezienswaardigheden te noemen.

Dublin biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor u uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Dublin.

Impressies

Excursies in Dublin!

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Dublin. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

St. Patrick's Cathedral

Aartsbisschop John Comyn liet in 1191 een drieschepige, kruisvormige basiliek bouwen. In de 13e eeuw werd het in de stijl van de vroege Engelse Gotiek herbouwd. St. Patrick’s is een pantheon van grafstenen en gedenkplaten, van de laatste Keltische bard en van de eerste en vierde Ierse presidenten. De grootste kerk van Ierland is een gedenkteken voor zijn beroemde deken, Jonathan Swift. Er zijn dodenmaskers, boeken en de kansel te zien.

National Museum of Ireland - Archeologie

Dit historische gebouw van Archeologie en Historie werd in 1890 ontworpen door Thomas Deane en bevat de hoogtepunten uit de Ierse kunst. In de centrale galerijenhal wordt het Ierse goud uit de Bronstijd getoond en vondsten uit de steentijd waaronder een uitgeholde boomstam van meer dan 15 meter lang waarin werd gevaren. De Treasury toont de bekendste Keltische en vroegchristelijke ijzerkunstwerken zoals onder meer de Ardagh-kelk. Verder zijn er het Ierland van de Vikingen en Middeleeuws Ierland te ontdekken.

Historisch Dublin

De historische wandeltochten zijn samengesteld door Pat Liddy: een bekende geschiedkundige en schrijver in Dublin. De wandeltocht is zowel informatief als vermakelijk, elke tocht zit vol verhalen over de Middeleeuwen, kastelen, kathedralen en Temple Bar.

Accommodaties in Dublin!

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Gastgezinnen regio Dublin

Ontdek het leven van een echte Ierse familie. Slaap bij ze in huis, schuif bij ze aan als ze gaan eten en ervaar de Ierse gezelligheid in een gastgezin.

Hostel - Ashfield House

Dit hostel ligt zeer centraal, praktisch naast Trinity College en vlakbij O'Connell Bridge. Op 5 min. lopen vindt u Temple Bar, Grafton Street en andere bezienswaardigheden. In het hostel is gratis WiFi. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met eigen faciliteiten.

Hostel - Abraham House

Dit hostel is gevestigd in een mooi herenhuis. De ligging is centraal in het centrum van Dublin, op ca. 2 min. lopen van het Centraal Station en ca. 10 min. lopen naar Temple Bar en Grafton Street. In het hostel is gratis WiFi. Het hostel beschikt over meerpersoonskamers met eigen faciliteiten.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat.

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.