Schoolreis Wenen

U wilt met uw leerlingen op pad? En je bent op zoek naar een werkweek of schoolreis op maat naar Wenen? Dan ben je aan het juiste adres. Lees hier snel meer over uw schoolreis naar Wenen, met informatie over accommodaties, educatieve, culturele en actieve excursies. Maar één ding is zeker, elke schoolreis naar Wenen begint bij Diogenes Reizen!

Pracht en praal in de hoofdstad van de klassieke muziek
Wenen is uitdagend. Er is zoveel te zien en te beleven! Natuurlijk doe je in de wereldhoofdstad van de klassieke muziek een avondje Staatsopera en wals je mee op de klanken van bekende Weense componisten als Mozart en Strauss. En natuurlijk bezoek je een Weens koffiehuis voor een heerlijke Sachertorte. Maar dan bent u nog niet eens halfweg Wenen.

Bezienswaardigheden van Wenen
Ga tijdens uw schoolreis in ieder geval naar het Hofburg Paleis, eeuwenlang het machtscentrum van de Habsburgers. Ook in dit indrukwekkende bouwwerk moet u keuzes maken. Gaat u naar de schatkamer met de kroonjuwelen? Of wordt het de Spaanse Rijschool? De zilverkamer of het Sissi Museum? En dan Schloss Schönbrunn met zijn concerten en Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld, de schitterende Stephansdom, genieten van het uitzicht in het reuzenrad van pretpark Prater of de opvallende huizen van Hundertwasser bewonderen. Wat een dilemma! Maar Wenen is meer dan bezienswaardigheden en klassieke muziek.

Wenen biedt veel educatieve- en actieve excursies. Hieronder worden er een paar voor je uitgelicht. Daarnaast geven we een aantal overnachtingsmogelijkheden voor uw schoolreis naar Wenen.

Impressies

Wij helpen graag met het samenstellen en organiseren van een passend excursieprogramma in Wenen. Van actief en cultureel tot culinair en gezellig: Diogenes Reizen beschikt over een omvangrijke database en heeft voor elke wens een excursie op maat. De excursies op deze pagina zijn slechts een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod.

Stadswandeling Wenen

Het historische centrum van Wenen staat op UNESCO’s wereld erfgoedlijst. Tijdens jullie schoolreis mag deze wandeling niet ontbreken. Een deskundige Nederlandstalige gids voert je mee langs de Sint Stephen Kathedraal, het oude raadhuis, het winterpaleis van prins Eugenius en vele andere historische gebouwen. Tijdens het wandelen proef je de keizerlijke sfeer van het oude Wenen.

🕑 Duur: 3 uur

 

Paleis Schönbrunn

Het Schönbrunn Paleis is een van de meest belangrijke culturele monumenten in Oostenrijk. Het Paleis staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gehele complex bestaat uit het paleis, park met haar beelden en fonteinen en natuurlijk de Schönbrunn dierentuin. In het paleis leefde de Habsburgse dynastie tot aan het einde van de monarchie in 1918. Een bezoek aan het Schönbrunn is onmisbaar tijdens jullie schoolreis naar Wenen.

Paleis Hofburg

Tot 1918 was Paleis Hofburg, gelegen in het centrum van Wenen het politieke hart van de Oostenrijkse monarchie. Vandaag speelt Paleis Hofburg eenzelfde rol in de Oostenrijkse republiek. Ooit regeerde hier de Oostenrijkse keizer, nu huisvest het paleis de premier en zijn ministers. Een entreeticket tot Paleis Hofburg verschaft toegang tot drie onderdelen van dit prachtige complex: - De Keizerlijke zilvercollectie toont o.a. prachtige serviezen en vazen. - Het Sisi museum stelt allerlei persoonlijke objecten van deze bijzondere en beroemde Keizerin tentoon - De Keizerlijke appartementen bestaande uit 19 kamers.

Het Belvedere museum

Het Belvedere bestaat uit 2 gebouwen, het Hoge Belvedere en het Lage Belvedere. Willen je leerlingen tijdens hun werkweek een fascinerend uitzicht over Wenen? Het Hoge Belvedere staat op een verhoging en geeft je het beroemde ‘Belvedere-uitzicht. Aan de andere kant van het park ligt het Lage Belvedere. Het Lage Belvedere was het woonpaleis van prins Eugen. Je ziet er prachtige ruimtes, zoals de Marmeren Galerij en de Gouden Kamer.

Diogenes Reizen kent de weg in meer dan 75 Europese (hoofd)steden en daarbuiten. Ook als het gaat om de leukste, gezelligste en beste accommodaties, geschikt voor elke groepsgrootte, bieden we een scala aan mogelijkheden. Welke voorkeuren er ook zijn, wij vinden altijd een passende accommodatie. Onderstaand is een greep uit ons aanbod!

Hostel Brigittenau

De jeugdherberg ligt op 20 minuten met het openbaar vervoer van het centrum (openbaar vervoer voor de deur). Het verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten op de etage.

A&O Hostel Wenen

Net iets buiten het stadscentrum ligt A&O hostel Wensen. Verblijf jongeren is op meerpersoonskamers met faciliteiten. Metro op ca. 300 meter.

Meininger Hotel Vienna Central Station

Zowel het winkelgebied van de Favoritenstrasse als het historische Schloss Belvedere liggen vlakbij de accommodatie. Het verblijf is op meerpersoonskamers met faciliteiten.

Vervoer

Het organiseren van vervoer voor een groepsreis is een vak apart. Gelukkig heeft Diogenes Reizen nauwe contacten met tal van vervoerders. In goed overleg zetten we de mogelijkheden graag op een rijtje. Op basis van wensen, budget en groepsgrootte vinden we altijd een oplossing op maat. 

Per vliegtuig

Per vliegtuig

Er zijn meer vliegmaatschappijen dan ooit. En Diogenes Reizen kent ze allemaal. In eigen land kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook pal over de grens bieden we tal van mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de luchthavens van Brussel, Weeze of Keulen. Voor elke schoolreis en werkweek vinden wij de voordeligste vlucht.

Per bus

Per bus

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op reis. Daarom kiest u voor een touringcar met het ISO-9001-certificaat & het ANVR-Veiligheidsdocument of een Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Alle ANVR-reisorganisatoren, dus ook Diogenes Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met deze keurmerken. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Reizen met de bus is snel, comfortabel en flexibel. Wilt u ’s nachts reizen of juist overdag? Met de bus bepaalt u het helemaal zelf. Tevens kan de bus, tijdens uw schoolreis, ter plaatse gebruikt worden voor transfers en/of excursies.

Per trein

Per trein

Treinreizen worden steeds populairder voor schoolreizen en niet voor niets. De trein is snel, comfortabel en het grote voordeel is dat u vaak midden in de stad kunt in- en uitstappen. Hierdoor maakt u het meest efficiënt gebruik van uw tijd tegen relatief lage kosten.